Anakartıma Uygun Ram İçin Yardım

levent005
11-08-2011, 16:15   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

Mrblar iyi günler diliyorum. Benim bir sorum olacaktı. Bilgisayarımı alalı 4-5 yıl oldu. Herhangi bir ekleme yapmadım şimdiye kadar ancak artık ram yetersiz geliyor aşağıda bilgisayarımın özellikleri yazıyor buna uygun ram tavsiye edebilirmisiniz..? Yani 1GB 533mhz DDR2 var üstünde anakartım ddr3 uyumlumudur yada kaç mhz lik ram e uyumludur teknik konulardan fazla anlamadığımdan uyum sorunu olsun istemiyorum. Kingstonun hangi ramini alabilirim... Şimdiden tşkler...

İşlemci  INTEL P4 630 3.0GHz 800MHz 2MB 64BT HT 775p
Anakart  GIGABYTE 81945PLG 945PL DDR2 SES+GLAN+SATA2 16X
BELLEK  512 MB DDR2 533 MHz PC4200 (KINGSTON DUAL 1x512)   2 Adet
Ekran Kartı  LEADTEK PX6600GT 6600GT(128Bit)256MB TVDVI SLI 16X
Sabit Disk  200GB SAMSUNG SATA (500gb kendim eklettim samsung)

Mertcan0725
11-08-2011, 16:32   |  #2  
Mertcan0725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,706 mesaj

Anakartın DDR2 olduğu için DDR3 ram kullanamayız.Raminle aynı frekansta olanı almalısın.533 MHZ DDR 1GB ekleme yapsan işini görür.
http://www.vatanbilgisayar.com/k ... ils.aspx?I_ID=28684

infazci6100
11-08-2011, 16:35   |  #3  
infazci6100 avatarı
Yıllanmış Üye
1,108 mesaj

533 max destek ama sıkıntı şu max bellek destegi 2 gb dıyo sıtede yanı 4 slot oldunu dunursek tek slotda en fazla 512 mb goruyo gıbı bı mantık dogru olursa durum kotu dostum cunku 512 ram bulmak sıkıntı sıfırı dunya para ama tek slotda 2 gb yerse harıka ama buna ne desek guven olmaz sen bunu bılgısdayarcıya goturcen adam elındekı ramlerı takıp denıcek anakart goruyormu dıye bıde bıos guncellet ıslemı yapmadan once

faceman
11-08-2011, 16:38   |  #4  
faceman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,588 mesaj

ddr veya ddr2 533 mhz 1 gb al yeter zaten o pc ye fazla yatırım yapma

infazci6100
11-08-2011, 16:44   |  #5  
infazci6100 avatarı
Yıllanmış Üye
1,108 mesaj
Alıntı: Selahattin Yıldırım  
Anakartın DDR2 olduğu için DDR3 ram kullanamayız.Raminle aynı frekansta olanı almalısın.533 MHZ DDR 1GB ekleme yapsan işini görür.
http://www.vatanbilgisayar.com/k ... ils.aspx?I_ID=28684
Beğendim

levent005
11-08-2011, 17:32   |  #6  
OP Taze Üye
4 mesaj
Alıntı: infazci6100  
533 max destek ama sıkıntı şu max bellek destegi 2 gb dıyo sıtede yanı 4 slot oldunu dunursek tek slotda en fazla 512 mb goruyo gıbı bı mantık dogru olursa durum kotu dostum cunku 512 ram bulmak sıkıntı sıfırı dunya para ama tek slotda 2 gb yerse harıka ama buna ne desek guven olmaz sen bunu bılgısdayarcıya goturcen adam elındekı ramlerı takıp denıcek anakart goruyormu dıye bıde bıos guncellet ıslemı yapmadan

Hepinize tşk ederim arkadaşlar ilginiz ve bilginiz için...

Şimdi acaba max 2gb destek derken acaba tek slot için mi max 2gb diyor yoksa toplamda max 2gb mı o belli değil. Ondan bi bilgisayarcıya götürüp fazladan ram takarak görüp görmediğini denemek en iyisi diyorsunuz. anakartımda heralde 533mhz den fazlasını desteklemiyor mu..?
4 tane slotum var şuanda 1 ve 3 de takılı 512*2 tane ram. onları komple kaldırsam 2gb lık 4tane ram alsam yine 533mhz lik almam gerekir...

Biosumu aldım alalı hiç güncelleme yaptırmadım, kendim sadece çöktükçe kurarım pc yi :) Biosu güncelletirmek perfomans açısından da önemli miki.. güncelletiriyim mi biosumu.. verilerim gitmez heralde inş d dekiler...

irfankeskin61
11-08-2011, 18:04   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,248 mesaj
Alıntı: levent005  

Hepinize tşk ederim arkadaşlar ilginiz ve bilginiz için...

