Merhaba arkadaşlar.
Bir süredir şöyle bir sorunla karşı karşıyayım.Ekran kartıyla ilgili olduğunu düşündüğüm için buraya açtım.
Önce sistemimi yazıyım,
asus m3a78 anakart
amd 8450 x3 2.1 ghz
4gb ram.
hd 4830 256bit 1gb ekran kartı.
ion2 plus+ 550w psu
Aslında daha önceleride olmuştu ama bu kadar sık olmuyordu.Bende önemsememiştim açıkcası.Örneğin,
dün Pes2010 oynuyordum.Üstelik online oynadığım için grafik ayarlarını bir hayli düşürmüştüm.Yaklaşık 2/3 maç sonra monitöre gelen sinyal kesildi(monitör dvi mı analogmu olduğunu tekrar tespit etmeye çalışıyor) ve ekran kartının fanı büyük bir gürültüyle dönmeye başlıyor.Ardından oyundaki sesde kitleniyor ve hiçbir donanım çalışmıyor.Caps lock u bile kapatamıyorum.Buraya kadarki herşey 1sn de oluyor diyebilirim.
Mecburen reset atıyorum.Windows'u olağan şekilde başlat dedikten sonra chcdisk taraması yapıyor.Derken açılıyor Windows.
Bugün de bu sorunun aynısını yaşadım.
Ekran kartı sürücüm 9.10 bundan önceki sürücü 9.7yada 9.8 di .O sürücüde bu kadar olmuyordu gibime geldi.9.10 u yükledikten sonra sıklaştı sanki...
Bu arada bir kerede monitör kapanmadan önce, yeşilin farklı tonlarının şeritler halinde indiği bir ekran gelmişti.Ardından hemen reset atmıştım.Sorun ciddi gibi gözüküyor üstatlar.
Ne yapabilirim ?
Herkese teşekkürler.