benim winxp pro açılışta kendini 7-8 defa resetliyor arkadaşlar bu anakarttan olabilirmi sadece açılışta deil masaüstünde müzük dinliyorum kendine reset atıyor kafayı yiyicem bu konuda bilgisi olan varsa yanıtlasın lütfen
anakarttanmı bilmiyorum ama....
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.bu sorunun en son kasayı açtığınızdan itibaren nüksettiğini düşünerek yanıtlamaya çalışacağım;
öncelikle anakartın genellikle aşağısında reset - on/off lamp / spaker led lerinin (beraber) olduğu yeri bir kontrol edin - bir pin eğrilmiş mi, yerinden çıkmak üzere mi duruyor - eğer öyleyse düzelterek sorununuz hallolur, Anakartın arka bölümünü (kasayla arası)
kontrol edin - 1 minik iletken dahi bu olaya sebebiyet veriyor olabilir.
Tüm bunlar işe yaramazsa PowerSupply'ı değiştirmeniz gerekebilir - bir arkadaşınızdan ödünç alarak deneme yapmanızda yarar var tabii ki önceki dediklerimi yaptıysanız
bir de anakartların güzel özelliklerinden biri olabilieceğini düşünerek herhangi bir kısadevre sonucu olabileceğini düşünüyorum - tüm takılı kartlarınızı (PCI, AGP, varsa ISA) yerine oturduğundan emin olun garanti olsun diye - baştan çıkartıp takın - mümkünse PCI'ların yerlerini değiştirin. Yapboz gibi bişiy bu sonuçta...
Tabii ki problemin oluştuğu bölgeyi ve olayı hatırlarsanız olasılıkları eler ve sonuca daha rahat ulaşabiliriz... iyi çalışmalar
teşekkür ederim eve gittiğim gibi işe koyulucam umarım onların içinden biridir sorun pinleri düzeltiğimde herhangi bir sorun oluşmaz sanırım
sorun oluşacak şeylerde ben herkesi dikkatle uyarıyorum :-) senin dikkatli olman yeterli - su falan bulundurma yanında DAŞ DÜŞMEZ AYU DA ÇIKMAZZA sorun yok
peki burdam devam ediyorum aytek benim makinamda önceden resetleme problemi vardı ki hala var şimdide bilgisayar açılmıyor ne yapabilirim düğmesine basıyorum açılmıyor anakart fanı bir tur dönüyor sonra duruyor tek hareket eden şey bu.....
makina Athlon XP ise tahminen FAN takılı değildir veya fan yerinden çıkmıştır benim de başıma gelmişti en son söölediğin...
Bu arada kusura bakma ama sorunun muhattabı sadece ben değilim ARKADAŞLAR ^SORULARINIZI İSİMLERE YÖNELTMEYİN - HERKESE HİTAP EDELİM Kİ HERKES YARDIMCI OLSUN...