S.A.
Arkadaşlar yardıma ve tavsiye ye ihtiyacım var... 200-250 $ civarında bir ücrete Anakart+işlemci+ram almam gerek... Gönlüm AMD de.. ama birbiriyle tam uyumlu parçaları şeçmek gerek.... Marka ve model ile yazarsanız sevinirim... (Ram dahil)
Anakart+işlemci+ram
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.A.S.
Bu fiyata 32bit olur ancak..
Abit AN-7 nForce 2 MCP-T 131$
AMD Athlon XP 2800+ 200$
Kingston DDR400 Ram 50$
381$(KDV DAHIL) oldu...belki ikiye katlıyor ama daha aşağısı uyumlu ve performanslı olmaz...
diablo sende tam bütceye göre sistem yazmissin
valla kardes madem para kısıtlı
kingston/twinmos 256 ddr400 40$
asus p4p800x 80$
intel celerond 2.8 533fsb 115$( yada 2.4 ghz p4 533 )
intel acisindan yapilacak bir şey bu.
amd için ise
amd sempron 2800 133$ ( athlonxp 2500 bulamazsan diye)
ram ayni 40$
EPOX EP-8RDA+ 80$
buda hemen hemen ayni fiyata geliyor.
( diablo arkadasin fiyat kısıtlı o yüzden abit zor,)
Bi arkadaşımda ASUS A7N8x-x anakart ve AMD 2500+ işl.var. Uygun verecek ne dersiniz. Alayım mı? Uyum problemi , performans.... bilen var mı?
Sn.@Diablo50 ne dersin bu sistemi alsam overclock la 3600 yapabilir miyim.? Evet se nasıl, ek fan lazım mı? v.s.....
Kesinlikle;Sempron kendini kullanımda belli ediyor.Windows'u açması bile daha yavaş geçiyor.Benim Sisteme çok yakın bir sistemde Sempron 2600+ takılı ama benim 2500+'den daha kötü çalışıyor.
Ayrıca;ASUS ve AMD kullanılmış alacaksan önermiyeceğim.Kullanılmış bilgisayar mlz. alınmamalıdır.
Benim 381$ yapmaktaki amacım buydu zaten..Ne Sempron Ne Asus...Hepsinden daha stabil ve sorunsuz çalışacağından eminim..Madem 250$'a kıyıyorsun,almışken iyisini al...
3 aylık parça bunlar ve garantileri çok... Zaten ben de 2-3 yıllığına alacağım sonra 64 bit inşallah..
valla kefukar eger güvendigin arkadaşın ise vede sistemin cok güzel bir şekilde calıştıgından tamamen eminsen alabilirsin.
benim sempron al dememin sebebi senin söyledigin para araliginda amd athlon xp bulamazsin diye alabailecegin bir sistem.
bu aradam sempron sadece barton cekirdekli amdlerden kötüdür. cünkü bartonda l2 cache 512 iken sempronlarda 256 dir.
eger 381 dolar veririm diyorsan al diablonun dedigi sistemi, para var diyorsan...
( ama ikinci el saglam ise daha avantajli olursun.)
ayrica hiçbir şekilde bir işlemcinin 3600+ overclock olacagina güvenme, cok ama cok ama cok zor bir şans. 3200+ yaparsin büyük ihtimalle, buda zaten sana yeter.
Eyvallah... Biraz daha düşüneceğim.. Zaten param 1 ay sonra gelecek...
arkadaşlar gigabyte'tan bahseden yok neden ben bilgisayarı yeni kurdum.işlemci konusunda birşey diyemem ama ankart bence giga byte da bak derim.ram olarak ta twinmos 256 ya bir diyecğim yok.çok çok memnunum.fakat benimki 256*2 dual yani kingston hiç denemedim fakat bariz bir fark olmadığından eminim.bu da bir görüş tabi sonuçta en çok tavsiye edilen belli tecrübelerin birikimi sonucu bu foruma kadar gelip sana tavsiye edilmiştir.dediğim gibi gigabyt a bir bak istersen.intelle süper çalışıyo
Arkadaşlar,
Tüm AMD 2500+,2800+ serisi işlemciler;kaliteli bir fanla kullanıldıklarında yeterli voltaj ile 3600 seviyesine rahatça çıkar...Benim işlemcinin farkı ise orjinal fanı ile 3600 olmasıydı ama artık olmuyor çünkü soğutucu işlemciyi iyi sıkmıyor ve ısı iyi iletilmiyor..Önümüz bayram inşallah iyi bir soğutucu alırız...
