Hangi Güvenlik Duvarı'nı Kullanıyorsunuz?
[Anket]Hangi Güvenlik Duvarı'nı Kullanıyorsunuz?
Bende öyle bir güvenlik duvarı varki internete bile girmeme izin vermiyor.Rica ile format ile internete giriyorum.Anti vürüs sec ve diğer yazılımları birbirine karıştırınca herseyi tutuyor.
Öyle pek seçici davranmıyorum.
Promosyon olarak Internet Security bulabilirsem, bulduğum programın güvenlik duvarını;
Promosyon Antivırus kurarsam, Free Zone Alarm güvenlik duvarını kullanırım.
Promosyonlar sebebiyle, bir kaç yıldır güvenllik programlarına para ödemiyorum.
Windows Güvenlik Duvarı'nın açık olması herkesin yararınadır. İnternet security programı kendi işini yapsın Güvenlik Duvarını değil :)
Tabiki iyidir. Kaç senedir onu kullanıyorum :) Ama yanında İnternet Security kullanmazsan ayıp edersin. Tehditlere karşı önlem almak gerekir.
aslında en iyi güvenlik duvarı kendi başına yönetebildiğin ve izinlerini tek tek gerektiğinde yapabildiğindir. isa server , pandasecurity ailesinin tüm donanımsal ve yazılımsal ürünleri, windows 7 ve vista firewall bunlar doğru yapılandırıldıktan sonra bir sıkıntı kalmıyor. diğer antivirüs çözümlerinide denedim pandanında otamatik modunu denedim otamatik mod sadece bu işi bilmeyenler için büyük kolaylık sağlıyor otamatik mod' u tavsiye etmiyorum çünkü otamatik modda genelde işlemlerin yanlış olarak yapılanması sonucu büyük güvenlik zafiyetleri oluşabiliyor.
symantec NİS kulanıyorum dolayısıyla norton firewall ı kullanıyorum yıllardır son derece memnunum. win güvenlik duvarı bir işe yaramıyor portlar olduğu gibi açık, geleni alıyo :D
bütün güvenlikleri devre dışı bırakıyorum ve hiç birini kullanmıyorum sonuçta kullansamda kullanmassamda viris giricek pc ye kullanmayın en azırdan anti virüsun ıvırı zıvırı ile uğrasmıyorum ve pc mi yavaşlatmıyorlar :)
Windows Güvenlik Duvarı'nın açık olması herkesin yararınadır.Bu doğrudur.
Ama bilgisayarınızda sadece antivirus programı kurulu ise, güvenlik duvarı yoksa....İnternet security programı kendi işini yapsın Güvenlik Duvarını değil :)İnternet Security programları bünyesinde Firewal/Antivirus/Antispayware/Rootkit koruması/kimlik koruması/download koruma vs. gibi özellikler barındırırlar. Tüm bu araçların tek yazılım içerisnde bulunması biribrleriyle uyumlu çalışması açısından önemlidir.
Malwarebytes anti-malware
http://www.malwarebytes.org/
+
Microsoft Security Essential
http://www.microsoft.com/security_essentials/
Ben, Windows Güvenlik Duvarını kullanıyorum ama öylesine desem... Windows'un güvenlik duvarı sadece uyarı özelliği barındırıyor sanki pek filtireleme özelliğine sahip değil gibi ya da bunu iyi kullandığını sanmıyorum. Ufak bir güvenlik aracı bana yeterli geliyor, gerisi bana kalmış...