Android cepler tam gaz geliyor!

CHIP Online
13-09-2010, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google'ın Android işletim sistemi tam gaz yayılırken Apple, RIM ve Nokia ne durumda?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/andr ... -geliyor_22363.html

Resimlerle: Akıllı cep telefonu işletim sistemleri

Gartner Research isimli araştırma firmasının Google Android üzerine raporları, parlak bir gelecek tablosu çiziyor.

Yapılan ölçümlere göre hızla yayılan bu yeni işletim sistemi, hem Apple, hem de RIM'i geride bırakacak. Nokia henüz dünya çapındaki birinciliğini koruyor. Amerika'da çok yaygın olmamasına karşın Nokia dünya çapında gücünü koruyan bir marka.

2009 yılında sadece yüzde 3.9 pazar payına sahip olan Android işletim sistemi, Apple'ın üçte biri kadar yaygındı. Şimdi Google'ın yüzde 17.7 paya ulaşması bekleniyor. iOS işletim sistemi yaygınlaşırken, RIM'in düşüşü ise sürüyor. Yeni BlackBerry modellerinin bunu değiştirip değiştiremeyeceğini göreceğiz. Android ise Motorola Droid gibi başarılı modellerle yayılmayı sürdürüyor.

Tüm konu: Android cepler tam gaz geliyor!

İzleyin: PS3'ü cebiyle kırdı!

Resimlerle: Akıllı cep telefonu işletim sistemleri

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Cepte hangi işletim sistemini yeğliyorsunuz?

uGuR.uK
13-09-2010, 15:34   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj

Android, özellikle 2.2'den sonra gerçekten hızlı ve biton fonksiyonel özellikle geliyor. web gezintisi, dahili flash desteği, özgür kullanımı ve arkasında Google'ın gücü var. maps, picassa, gmail, facebook, youtube vs. en popüler servislere nerdeyse pc'lerden daha kolay erişim salıyor aletler :)