Özellikle 2800+'ler kolayca çıkar...
diablo böyle bir genelleme yaparak herhalde tarih yaziyorsun. kimse her işlemci su seviyeye overclock olur diyemez böyle birşey imkansiz abicim.
bence 1833@2200 olur ki buda 3200+ civarina tekamül eder ve iyi bir rakamdir. 3600 cok fazla ve zalman yada hyper6 bile zor tutar öyle bir sistemi.
Zaten tutar demiyorum....2V verirsen işlemci bayağı uçar diyorum...Hangi işlemci olursa olsun eğer orjinal ise 3600 olmsaı çok kolay...
Peki şu nasıl ; S478 P4 2.4 PRESCOTT + MSI MS7060661FM2-LSR + 512 RAM
amd athlon 64 3000+ 512 kb L2 cache,soket 754 box : 194 ytl
Abit KV8-PRO Via K8T800 Pro Chipset Soket 754 AMD Athlon 64 Anakart: 109 ytl
Corsair 512 MB PC3200 DDR RAM - CL 2.5: 109 ytl
abicim belki fiyat biraz fazla olabilir ama baba bilgisayar olur benden söylemesi ayrıca fiyatlarda kur itibariyle belki biraz değişiklik olabilir şimdiden alacağın yeni parçalarınla iyi günlere...
Valla kardeş şu an BABA aramıyom... Haklısın iyibir sistem ama para sınırlı... 1-2 yıl idare edecek bir sistem arıyorum.. Benim önerdiğim P4 sistemi nasıl performaslı olur mu? ben bunu öğrenmek istiyorum...
oyun oynayacaksan kesinlikle amd al.............
sempronlar bile oyunda p4ten iyi.
nForce çipsetli satalı bi MSI al yanınada 2800athlonxp,512 ram al tamam
Oyun değil iş yapacağım... Delphi, IB, j2ee, C# Dreamveawer v.s. çalışacağım...
oooooooo o zaman celeron da işini görür...
celeron 2.4 yada 2.8 d al yeter sana
1024 cache si var hocam onun için yani.. Bu dilleri bildiğimi zannetmeyin öğrenmeye çalışıyorum.... İş ciddi yani... Kolay gelsin...
Bak kardeş eğer işin önemli ise, bir şey şansızlığına yanar, yedek parça bulamaz vede parçayı bulurken onun bunun bilgisayarinda idare ederim diyorsan amd64 al, harika olur.
Ancak işin önemli ise en azindan celerond yada p4 al.
( bu arada l2 cache in 1024 olmasi intele pek aşırı bir performans avantajı getirmedi, laptoplarda şimdi 2048 e çıkardılar bu biraz daha dişe dokunur ancak onuda masa üstü olarak alamazsin.)
selam
hocam eger yukaridaki gibi programlarla calisacam ve performans istiyorum diyorsan yapacagin Intel ama yok oyun falan diyorsan arkadaslarda yazmis pasalar gibi al bir amd isini gor + benim arkadasimin biride bu tarz programlarla calisiyor ve soket 775 p4 3.4 HT aldi ve pasalargibi calisiyor herhangibi problemde yasamadi simdiye kadar
Sağolun Arkadaşlar, ben de işte bu nedenlerle inteli düşünmem gerektiğini zannediyorum.. Ve bütçeme uygun bir sistem çıkardım yukarıda. Cpu belli ama MSI in bu anakartı biraz ucuz gibi geldi o nedenle bi sorayım dedim.. Teşekkürler..