Anakartım Yavaş Çalışıyor.

HPQ-User
28-07-2009, 21:11   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Uğur sormuş:
merhabalar elimdeki parçaları yeni aldım herşeyi 2 yıl garantili sıfır.ama istedigim performansı alamadım.pc çok donma yapıyor.ben fotografçıyım ulead video studio,photoshop öle programlar açıyorum hemen donmaya başlıyor.pcnin içindeki donanımlar mı uyumsuz.ya da aldıgım ürünlerden biri mi hatalı.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Asus P5Q-SE Anakart
ASUS NVİDİA 7300LE Ekran Kartı
420W KASA
Western Digital 500 GB 7200 RPM HardDisk
Kingston 2x2 Gb HyperX Ram
İntel Core 2 Quad Q8400 2.66 Ghz İşlemci

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; InfoPath.1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30; .NET CLR 1.1.4322; OfficeLiveConnector.1.3; OfficeLivePatch.0.0; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729)

eRRhan
28-07-2009, 21:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
374 mesaj

Sorun ekran kartındadır büyük ihtimalle bu sisteme göre ekran kartın zayıf kalmış

Kapalı Hesap (2197)
29-07-2009, 02:54   |  #3  
Kapalı Hesap
230 mesaj

Bence Power Supply i değiştir. Güç konusunda yeterli olduğu kanısında değilim. Ekran kartın konusunda birşey diyemem, sanırım ERRhan kullanmış biliyor bu modeli. Yani Eğer ek güç kablosu gerekiyorsa bu ekran kartına maalesef daha sağlam bir Power Supply şart. Thermal Take in 500W'lık bir modeli işini görecektir. Ben aldım. Hala kullanıyorum ve memnunum. Saygılarla...

bY_uuR
29-07-2009, 09:47   |  #4  
Taze Üye
1 mesaj

Merhabalar Konuyu Yazan Benim ben anakartdan şüpheleniyorum elimde Asus P5KPL anakart var aynı sistemleri P5KPL Anakarta Takdım P5Q-SE anakartdan daha çok performans verdi.ve de sürücülerin hepsi güncel ekran kartı Sparkle 8500GT ekran kartıda takdım ama ekran kartı sorunlu çıkdı ekranda karlama fln yapıyor bazen.THE_CROW 500w Power Suplyy Almamı Önermişsin.Bende Core 2 Duo İşlemci Vardı P5KPLyle Gayet Güzel Çalışıyordu.Hemde Kasa 250wlıkdı.250w Kasa 420w Kasadan Daha Hızlı Hemde Anakartın Chipsetide G31.Bnce Sorun Anakartdan Ama Sizin Önerilerinizde Bekliyorum.TBCMagic Demişsin Ki Vista 64 Kullan Ama Benim Kullandıgım Photoshop 6.0 CE Yeni Sürümlerini Kullanmayı Bilmiyorum Ve De Karış Eski Fotografçı Oldugum İçin Bunu Çok Kolay Kullanıyorum.Ve De Vista 64de Bildigime Göre Photoshop 6.0 Çalışmıyor.Donmalar Donanımlardan Yapıyor.Bence Çünkü Hep Yükledigim Programları Yükledim.Ayrıyetten Bir Program Yok.Hadi Önceden Bi Programdan Dolayı Donma Yapsa Tamam Ama Ayrıyetten Yüklemiş Oldugum Program YOk.Raid 5 Yapmak İçin 3-4 HDD Gerekiyor Bildigime Göre.

Kapalı Hesap (2197)
31-07-2009, 02:59   |  #5  
Kapalı Hesap
230 mesaj
Alıntı: bY_uuR  
Merhabalar Konuyu Yazan Benim ben anakartdan şüpheleniyorum elimde Asus P5KPL anakart var aynı sistemleri P5KPL Anakarta Takdım P5Q-SE anakartdan daha çok performans verdi.ve de sürücülerin hepsi güncel ekran kartı Sparkle 8500GT ekran kartıda takdım ama ekran kartı sorunlu çıkdı ekranda karlama fln yapıyor bazen.THE_CROW 500w Power Suplyy Almamı Önermişsin.Bende Core 2 Duo İşlemci Vardı P5KPLyle Gayet Güzel Çalışıyordu.Hemde Kasa 250wlıkdı.250w Kasa 420w Kasadan Daha Hızlı Hemde Anakartın Chipsetide G31.Bnce Sorun Anakartdan Ama Sizin Önerilerinizde Bekliyorum.TBCMagic Demişsin Ki Vista 64 Kullan Ama Benim Kullandıgım Photoshop 6.0 CE Yeni Sürümlerini Kullanmayı Bilmiyorum Ve De Karış Eski Fotografçı Oldugum İçin Bunu Çok Kolay Kullanıyorum.Ve De Vista 64de Bildigime Göre Photoshop 6.0 Çalışmıyor.Donmalar Donanımlardan Yapıyor.Bence Çünkü Hep Yükledigim Programları Yükledim.Ayrıyetten Bir Program Yok.Hadi Önceden Bi Programdan Dolayı Donma Yapsa Tamam Ama Ayrıyetten Yüklemiş Oldugum Program YOk.Raid 5 Yapmak İçin 3-4 HDD Gerekiyor Bildigime Göre.

:=) Sorun anakartta olabilir de Power Supply i değiştir dememdeki sebep Elektrik voltajlarının birbirleri ile yarışmaları değil ki ? Yani Elektrik voltaj kabini ne kadar performansı düşürebilir ? :=) Bu da tartışılır, fakat yeni bir ekran kartı alacak isen Power Supply i yükseltmeden kullanırsın. Sonra ne olur ? O Power Supply uçtuğunda "THE_CROW"'un dediğine gelirsin :=) Yani bir farkı sadece olacak olayın önüne geçmek ile geçmemek arasında. Yani bende senin gibi direndim uçtu. Sonrasında gidip paşa paşa aldım yenisini. Bende bir sorun çıkmadı diğer donanımlarda, fakat sende çıkmayacağının garantisi yok. Bizzat senin menfaatini düşünüyoruz Chip online ailesi olarak :=) Yoksa ben Thermal Take den para falan almıyorum yani :=)