Arkadaşlar merhabalar,
Samsung android akıllı telefon kullanmaktayım ve bir konuda sizlere danışmak istedim.
Bugün telefon faturamı ödemek için operatörümün müşteri hizmetlerini aradım ve telesekreterin isteği doğrultusunda fatura ödemek için 1 e basın vs. gibi aşamaları geçtikten sonra kredi kartı bilgilerimi girmemi istedi ben de tahmin ettiğiniz üzere telefonun arama ekranındaki tuş takımını kullanarak girdim. Neyse nihayetinde faturam ödendi ama kapattıktan sonra aklıma birşey takıldı. Bilgisayarlarda keylogger ile klavye vuruşlarını kaydedebiliyorlar acaba android cihazlarda da aynı risk söz konusu olur mu endişe ettim ve size danışmak istedim. Cihazda antivirüs yok.
Android Cihazlarda Bu Mümkün Mü ?
güvenlik riski her zaman vardır ve hiçbir sistem yüzde 100 güvenli değildir. ama içiniz rahat olsun, kredi kartını tuşlasanız da telefon görüşmesi sırasında herhangi bir veri kaybı yaşamazsınız, garanti bankası için ALO GARANTİ'yi aradığımızda dahi kart şifremizi vs giriyoruz. o yüzden sıkıntı yok :)
Pc lerde keylogger yüzünden çok mağdur olan insanlar olduğunu görünce acaba dedeim cep telefonlarında da aynı risk söz konusu olur mu diye endişe etmiştim de haklısınız bankaları aradığımızda da alıyorlar o bilgileri. Fakat ben güvenlik kodu, son kullanma tarihi vs. herşeyi girince panik yaptım.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
İyi günler...
Gitmeden şunu da sorup öyle gitmek istedim :)
Bu olay olduktan sonra bir tane antivirüs programı yükledim 360 security. Taradı ve tarama sonunda "sahte sms atma" ile ilgili güvenlik açığı bulundu gibi birşey yazdı. Kafama takıldı birşey olmaz değil mi? Allah korusun oldu diyelim banka anormal bir kredi kartı işlem hareketlerini müşteriye bildirmekle mükellef değil mi ? Yani şimdiye kadar çoktan olan olurdu değil mi ?