cümleten s.a arkadaşlar ben yeni bir pc topluycam toplamadan önce öteki pc emle deneme yaptım bütün parçaları komple çıkarıp tekrar takrım başarılı bi şekilde topladım hayatımda ilk pc toplayışım oldu diyim ama denemede anakartın arka plakasını ayaklarını (pirinç vidalarını) çıkarttım sonra deneme montjında ayakları monte ettim ama nerden çıkardığım aklımdaydı
şimdi öteki pc mi toplamaya başlamadan önce kafama 2 de bir takılıyo ötekininde vidalancağı noktalar aynı olsa gerek (yeni toplucam pc em için) asus m4a78lt-m le anakart kullancam yeni pc emde ama bu sefer 0 Dan toplucam için anakartın ayaklarını takarken kuşkulanıp korkuyom ya 1 tanesi vidalancağa boşluğa gelmezde anakartın arkası çizilir ve kısa devre olur diye kafamdaki bu abuk subuk şeyi nası atıcam ve tam vidalanacağı boşluklara gelmesini nasıl sağlıyacam ayakların ( denemeden geçtim yane dediğim gibi öteki pc emle deneme yaptım bir pc topladım yani ) ama yeni toplucam 0 dan pc için anakart tarafında endişeliyim
anakartın vidalanacağı boşluklar
merak etmeyin anakarttaki delikler sizin kasanizin pirinc ayaklarina oturacaktir. ayrica anakartin vida deliklerinin etrafindan devre gecmez pek o yuzden hic stres yapmaya gerek yok. eger denk getiremezseniz pirincleri cikartip baska deliklere takarsiniz
kardeş işte endişem orda ya anakart çizilirde kısa devre yaparsa diye stres yapıyom
ama bu tam vidalancağa boşluklara gelmesini sağlıyabilceğimiz bişe yokmu çünkü deneme yaparken pirinç vidaları (anakart ayaklarını) nerden çıkardıgım aklımdaydı
ya izmirdeysen gel sana toplayıveririm ne kadar stres yapmıssın _?
kardeşim youtube a anakart vidalama yada pc toplama falan yaz bütün ayrıntılarıyla anlatılan videolar vardır elbet merak etme hiçbir şey olmaz :)
ya izmirdeysen gel sana toplayıveririm ne kadar stres yapmıssın _?ben toplayamıyomuyum kardeşm sadece bi çözüm söledim naptın sende yuh ya ben zaten bilgisayardan zevk alabilmek için kendim toplucam zaten başarılı bi deneme yaptıgımıda konunun başında belrttim ama 0 dan toplucam pc içn ayakların nasıl vidalanacağı boşluklara gelmesini sağlıycamı sordum çünkü deneme yaparken anakart ayaklarını nerden çıkardıgım aklımdaydı 3 cevabımdada belirttimSon Düzenleme: blacknocti ~ 17 Ağustos 2011 20:47
Youtube den bir video vericem baştan sona topluyor . eger direk an kartı izlemek istiyorsan 2:09 snden dvm ettir video yu kolay gelsin. videoda gösteriyor. kolay gelsin yeni pcden bol fpsler :D
işte video= http://www.youtube.com/watch?v=olcYIXzS1qg
bu video yaklaşık 18 kere izledim kardeş birde ordaki kasada gömme kanallar var yane hazır ayaklar
Hocam kasanın üzerinde zaten montaj noktaları tüm anakartlar için standarttır(atx - mmatx montaj yerleri var). O yüzden endişelenme vidalar doğru şekilde oturacaktır.saol kardeşim ama zaten ben o dedğin mmatx atx öğrendm artık oyüzden stres yapmıyom endişemde kalmadı zaten ama genede saol yardımın için yardımları için CHİP Online forumuna çok teşekkür ediyorum