Şimdi acaba max 2gb destek derken acaba tek slot için mi max 2gb diyor yoksa toplamda max 2gb mı o belli değil.
Toplamda 2gb destekler anlamına gelir. Yalnız daha fazlada destekleyecektir. Çünkü anakartın üretildiği dönemdeki ram kapasiteleri dikkate alınarak çıkarılmış bir özelliktir bu

Ondan bi bilgisayarcıya götürüp fazladan ram takarak görüp görmediğini denemek en iyisi diyorsunuz. anakartımda heralde 533mhz den fazlasını desteklemiyor mu..?
Hayır desteklemiyor. Max ram hızı 533Mhz. 800Mhz ram taksanda 533Mhz'de çalışır.

4 tane slotum var şuanda 1 ve 3 de takılı 512*2 tane ram. onları komple kaldırsam 2gb lık 4tane ram alsam yine 533mhz lik almam gerekir...

Komple kaldırmana gerek yok. satmak istesen 512MB ddr2 ramler para etmez. 8GB raminde çok bi anlamı olmaz o sistem için. İlla o kadar arttırmak istiyosan 2 tane 2 GB daha tak 5 GB olsun sistem ama 32 bit işletim sistemi kullanıyosan işletim sistemin 3.25 GB'dan daha fazlasını görmez onuda bil.

Biosumu aldım alalı hiç güncelleme yaptırmadım, kendim sadece çöktükçe kurarım pc yi :) Biosu güncelletirmek perfomans açısından da önemli miki.. güncelletiriyim mi biosumu.. verilerim gitmez heralde inş d dekiler...

biosla verilerinin hiçbir alakası yok. güncellemeni tavsiye ederim. Yalnız bu işi biliyosan yap. dual bios yoks anakartında ve işlemi yapıyoken bir problem çıkarsa (sistem reset atarasa, elektrik giderse, geri döndüremeyeceğin yanlış bir işlem yaparsan falan) o anakartı eline almak zorunda kalırsın.

levent005
11-08-2011, 18:50   |  #8  
OP Taze Üye
4 mesaj
Alıntı: irfankeskin61  
Toplamda 2gb destekler anlamına gelir. Yalnız daha fazlada destekleyecektir. Çünkü anakartın üretildiği dönemdeki ram kapasiteleri dikkate alınarak çıkarılmış bir özelliktir bu. Hayır desteklemiyor. Max ram hızı 533Mhz. 800Mhz ram taksanda 533Mhz'de çalışır.

Daha fazlasını desteklerse işime yarayacaktır. Toplamda 2GB ise fazla ram olmayacak demektir... Ama 4-5 yıl öncede ram lere bakarsak 1GB lık vardı heralde tahminimce slot başına 2GB olabilir bunun desteği. 533mhz olsada artık önemli değil yeterki slot başına 2gb 533mhz lik ram çalıştırsın :)

Komple kaldırmana gerek yok. satmak istesen 512MB ddr2 ramler para etmez. 8GB raminde çok bi anlamı olmaz o sistem için. İlla o kadar arttırmak istiyosan 2 tane 2 GB daha tak 5 GB olsun sistem ama 32 bit işletim sistemi kullanıyosan işletim sistemin 3.25 GB'dan daha fazlasını görmez onuda bil.

Düşüncem aslında bu yönde dediğiniz gibi. 1 ve 3. slota 2GB lık 533mhz kingston ram 2 ve 4.slotada elimdeki 512mb lık 2 ram ı taksam 5GB ram yapar. İşletim sistemi Windows-7 32 bit. Bu işletim sistemide çalıştırmaz mı 5gb ram...? Mutlaka 64 bit mi kurmak gerekiyor... 

biosla verilerinin hiçbir alakası yok. güncellemeni tavsiye ederim. Yalnız bu işi biliyosan yap. dual bios yoks anakartında ve işlemi yapıyoken bir problem çıkarsa (sistem reset atarasa, elektrik giderse, geri döndüremeyeceğin yanlış bir işlem yaparsan falan) o anakartı eline almak zorunda kalırsın.

