Merhaba arkadaşlar.. Bugün ani bir karar üzerine yeni bir anakart almaya karar verdim..
Şuan ki sistemim ortalama 3-4 yıllık bir sistem. ( P4 2.6 Ghz (Intel) / 256MB Fx5500 / MSI anakart / 512 DDR ram özellikleri ))
Neyse sorunumu açıklıyayım. Şuan sadece anakart alacağım ve 1 ay içinde de Ddr2 Ram alırım. Yapmak istediğim şey ise, şuan elimde P4 2.6 Ghz işlemcim olduğu için Intel tabanlı bir anakart alıp, 1 ay sabrettikten sonra da Ram alıp üzerine 2.6 GHz işlemciyi ve eğer oluyorsa 256 Mb Fx5500'ü takıp kullanmak. (Tabii ileride bu parçaları da yükseltirim diye düşünüyorum..)
Anakartta kararsız kalmamın nedeni ise DDR2 4 slotlu Max 16gb'a kadar destekleyen bir anakart olmasını isteyişim.. Çünkü yeni kuracağım sistemi 2-3 sene daha kullanmayı amaçlıyorum.. Desteklediği ram frekansı 800 de olur 1000'de olur farketmez benim için.. Yeterki 16Gb'a kadar desteklesin..
Sorularım ise,
1-)
yada
bu 2 anakarttan 1 tanesini alırsam üzerine, elimde bulunan şuanki ekran kartını (Fx5500) ve işlemcimi (P4 2.6GHz) takıp kullanabilirmiyim ?
2-) iki anakart arasında hangisini almalıyım?
3-) sizin başka tavsiye edebileceğiniz anakartlar varsa bekliyorum :)
4-) Kesinlikle MSI almam çünkü ne çektiysem 4 senedir MSI'dan çekiyorum.. Şimdiden teşekkürler..