iOS ve Symbian'ı geride bıraksa da, Android'in ayağına dolanan bu sorunlardan kurtulması şart!
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/andr ... rangalar_26326.html
Resimlerle: TOP 20: En iyi 20 Android cep canavarı!
Google'ın Android işletim sistemi kullanan cep telefonlarının satışı oldukça iyi gidiyor. Comscore'un son açıkladığı rakamlara göre, Android Amerika'da yüzde 33'lük oranla en çok kullanılan akıllı telefon. Android'i yüzde 28.9'la Blackberry ve yüzde 25.2'yle iPhone izliyor. Google için işler oldukça iyi gibi görünebilir ancak, arama devinin mobil işletim sistemiyle ilgili çözmesi gereken sorunlar bulunuyor.
Android'in en çok eleştirilen yanı, telefondan telefona işletim sisteminin sürümlerinin oldukça fark etmesi. Son sürüm Android barındıran bir telefon aldığınızda işletim sisteminin sürümü birkaç ayda eskimeye başlarken, güncellemenin gelmesini beklemeniz de bir hayli zaman alıyor. Google'ın bu soruna bir çözüm getirmesi şüphesisiz mobil işletim sisteminin işine çok yarayacaktır.
Google bu soruna çözüm getirmeye çalışırken diğer yandan telefon üreticilerini ve diğer ortaklarını da biraz kızdırıyor olabilir. Örneğin, arama devi anlaşmalarda ortaklarına farklılaşmanın yaşanmayacağına dair bir cümle imzalatıyor. Bu hareket telefonlarına farklı yazılımlar yüklemek isteyen telefon üreticilerini zor durumda bıraksa da, bölünmenin ve farklılaşmanın yaşanmaması için şimdilik böyle bir yaptırım gerekiyor gibi görünüyor.
Tüm konu: Android'in ayağındaki prangalar!
Resimlerle: TOP 20: En iyi 20 Android cep canavarı!
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Android'i geride tutan başka ne gibi özellikler var?