Android'in az bilinen 6 harika özelliği!

CHIP Online
04-06-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Google'ın Android 4.0'da yaptığı ancak pek bahsetmediği bu 6 yenilikten haberiniz var mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/an ... ozelligi_33985.html

Resimlerle: Yeni başlayanlar için 22 Android uygulaması!

Android'in son sürümü, giderek daha fazla kullanıcıya ulaşıyor. Ice Cream Sandwich, yüz algılama, Android Beam, veri kullanımı izleme gibi çok sayıda yeni özellikle geliyor. Peki Android'de Google'ın bahsetmediği yenilikler de var mı? Tabi ki var. İşte bunlardan en sevdiğimiz 6'sı:

Geliştirilmiş çoklu görev: Android 4.0'daki harika çoklu görev özelliklerinden çok fazla bahsedilmiyor. Örneğin giriş düğmesini basılı tutarak son kullandığınız uygulamaların bir listesini açabilirsiniz. Bu liste eskisinden daha iyi ve uygulamaların ekran görüntülerini tam ekranda görebiliyor, listeyi yukarı ve aşağı kaydırabiliyorsunuz. Bir uygulamanın küçük resmini yan tarafa sürükleyerek onu kapatmanız da mümkün.

Uygulamalar arasında daha iyi gezinme: Android'in en önemli sorunlarından bir tanesi, geri tuşunun tutarlı bir biçimde çalışmamasıydı. Düğme bazı uygulamalarda sizi bir önceki ekrana aktarırken, bazılarında giriş ekranını geri getiriyordu. Google bunu uygulamalardaki dokunmatik geri düğmesiyle onarmış görünüyor. Bir uygulamayı açtığınızda sol üstte bulunan küçük ok simgesini kontrol edin. Bu düğme, sizi uygulama içerisinde bir önceki ekrana aktaracaktır.

Tüm Konu: Android'in az bilinen 6 harika özelliği!

Resimlerle: Yeni başlayanlar için 22 Android uygulaması!

Kaynak: www.chip.com.tr

efeoglu
04-06-2012, 17:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
3,430 mesaj

yok bişey çıkmaz ya bundan da.. kendilerini bi reklam yapıyolar ama bi şeyi yok aslında bu androidin...

CasLoW
04-06-2012, 18:12   |  #3  
CasLoW avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
161 mesaj
Alıntı: sadem  
yok bişey çıkmaz ya bundan da.. kendilerini bi reklam yapıyolar ama bi şeyi yok aslında bu androidin...

Katılıyorum ve o yüzden yine şunu söylüyorum: ''Telefonda Apple'den Şaşmayacaksın''

BekleGeliyorum
04-06-2012, 19:45   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 20
578 mesaj
Alıntı: CasLoW  

Katılıyorum ve o yüzden yine şunu söylüyorum: ''Telefonda Apple'den Şaşmayacaksın''

Herkesin malesef o kadar maddi durumu yok.Herkes almak ister ama olmuyor işte.

alperen12
04-06-2012, 20:11   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
248 mesaj

bana kalsa sonuna kadar android mücevherden yapılmış bir hapismi yoksa motorsikletin üzereinde sonsuz uzunlukta bir yolmu

Kapalı Hesap (203561)
04-06-2012, 22:03   |  #6  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 132
4,310 mesaj

Android büyük artı fakat ucuz telefonlarda güzel değil o kadar. Sarj sorunu en büyük sorun oluyor.

Elimizde olsa zaten İphone veya dengi telefon alırız :)