Android işletim sistemi artık 5 yaşında... İşte akıl almaz bir maceraya sahne olan 5 yıl!
Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/and ... er-yapti_36849.html
Resimlerle: Son 20 seneye damgasını vuran 20 cep
Google'ın popülerliği ivmelenerek artmaya devam eden mobil işletim sistemi, 5 Kasım 2012 itibariyle artık 5 yaşında. Peki Android bugün ne kadar cihazda kullanılıyor, rakamlar ne söylüyor?
Google, geçtiğimiz Eylül ayında Android etkinleştirme sayısının yarım milyara ulaştığını söylemişti. Yine yakın bir zamanda Google yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt, her gün 1.3 milyon Android cihazının etkinleştirildiğini açıklamıştı. Buradan yola çıkarak o günden bu güne 570 milyon toplam etkinleştirme yapıldığını hesaplayabiliriz. Bu ise toplamda neredeyse yeryüzündeki her 10 insandan 1'i için Android cihazına denk geliyor.
Schmidt'in sarfettiği rakamlardan yola çıkarsak, Android'in önümüzdeki sene bu günlerde 1 milyar cihaza ulaşacağını tahmin edebiliriz. Ücretsiz kullanılabilen Facebook'un 1 milyar kullanıcıya ulaşmasının daha uzun sürdüğünü düşündüğümüzde Android'in büyüme hızı gerçekten de etkileyici.
<span style="text-decoration: underline;">Android arayüzleri, çarpıcı Android rakamları... Haberimizin ikinci sayfasında...</span>
Tüm Konu: Android, 5 senede neler yaptı?
Resimlerle: Son 20 seneye damgasını vuran 20 cep
Kaynak: www.chip.com.tr