Arkadaşlar aşağıdaki resimde çizmiş olduğum bağlantılar ne anlama geliyor benim anakar 64-biti destekliyormu ve aşağıdaki 128 bit nedir?Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar...
Arkadaşlar aşağıdaki resimde çizmiş olduğum bağlantılar ne anlama geliyor benim anakar 64-biti destekliyormu ve aşağıdaki 128 bit nedir?Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılar...
Yokmu Hiç Bunlardan Anlayan Biri....
Saygılar...
O veriler sizin anakartınızın 64 bit destekleyip desteklemediğini değil sahip olduğu veriyolu hızını gösterir. Anakartınız işlemci ile 64bit hızında iletişim kuruyor. Belleğiniz ise 128bit. Şöyle düşünebilirsiniz. Son çıkan ekran kartları 256bit'e kadar veriyolu hızı sağlar. 64 bit olan bir ekran kartıyla 256bit ekran kartı arasında veriyolu hızı yani işlemlerin işlemciye gönderilmesinde ve cevabının alınmasında geçen süre arasında çok büyük fark vardır. O yüzden anakartınızın 64 bit destekleyip desteklememesi önemli değildir. 64bit işletim sistemi yanlızca 32bitten farklı olarak işlemci ve diğer donanımların çağrılarını daha hızlı iletir. Ama 64 bit normal ev kullanıcısı için çok gereksizdir. 64 bit sistemler genellikle yoğun internet aktivitesi olan serverlarda,ftp sunucularında kullanılır. Zaten 64bit işletim sistemi kursanız bile en az yarısı kadarda hatta çoğu programınız 32 bit hızında çalıştırılacak. Çünkü 64 bit bir sistemle 64bit olarak programlanmış yazılımlar performans verir. O yüzden 64 bit abartıldığı kadar süper performanslı dehşet birşey değildir.
Sağol tşkkür ederim (((Kombat))) İyi günler...
Saygılar...