Arkadaşlar merhaba..sistemimde bir sorun var gibi geliyor bana ama hala çözebilmiş değilim.bütün forumlarda incelediğim kadarıyla anakartın ısısı işlemci ısısından düşük oluyor.bende ise tam tersi..sistem donanımlarını soğutmak için tüm işlemleri uyguladım ancak anakart ısısını bir türlü düşüremiyorum.aşağıya sistem bilgilerimi ve fotoğraflarını ekleyeceğim.ayrıca everest programındaki verileri de yazacağım.yardımcı olabilirseniz çok sevinirim,şimdiden teşekkürLer.
ANAKART:Gigabyte GA-P35-DS3L
CPU Türü:Intel Core 2 Duo E6550, 2333 MHz (7 x 333)
Sistem Belleği:2044 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
Görüntü Bağdaştırıcısı:NVIDIA GeForce 8500 GT (512 MB)
İşletim Sistemi:Vista Ultimate 64 bit
Sıcaklıklar
Anakart 45 °C (113 °F)
CPU 26 °C (79 °F)
CPU #1 / Çekirdek #1 37 °C (99 °F)
CPU #1 / Çekirdek #2 35 °C (95 °F)
Grafik İşlemci (GPU) 41 °C (106 °F)
SAMSUNG HD250HJ 25 °C (77 °F)
Soğutucu Fanlar
CPU 1339 RPM
Kasa 1705 RPM
Güç Kaynağı 1767 RPM
Fan #4 1291 RPM
Arkadaşlar Ram üzerinde Arctic Cooling Arctic RC Ram Cooler var.İşlemci üzerinde Ocz Vendetta 92mm fan var.Ekran Kartı üzerinde turbo modülüyle birlikte Arctic Cooling Accelero S2 Ekran Kartı Soğutucusu var.Öndeki 5" lik yuvalarda da cooler master hdd soğutucusu var.arkada 12 cm ve önde 8cm nanoxia fan var.ayrıca hdd soğutucu üzerinde 12 cm asus fan var.
kasaya hava girişi öndeki 3 adet 5"lik yuvaya taktığım hdd soğutucusundan ve resimde de gösterdiğim üzere öndeki 8cm fandan giriyor.çıkış ise sadece arkadaki 12 cm fandan çıkıyor.
bilgisayarın ısısı gündüz sıcağında verdiğim değerlerden 5 derece fazla gösteriyor.işlemci sıcaklığı 30 derece de kalırken anakart ısısı 55 dereceye kadar çıkıyor.
sistem ısısını nasıl düşüreceğim konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.