ya arkadaşım şu ana amd athlonları piyasadan çekti onların yerine sempronları sürdü....bir bence sempron alma nedeni çok basit sempronun cache belleği 384. athlonların ise(2600 ve 2700 hariç) cache belleği 640 neredeyse iki katı bu yüzden sempron pek bi işe yaramaz....64 bit 512 cache belleğe sahip o yüzden hiç olmazsa athlon64 2800+ al derim fiyatı 150$ Kdv dahil... kolay gelsin....
Anakart+işlemci+ram
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Ben hala bişey alamadım arkadaşlar :(
@Scareble nin dediği 64 bit AMD düşündürdü beni.. Mantıklı.. İntel 64 bit teknolojisini baltalasa da gelecek için iyi bir yatırım... Tek düşündüren noktası cache sinin 1 gb olmaması.. p4 2.8 presscot 1024 cache.. Ama AMD 64 bit. yavaş yavaş yazılım olayıda 64 bit e kayacağı göz önüne alınırsa sanırım AMD 64 daha mantıklı ? Peki Anakartı ne olmalı...?
Bak kardeş zaten intellerdeki o 1mb l2 cahce yeni e serisi eski c serisinden (l2 512) den daha kötü performans veriyor.
O yüzden çok da düşünme, bence sana ilk sayfada yapılan tavsiyeler bir bak. Bence celerond tabanlı bir sistem kur, o paraya alabileceğin performans odur.
Belki kızıyosunuz bana tekrar bu konuyu sorduğuma ama ben 40 danışır 1 dolaşırım.(Hayat tecrübesi) Ben öyle bir sistem kurmak istiyorum ki ne çok pahalı olacak ne de önümüzdeki 8-10 yıl ben artık sana cevap veremem diyecek.. Bu pc bir çalışma pc si olacak (sanırım söylemiştim) parçaları tam uyumlu olacak. kararım AMD 64 bit e doğru gidiyor (param yeterse) 64 bit de kasanın powerı ne kadar önemli, işlemcinin orjinal fanı soğutma için yeterli mi ve en uygun anakart ne olmalı. Yardımcı olursanız sevinirim..
8-10 yıl diyorsan sen 128-bitleri bekle...
10yıl giden PC olurmu abi.En fazla 5yıl dayanır.Daha sonra yetmez olur.Eğer paran azsa 32-bit
paran yeterli ise AMD ATHLON64
evet arkadaşlar bende amd 3000 64bit bi işlemci alacam yakında ama anakart konusnda tam olarak bi fikrim yok abit almayı düşünüyorum fakat modeliyle ilgili bilgim yok yardımcı olur musunuz? ayrıca kasam 300watt aopen h600 serisinden sorun çıkartmaz umarım ayrıca ati radeon 9600xt de almak istiyorum ekran kartını ve işlemciyi sorunsuz çalıştırı mı bu psu?
kardeş amd64 939 socket alırsan
ekran kartınıda değiştirmek zorunda kalırsın.
Şimdi genel olarak.
Eğer paran yeterse amd64 939socket al süper olur.
Eğer alamazsan bir p4 3ghz daha uyumlu bir sistem kuramazsın. Yanunda birde asus p4p800
yada gigabyte .875 chipset anakart alırsın.
alacağım işlemci amd 64bit olacak yalnız ekran kartını değiştirmemin zorunluluğunu anlamadım bi uyum sorunumu yaşarım performans gayet düşük olacak zira "asus 64mb mx 440" tahmin edeceğiniz gibi kötü bir kart ama ekran kartı için şu an para ayıramam çünkü param yok.
ayrıca şunu belirtmemişim "Abit AN7 Nvidia nForce II" bu kartı gördümde fazlaca met etmişler sizin yorumunuz nedir?