Yok ben anlamam bios güncelleme işinden, anlamadığım işede hiç bulaşmam :) Bilgisayarcıya götürürüm güncelleyip verir bana geri, mesüliyet ona ait olur :))

Tşkler bilgi için sağolun hocam...

irfankeskin61
11-08-2011, 21:47   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,248 mesaj

Daha fazlasını desteklerse işime yarayacaktır. Toplamda 2GB ise fazla ram olmayacak demektir... Ama 4-5 yıl öncede ram lere bakarsak 1GB lık vardı heralde tahminimce slot başına 2GB olabilir bunun desteği. 533mhz olsada artık önemli değil yeterki slot başına 2gb 533mhz lik ram çalıştırsın :)

Düşüncem aslında bu yönde dediğiniz gibi. 1 ve 3. slota 2GB lık 533mhz kingston ram 2 ve 4.slotada elimdeki 512mb lık 2 ram ı taksam 5GB ram yapar. İşletim sistemi Windows-7 32 bit. Bu işletim sistemide çalıştırmaz mı 5gb ram...? Mutlaka 64 bit mi kurmak gerekiyor... 

Yok ben anlamam bios güncelleme işinden, anlamadığım işede hiç bulaşmam :) Bilgisayarcıya götürürüm güncelleyip verir bana geri, mesüliyet ona ait olur :))

Tşkler bilgi için sağolun hocam...

Madem bios update için bilgisayarcıya götürecen sistemi orda dene işte. 2Gb'dan fazla rami göreceğini düşünüyorum. 32 bit işletim sistemi 5GB'ı görmez. Max 3.25GB çalıştırır. 64 bit kurarsın artık sorun olmaz. Yalnız o kadar ram ile ne yapacan anlamadım. O sistem için 4GB bile fazla. Sütten ağzın yandı yoğurdu üfleyerek içiyon heralde. Bana kalırsa o sisteme sadece 2 GB ram takviyesi yeter.

levent005
12-08-2011, 19:02   |  #10  
OP Taze Üye
4 mesaj

Madem bios update için bilgisayarcıya götürecen sistemi orda dene işte. 2Gb'dan fazla rami göreceğini düşünüyorum. 32 bit işletim sistemi 5GB'ı görmez. Max 3.25GB çalıştırır. 64 bit kurarsın artık sorun olmaz. Yalnız o kadar ram ile ne yapacan anlamadım. O sistem için 4GB bile fazla. Sütten ağzın yandı yoğurdu üfleyerek içiyon heralde. Bana kalırsa o sisteme sadece 2 GB ram takviyesi yeter.

Tşkler arkadaşlar bilgi için. demekki 2gb lık bir tane ram alıp takıp kullanacam heralde artık :) Gigabyte ın sitesine mail atmıştım cvp gelmiş. Ben budurumda bnm ramler tek taraflı mı çift taraflı bilmem ama heralde bi tane 2gb lık ram alacam gibi görünüyor inş pc yi rahatlatır biraz :)) Bu winwows 7 nin araçlarında ram ölçme hızına bakıyorum genelde %70 den aşağıya inmiyor hız göstergesi :)))

Cvp:
Söz konusu anakart modeli ile en fazla 2GB bellek kapasitesine erişebilirsiniz. Anakart üzerindeki yongaseti limitleri nedeniyle 2GB üzeri bellek kapasitelerine ulaşma imkanı bulunmamaktadır. Ayrıca 2 adetten fazla bellek modülünü bir arada kullanabilmek için, sahip olduğunuz tüm bellek modüllerinin tek taraflı bellek olması gerektiğini belirtmek isteriz. Aksi takdirde sisteme takacağınız 3. ya da 4. bir bellek modülü ile sıkıntı yaşamanız kaçınılmazdır. Bir belleğin tek taraflı mı yoksa çift taraflı mı olduğu bellek modülü üzerindeki çiplerin dağılımından anlaşılabilmektedir. Bellek çiplerinin tek bir yüzeyde toplandığı belleklere Tek Taraflı (Single Sided), bellek çiplerinin her iki yüzeyde de bulunduğu belleklere Çift Taraflı “Double Sided” bellekler denir. Ayrıca söz konusu anakart ile en fazla 533MHz bellek hızına ulaşılabilir. Ancak bu bir sıkıntı değildir. Söz konusu anakart ile birlikte DDR2 800 ve DDR2 667MHz bellekleri kullanabilirsiniz. Ancak bu bellekler kendi hızlarında değil, anakart tarafından desteklenen en yüksek hız olan 533MHz hızda çalışacaktır

irfankeskin61
12-08-2011, 20:46   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,248 mesaj

madem 2GB üstüne çıkamıyosun 2 tane daha 533 Mhz 512Mb ram al tak kullan işte. 2GB almana gerek yok. Hepsi 512 mb olacağı için tek 2GB bellketen daha iyi çalışır sistemin

Son Düzenleme: irfankeskin61 ~ 12 Ağustos 2011 20:48