O bilgisayarların vazgeçilmez parçası, kartların anası... Peki anakartlar nasıl üretiliyor?
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/anakartlarin-yapim-oykusu_21999.html
Resimlerle: Anakartlar nasıl yapılıyor
Artık bilgisayarların girmediği bir ev hemen hemen yok gibi... Çoluk çocuk, genç yaşlı herkes bir şekilde bilgisayar kullanıyor ve internete girmekten yazı yazmaya, resim çizmekten müzik dinlemeye birçok işini burada görüyor. Ancak buna rağmen bu bahsettiğimiz kullanıcıların büyük bir bölümü bilgisayarların yapısıyla ilgili bilgi sahibi değil.
Ancak bu donanımlarla ilgili bilgiye kısmen de olsa sahip olmak, kullanıcıların her zaman kârınadır; zira yeni bir bilgisayar satın almak isteyen kullanıcı, cebine ve istediğine göre en iyi bilgisayarı bu şekilde alabilir.
Peki bu donanımların nasıl imal edildiğini kaç kişi biliyor? Üretim esnasında bu parçalar hangi işlemlerden geçiyor ve son haline nasıl kavuşuyor? Biz de bu makalemizde bilgisayarların en önemli parçası olan anakartların nasıl imal edildiğini irdeleyeceğiz.
Yapımı oldukça çetrefilli olan anakartlar, onlarca işlemden geçerek son haline ulaşıyor. İşte adım adım bir anakartın doğuşu...
Tüm konu: Anakartların yapım öyküsü...
Resimlerle: Anakartlar nasıl yapılıyor
- Al ve yerleştir
- 200 derece sıcaklık şart
- Sessiz ol ve işini yap!
- Sıra geldi montaja...
- Kılıfa girme zamanı...
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Hangi model anakartı kullanıyorsunuz?