Yenilikleriyle tanınan Intel mi yoksa AMD mi? Seçim sizin. Lütfen bir tanesine oy verin.
::::14 ARALIK PAZAR 2008 SON DURUM::::SAAT.11.29::::
INTEL:11
AMD: 4
İptal:4
Anket AMD mi - Intel mi
- 1
- 2
intel hiç amd kullanmadım zaten öncü inteldir yanılmıyorsam amd 1999-2000 gibi ilk defa piyasaya çıktı onun için intel
AMD NO.1 MANUFACTURER!!!!!! THE FUTURE IS FUSION BY AMD
duruma göre değişir. ama f/p açısından şuanda amd daha iyi gibi duruyor. daha fazla parayı verende intel alır. şu amd ekran kartlarındaki gibi işlemcide de sıçrayışını yapsında intelde nvidia gibi fiyatlarını aşağıya çeksin. eğer amd pentium 4'leri performans olarak öldürmeseydi ve intele rakip çıkmasaydı şuanda elimizdeki celeron işlemcilerle netburst yapısına sahip pentium 4'lerin fiyatlarının düşmesini ve mhzlerinin çıkmasını beklerdik.
BENCE AMD ZATEN AMD OYUNCULARA HİTAP EDİYOR İNTEL OFİS BİLGİSAYARI İÇİN.
EKRAN KARTINA GELİCE NVIDIA ATİ ÇOK SORUN ÇIKARTIYO TABİ BU BANA GÖRE
Eğer oyun istiyorsanız İntel öneririm Çünkü intel in tüm modellerinde ön bellek yüksektir en kötüsünde bile 2 mb tır. daha yüksek olanlarında 6-8 hatta 12 ye kadar çıkabiliyor bu miktar ne kadar yüxek olursa oyun bir okadar hızlı yüklenir ayrıca mimariside daha yenilikçi enerji tasarufu sağlayan bi teknolojisi var. ön bellek durumu AMD de tamamen gözardı edilmiş bu nedenler tavsiye etmem ayrıcada çok hızlı çalışıp hızlı ısınıyorlar
helios_pteraEğer oyun istiyorsanız İntel öneririm Çünkü intel in tüm modellerinde ön bellek yüksektir en kötüsünde bile 2 mb tır. daha yüksek olanlarında 6-8 hatta 12 ye kadar çıkabiliyor bu miktar ne kadar yüxek olursa oyun bir okadar hızlı yüklenir ayrıca mimariside daha yenilikçi enerji tasarufu sağlayan bi teknolojisi var. ön bellek durumu AMD de tamamen gözardı edilmiş bu nedenler tavsiye etmem ayrıcada çok hızlı çalışıp hızlı ısınıbak sevmediğim halde yine o klasik amdcilerin görüşüne yer açtın:amd işlemcilerinde bellek denetleyicisi işlemcinin içinde bulunduğu için ht ile direkt olarak ramlerle iletişim kurabiliyor. intelde ise bu denetleyici kuzey köprüsünde bulunduğu için bant genişliği ve bu yol nedeniyle önbelleğe intel işlemcileri daha bağımlı. eğer intelde amd kadar önbellek bulunsaydı intel işlemcisi şişer ve doğru düzgün işlem yapamazdı. amd ısınır demende çok saçma yeni amd işlemcilerini denedin mi? sırf bir grup işlemci için amd ısınır diyemezsin. intelde prescott devrinde işlemci sıcaklığı 60'tan aşağıya inmiyordu. tasarruf konusunda ise nasıl intelde speed step varsa amdde de cool & quiet var. elektrik konusunda ise amd revizyonlu işlemcilerini hiç saymışsın. lütfen bilmeden yorum yapmayalım.
sentetik testlerde amd çoğu zaman gereğinden düşük sonuçlar alır nedenleri önbelleğe bağlı testler veya amd'nin eksik olduğu alu alanında testlerin yapılması nedeniyle olur.(ama fpu'da amd intelden daha öndedir.