Bu anakartı alırsan amd64 bir sistem kuramazsın, çünkü nforce 2 amd athlon xp ve sempron destekliyor
Onun dışında ekran kartı işini başta ucuz 50 dolarlık bir PCIE alırsın olur biter.
evet fark etmemişim peki bana bi anakart önerin yani abit olsun msi olsun bilmiyorum anakarttan fazla anlamam bide ekran kartı işi canımı sıktı uymamasının nedeni nedir? yeni alacağım anakart agp desteklemeyecek mi ?
msi k8n neo2 platinium bu anakartı gördüm bi kaç forumda muhtemelen amd 64bit 3000 için alacağım anakart bu olacak.
ayrıca aklma takılan bi kaç soru daha var mesela kasam aopen h600 300watt ve ramim twinmoss 256ddr bu durumda sistemin durumu nasıl olur.
300w çok fazla yüklenmezsen, yani ortalama iki harddisk
iki tane optik okuyucu orta seviye bir ekran kartı( x600xt) türü yeterli olur o kasa
raminde uyumlu olur ancak biraz az kaçabiilir, yani o sistem en az 512 mb hakeder.
Onun dışında bir tane de pcie 100 dolarlık bir ekran kartı alabilirsin, para fazla vermek istemiyorsan.
O anakart harika bir anakart bu arada.
ya her şey iyi güzel ram alınır ediliri de ekran kartı ı ıhh yani şu an çok zor o bakımdan şimdilik agp kartımla idare edeceğim. bunun agp desteği vardı sanırım o bakımdan sorun yaşamayacağım ayrıca öyle bir saymışsınki 2optic okuyucu iki hdd tam sınırdayım öyleyse ekran kartı hariç tabi. abit ve msi ikisi arasında hala bi karar veremedim kesin olarak ama anakarta para ayırırım o sorun değil gerekirse şu anki işlemcim olan amd 2500 ü kullanırım. anakart, buna karar verdiğim zaman büyük ölçüde rahatlayacağım.
bak kardeş şu elinde amd athlon 2500 varsa tavsiyen, bir iki ay daha dayan
o yüzen overclock yap istersen biraz 3000 olarak kullanabilirsin sen o işlemciyi
SOnra tam olarak amd64 939 socket 3000+ msi anakart+ 512 ddr 400+ pcie ekran kartı
onun dışında msi nf4 diyorsan o agp desteklemiyor.
işlemci için beklemek daha mantıklı sanırım çünkü yüksek verim alırsın diyenler kadar sorun da yaşayabilirsin diyenler var. herşeyin tam anlamıyla rayına oturmasını bekleyeceğim. bu durumda parayı ekran kartına yatıracağım öyle gözüküyor... ama her an fikrimi değiştirebilirim sanırım tam büküm noktasında sistem değişikliği yapıyorum benim gibi kararsız kaç kişi var acaba?!!
zaten sempron athlon seviyesine uygun olarak üretilmedi. amacı celeron 533mhz'i geçmekti. celeron 2800 alacağına amd sempron 2800+ veya 3000+ veya 3100+ (socket 754).
anakart olarak via pt800/880 (celeron için); via kt600/kt800 veya k8t880 chipsetli anakart al.
ram olarak da, 512 ddr 400 al şu an www.opitipiti.com'da 58$ kdv dahil.
o sistemi alırsan sana zaten yeter. ne celeron ile ne de sempron ile uğraşmazsın. daha ala olur.
asus k8n nf3 -85$+kdv msi rs480m2 -110$+kdv (gigatek)
512 ddr 400 -58$+kdv veya ram aynı
amd socket 754 3000+ -155$+kdv amd socket 939 3000+ -178$+kdv
kaynak: www.gigatek.com.tr ........ www.opitipiti.com
Böyle bir sistem oluşturabilir arkadaşda, bence 939 lu bir sisteme geçmek daha avantajlı
Sadece anakarta biraz daha para verecek, başlarda ucuz bir ekran kartı alırsıni bir x300se türü bir kart.
yani amd 64bit 3000 939 socket ve pcie destekli iyi bir anakart alıp üstüne de idareten bi ekran kartı alırsam karlı çıkarım diyorsunuz aynı zamanda iyi bir yatırım da yapmak istiyorum biraz uzun ömürlü olsun...
Aynen öyle, başlarda ucuz bir ekran kartı alırsın, biraz idare edip, sonra fiyatlarda düşeceği için taksitle 6600gt pcie alırsın, ki bence kurabileceğin en iyi sistem olur.
ilgilenen herkese teşekkür ederim...