Android'li cebinizi korumanın 5 kolay yolu!

CHIP Online
28-04-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Android'li cebinizi veya tabletinizi korumak, aslında bu 5 maddeyi uygulamak kadar kolay!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/and ... lay-yolu_39992.html

Resimlerle: Android 5 hakkında bilinenler!

Android'de iOS'tan daha fazla zararlıya rastlayabileceğiniz doğru. Ancak biraz bilgi ve biraz da sezgiyle cihazınızı dijital tehditlerden korumanız aslında hiç de zor değil. İşte Android'inizi güvenli tutmanızı sağlayacak 5 ipucu.

1. Kilit ekranını kullanın

Kilit ekranları size üst seviye bir güvenlik sağlamasa bile sıradan saldırılardan korunmak için onlara ihtiyacınız var. Android'de kullanabileceğiniz desen, PIN kodu, parola, yüz ile kilit açma gibi farklı seçenekleriniz var.

Desen yönteminin diğerlerine göre daha zayıf olduğu araştırmalarla kanıtlanmış durumda. Ancak hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, sıradan saldırılara karşı cebinizi veya tabletinizi korumaya almış olacaksınız.

2. Bir anti-zararlı uygulaması kullanın

Windows'ta olduğu gibi Android'li cihazınızda da bir antivirüs kullanmak sizi yeni tehditlere karşı koruyabilir. Örneğin son günlerde ortaya çıkan BadNews zararlılısı, geliştiricilerine para kazandırmak için cebinizden uluslararası SMS'ler gönderebiliyordu. Google Play'de AVG, Avast veya Lookout (şu an ülkemizde kullanılmıyor) gibi birçok anti-zararlı uygulaması mevcut.


Tüm Konu: Android'li cebinizi korumanın 5 kolay yolu!

Resimlerle: Android 5 hakkında bilinenler!

Kaynak: www.chip.com.tr