slm herkese ben yeni pc topluyom bana bi amd tabanlı aynı zamanda ncq desteği olan bi anakrt öneriseniz sevinirim
anakrt önerisi
NCQ neymiş öpğrendim ama 3 tane anakart modeline baktım ama .dede ncq yok http://www.exa.com.tr/gigabyte/a ... 4ddr2-328-7476.html alırsanız bu anakart iyi 1 tb hdd istediğinze göre biraz performans isteyen bir kullanıcısınız oyun konusunda ileride veya şimdi bi c/f sistemi oluşturucaksanız bu anakart tam size göre
NCQ= "Native Command Queuing" = "Dahili Komut Sıralama" :
Sabit diske verilen komutların, istenilen bilgilerin, sıralanıp okuyucunun o andaki durumuna göre diskin üzerindeki okuma yada veriler için yaptığı manevraları düzenlemesi, böylece veri erişim süresini kısaltması vede hdd'nin daha az dönüşte daha çok performans ve veri vermesini sağlayan teknoloji.
NCQ teknolojisinden faydalanmak için:
1.NCQ destekli bir HDD
2.NCQ destekleyen Chipset.
3.NCQ destekleyen işletim sistemi(Güncel işletim sistemleri)
İşletim sistemi kurulurken SATA sürücüler kurulduğu gibi AHCI sürücülerin kurulması gerekiyor tabi BIOS'tan SATA kontrolcünün AHCI-mode'da olması lazım.İntel chipsetli anakartlarda işletim sistemi kurulumu ardından Intel Matrix Storage sürücülerini kurmak gerekiyor.
intel de var gibi öğle anakart ama yaygın deği öğle birşey daha ama sen MSI DKA790GX PLATİNUM AL