Android L, pil ömrünüzü yüzde 36 uzatabilir!

CHIP Online
04-07-2014, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Android L'de yapılan testler, yeni işletim sisteminin bu alanda adeta devrim yapacağını müjdeliyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/and ... atabilir_48142.html

Resimlerle: En iyi 10 Windows 8 ve Android uygulaması!

Google'ın Android L ile birlikte ortaya çıkardığı pil tasarruf girişimi Project Volta, bu alanda dikkate değer gelişmeler sunabilir.

Android L ile çalışan bir Nexus 5'i test eden Ars Technica, yeni işletim sisteminin Android 4.4 KitKat'a göre yüzde 36 daha fazla pil ömrü sunduğunu görmüş. Test sırasında telefonun ekranı açık bırakılmış ve cihaz, Wi-Fi ağına bağlı tutulmuş. Bunun yanında bir web sayfası her 15 saniyede bir yenilenmiş. Testin "battery saver" işlevi kapalıyken yapıldığı, yani herhangi bir fedakarlıktan bulunulmadığı söyleniyor.

Google'ın pil tüketimini azaltmak üzere yaptığı birkaç yenilik var. Bunlardan biri olan yeni JobScheduler API, önemsiz uygulama isteklerini bir araya getirerek daha iyi verimlilik sağlıyor. Yeni "Battery Historian" istatistik sayacı ise hangi uygulamaların ve işlevlerin en çok gücü tükettiğini bulmayı kolaylaştırıyor.

Android L henüz beta aşamasında olduğundan, final sürüm daha da yüksek bir pil performansı sunabilir.

Tüm Konu: Android L, pil ömrünüzü yüzde 36 uzatabilir!

Resimlerle: En iyi 10 Windows 8 ve Android uygulaması!

Kaynak: www.chip.com.tr

Kapalı Hesap (153334)
04-07-2014, 16:51   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Benim xperia ray zaten 4 gün pil ömrü sonuyor daha nesini uzatıcak. 4.4.2

Arka planda çalışan saçma sapan uygulamalar var.Bunu greenify ve Battery Doctor işimi görüyor.Birde işlemcinin hzlerini 122mhz çekin ki boşta kaldığında fazla pil tüketmesin.

Ha telefonu elinden düşürmezsen sürekli lak lak konuşuyorsan müzik dinliyorsan süre 1 güne düşüyor.

Bekleme süresi 4 gün

Şahsi fikrimi söylemek isterim.Google eski telefonlar için hiçbir yeni şey sunmuyor ne var ne yok yeni telefonlara.Mesala xperia ray ın ilk gelen kendi romu 2. küsürlü olan.Hem kamerası çok iyiydi macrosu mükemmeledi hızı çok iyiydi.4.04 den sonra telefon aptallaştı.Pil süresi 1güne düştü.

Sonra jellibon çıktı kendim yükledim 4.1.2 pil süresi 4 güne uzadı ama telefonun kamera özelliği ortadan kalktı igreç bir resim kalitesi sundu.Ve yarım yamalak çalışan uygulamalar.

Yani android Lolipop bize değil yeni telefon sahiplerini ilgilendiriyor ben yine kurar size yorumları hızını aktarırım.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (11) ~ 04 Temmuz 2014 17:01