Ama intelin core mimarisinin üstünlüğü ve şuanda ki amd işlemcilerine göre overclock üstünlüğü amd'yi çok büyük fiyat indirimlerine zorladı. bu nedenle çok performans isteyen intel, ama az parası olupta performans isteyen ise amd alması daha mantıklı
Son Düzenleme: kalamarr ~ 13 Aralık 2008 15:03
kalamarrbak sevmediğim halde yine o klasik amdcilerin görüşüne yer açtın:bu olay aynen arkadaşımın dediği gibi ...amd işlemcilerinde bellek denetleyicisi işlemcinin içinde bulunduğu için ht ile direkt olarak ramlerle iletişim kurabiliyor. intelde ise bu denetleyici kuzey köprüsünde bulunduğu için bant genişliği ve bu yol nedeniyle önbelleğe intel işlemcileri daha bağımlı. eğer intelde amd kadar önbellek bulunsaydı intel işlemcisi şişer ve doğru düzgün işlem yapamazdı. amd ısınır demende çok saçma yeni amd işlemcilerini denedin mi? sırf bir grup işlemci için amd ısınır diyemezsin. intelde prescott devrinde işlemci sıcaklığı 60'tan aşağıya inmiyordu. tasarruf konusunda ise nasıl intelde speed step varsa amdde de cool & quiet var. elektrik konusunda ise amd revizyonlu işlemcilerini hiç saymışsın. lütfen bilmeden yorum yapmayalım.
sentetik testlerde amd çoğu zaman gereğinden düşük sonuçlar alır nedenleri önbelleğe bağlı testler veya amd'nin eksik olduğu alu alanında testlerin yapılması nedeniyle olur.(ama fpu'da amd intelden daha öndedir.
Ama intelin core mimarisinin üstünlüğü ve şuanda ki amd işlemcilerine göre overclock üstünlüğü amd'yi çok büyük fiyat indirimlerine zorladı. bu nedenle çok performans isteyen intel, ama az parası olupta performans isteyen ise amd alması daha mantıklı
Hala Intelde sıcaklık sorunu Amd de ise performans ve overclock sorunu var!!Ayrıca Amd de önbellek düşük ,İntel pahalı ama dayanıklılık ve performans sorunu pek yok!!!Önbellek de yüksek Bence;
*Az para ile az performans ve düşük kalite isteyenler:Amd
*Daha iyi para ile daha iyi performans ve daha yüksek kalite isteyenler İntel almalılar!!!
Macintosh bilgisayarlar da Intel işlemci kullanıyor Ama işlemci çabuk ısındığı için de soğutma sorunu var ve dolayısı ile büyük fanlar gerekiyor...
Neyse ankete geçeyim:
Cvp veriyorum İntel
kalamarrbak sevmediğim halde yine o klasik amdcilerin görüşüne yer açtın:aynen katılıyorum ve ekliyorum bir amd tutkunu olarak ne yazıkki c2d e8400 kullanıyorum. sadece oyun oynayacaksanız amd işlemciler mevcut oyunların hepsine haydi haydi yeter ama zip,rar,rip,convert,matemtiksel hesap ve işlem tabloları da var diyorsanız c2damd işlemcilerinde bellek denetleyicisi işlemcinin içinde bulunduğu için ht ile direkt olarak ramlerle iletişim kurabiliyor. intelde ise bu denetleyici kuzey köprüsünde bulunduğu için bant genişliği ve bu yol nedeniyle önbelleğe intel işlemcileri daha bağımlı. eğer intelde amd kadar önbellek bulunsaydı intel işlemcisi şişer ve doğru düzgün işlem yapamazdı. amd ısınır demende çok saçma yeni amd işlemcilerini denedin mi? sırf bir grup işlemci için amd ısınır diyemezsin. intelde prescott devrinde işlemci sıcaklığı 60'tan aşağıya inmiyordu. tasarruf konusunda ise nasıl intelde speed step varsa amdde de cool & quiet var. elektrik konusunda ise amd revizyonlu işlemcilerini hiç saymışsın. lütfen bilmeden yorum yapmayalım.
ben şuan vista home premium u amd athlon 64 3000+ 1.8 ghz de kullanıyorum ve arkadasım intel core2duo da kullanıo arada hiç bi fark yok yani kasma durumundan
az parayla çok iş= AMD
çok parayla performans ve coşku= İNTEL
Bana göre fiyat olarak beklenti olarak hangisi bana uyuyorsa o benim tercihimdir
AMD Bilemem ama İntel Koklu bir Firma Dünyanın En Küçük MicroChip Üreticisi oldugunu biliyorum ve Herzaman AMD ye gore 1 Adım Onde Bence.....
Zaten Pazarın Büyük Bir Kısmını Oluşturuyor....
- 1
- 2