merhaba arkadaşlar ben asus m5a97 r2.0 kullanıyorum anakartımdan (tahminimce) cızırıtı sesi geliyor arada sanki harddiskten çıkan ses gibi biraz araştırdım bu sesin anakarttan geldiğini söylüyor herkez forumlarda ben bilgisayarımı kapattığım zaman arkasındaki power düğmesindende kapatıyorum sorun bu yüzden olabilirmi ve ne yapabilirim ?
Anakartdan Gelen Ses
işlemcinin dibindeki besleme ve arka çıktı birimleri olan usb ps2 portlarına gelen akımı filitreleyen kondanstatörlerden geliyor ses bu bir standart ses çıkıyorsa genelde hdd yada otik okuyucu vgadan gelmiyorsa. aslında soruyu çizgi elektronik ile görüşüp paylaşabilirsen daha iyi olur çünkü aynı sorundan muzdarip farklı kartlar var elimde sırf ses geldiği için değişti. hatta ses gelmeyenide vardı fakat beslemeleri değiştirince senin bahsettiğin gibi ses gelmeye başladı. sistemini yüke vurduğunda bu ses hem şiddetleni hemde süreklilik kazanır bir müddet sonra yük azalınca seste gider.
bu ses anakartın üstündeki sarmallardan da gelebilir.(sarmal küçük bi halka üzerine dolanmış kalın bakır teldir).sarmalların ortasına diş kürdanlarını al yarıya bölerek oraya 3-5 tane sıkıştır.bu ses birçok anakartta gelir.bi sorun olmaz ama kötü ses çıkarır.
pc kapanınca güç kaynağını kapatmana gerek yok... hatta askıya öyle dursun sorun olmaz...pc kapanınca güç kaynağını kapatmamın sebebi asus anakartlarda yeşil ışık var anakarta güç geldiği sürece bu yeşil ışık yanıyor benim kasamın yanı cam gece yatarken ışık tüm odaya yansıyor o yüzden kapatıyorum
Tek yeşil ışık uyku kaçırıyor demek :=) Eğer yük altında geliyorsa, black_flood'ın dediklerini dinle. Sabit disk olma ihtimali de var ekomomik moda geçerken fakat sesin nasıl bir ses olduğunu tam olarak anlamamız lazım. Sesi çekebilirsen faydalı olur.pc kapanınca güç kaynağını kapatmamın sebebi asus anakartlarda yeşil ışık var anakarta güç geldiği sürece bu yeşil ışık yanıyor benim kasamın yanı cam gece yatarken ışık tüm odaya yansıyor o yüzden kapatı