Android İşletim Sistemli Yeni Motorola Morrison

siirlerefendisi
10-08-2009, 19:25   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
153 mesaj

Symbian, Windows mobile çekişmesi sürüp giderken Android OS'li telefonlar yavaş yavaş artmaya başladı. Önce HTC sonra Asus ve Samsung derken şimdide bir diğer Telefon devi Motorola Android işletim sistemli telefonunu hazırlamaya başladı. İnternette gezen resimlere göre yeni Motorola Morrison Android İşletim sistemini barındırıyor. Hepimizin hatırlayacağı üzere Android Google tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir telefon işletim sistemidir. Bunun yanı sıra çıkardığı yüzlerce ücretsiz yazılımda cabası. Açık kaynak koduna gönül vermiş kişiler tarafından hazırlanan yüzlerce program ve oyun ücretsiz kullanılmaktadır.
Motorola firmasıda bu yeni işletim sisteminin sessizce büyüyüşünü gördü ki yeni modeli olan Motorola Morrison'u tanıtmaya hazırlanıyor. Teknik özelliklerine göz atacak olursak 528MHz CPU işlemciye ve 256MB RAM'e sahip. 320 x 480 pixels tam dokunmatik ve sensörlü bir ekranı bulunuyor. Bunun yanı sıra Wi-Fi, Bluetooth ve GPS diğer özellikleri arasında yer alıyor. 3.5 mm audio jack ses çıkışı ve microUSB bağlantısı bulunuyor. Dahili hafızasının yanında 32 gb a kadar hafıza kartı destekliyor. Ön görünümü açısından iPhone modeline çok benzeyen Motorola Morrison N97 gibi QWERTY klavyesi bulunuyor.
Bu yıl sonu itibari ile satışa sunulacak olan Yeni Android Motorola Morrison için bir fiyat belirlenmemiş. Ancak öyle gözüküyor ki bu özellikleriyle 1200 TL'den aşağı olması beklenmiyor.
Kaynak: www.mobildepo.com