Galiba oruç herkese bir haller getirmiş bu ney yav hu burası tartışma yeri değil lütfen sakinleşin!!!
Anket: Oruç Tutuyormusunuz ?
beyfendi gelip lafı sokuyor, ortalığı bulandırıyor. Neyse ya bu gereksiz tartışmayı daha fazla sürdürmeyeceğim
İnternational Affairs
arkadaş aç insanlarıda düşünmemizi söyledi de. Afrikadaki insanlara yardıma gidecez hepimiz. Konuyu nerden nereye bağladıysa artık.
Birde beni tanımadan busun demez mi ona gıcık oluyorum üstüne gidiyorum hala laf yetiştiriyor. Hatalıydın o gün susaydın o zaman bende cevap vermeyi kesseydim yok inata bindi kesin benim dediğim olacak sen anlamıyorsundan der gibi. adama verdiğim öneri tuttu. bir daha sesi soluğu çıkmadı. şimdide lafı sen busun sen şusun diyor.
Ama sallamıyorum. Oruçla açlığı birbirine bağlayınca çaktım meseleyi. Ne derse desin.
Afrika da insanlar açsa bunun tek sorumlusu kendileridir, binlerce yıl afrikalı yerlilerin yaşadığı topraklarda şimdiki halk niye aç. güçlü devletlerin kışkırtmaları sonucu iç savaşa yenik düştüler. barış gücü adı altın da topraklarına gelen devletler değilmiy di onları bu hale getiren şimdi ne diye milletten yardım isterler. eğer gerçekten yardım edilecekse bu ellerine iki somun ekmek vererek olmamalı. tarım ve hayvancılık için yer temin edilip tüketen değil üreten bir millet bilinci aşılanmalıdır.
Afrika da insanlar açsa bunun tek sorumlusu kendileridir, binlerce yıl afrikalı yerlilerin yaşadığı topraklarda şimdiki halk niye aç. güçlü devletlerin kışkırtmaları sonucu iç savaşa yenik düştüler. barış gücü adı altın da topraklarına gelen devletler değilmiy di onları bu hale getiren şimdi ne diye milletten yardım isterler. eğer gerçekten yardım edilecekse bu ellerine iki somun ekmek vererek olmamalı. tarım ve hayvancılık için yer temin edilip tüketen değil üreten bir millet bilinci aşılanmalıdır.![]()
Ömrümde hiç tutmadım diyenlere Allah acısın.
Afrikalılara gıda yardımı sağlamak yerine onlara kazanmasını öğretmek daha mantıklı olur. Sahtiyan'ın da söylediği gibi:
"Bana balık verme balık tutmayı öğret."
Afrika da insanlar açsa bunun tek sorumlusu kendileridir, binlerce yıl afrikalı yerlilerin yaşadığı topraklarda şimdiki halk niye aç. güçlü devletlerin kışkırtmaları sonucu iç savaşa yenik düştüler. barış gücü adı altın da topraklarına gelen devletler değilmiy di onları bu hale getiren şimdi ne diye milletten yardım isterler. eğer gerçekten yardım edilecekse bu ellerine iki somun ekmek vererek olmamalı. tarım ve hayvancılık için yer temin edilip tüketen değil üreten bir millet bilinci aşılanmalıdır.dediğin doğru fakat bu tamamen başka bir konu. ben orda ney_zen arkadaşın yazdığına hitaben yarı espiri, yarı gerçek olarak birşey yazdım, pcmaker ın yorumu sayesinde lafım taaaaa afrikaya yardıma gitti.
Afrika da insanlar açsa bunun tek sorumlusu kendileridir, binlerce yıl afrikalı yerlilerin yaşadığı topraklarda şimdiki halk niye aç. güçlü devletlerin kışkırtmaları sonucu iç savaşa yenik düştüler. barış gücü adı altın da topraklarına gelen devletler değilmiy di onları bu hale getiren şimdi ne diye milletten yardım isterler. eğer gerçekten yardım edilecekse bu ellerine iki somun ekmek vererek olmamalı. tarım ve hayvancılık için yer temin edilip tüketen değil üreten bir millet bilinci aşılanmalıdır.Haklısın.Bilmem kaç yıl önce ki insanların yaptıkları hatalar yüzünden o çocukların kaburga kemiklerinin sayılması tamamen çocukların suçu.Neden sürekli vatan millet kavramını katıyorsunuz şu tür olaylara anlamıyorum.Bi kerede sadece onları insan olarak düşünün.Suçlu aramayın sadece ne durumda olduklarını görün.O suçlu bu suçlu demek o insanları yaşatmıyor malesef.Konu dagıldı kusurabakmayın.Ama bu siyaset merakımız yüzünden insanlıgımızı, dünyamızı unutuyoruz.
Çok şükür tutuyorum.
Allah rızasını gözeterek ve içtenlikle tutulduğunda Allah sabrını veriyor :)
ilk okul 3-4 den beri tutuyorum çok şükür..çalışırken acayip zor oluıyor ya,açlık değlde,susuzluk mahvediyor.normal günlerde evdeyken 10000 yıl osla tutarım,abicim:)
halende tutacağım,çünkü Cennette Reyyan kapısından sadece oruç tutanlar girecekler..
Rabbimiz o kapıdan girmeyi ihsan eylesin,bizlere..
Haklısın.Bilmem kaç yıl önce ki insanların yaptıkları hatalar yüzünden o çocukların kaburga kemiklerinin sayılması tamamen çocukların suçu.Neden sürekli vatan millet kavramını katıyorsunuz şu tür olaylara anlamıyorum.Bi kerede sadece onları insan olarak düşünün.Suçlu aramayın sadece ne durumda olduklarını görün.O suçlu bu suçlu demek o insanları yaşatmıyor malesef.Konu dagıldı kusurabakmayın.Ama bu siyaset merakımız yüzünden insanlıgımızı, dünyamızı unutuyoruz.Sen beni anlamamışsın ben yardım etmekten bahsediyorum hemde gerçek yardımdan.
Ekmek vermek yerine ekmek yapacak imkan sağlamak, yardım etmek budur.
İnsan vatanı milleti için yaşar kendisini düşünmeye başladığı an kaybetmiş demektir. Afrika'da da durum bu eğer yıllar önce vatanları ve milletlerini düşünüp ona göre hareket etselerdi şimdi bu durumda olmazlardı.<
geçen sene tuttum inşallah bu senede tutacağım, okadar zor olmuyo açlık benim için
Sen beni anlamamışsın ben yardım etmekten bahsediyorum hemde gerçek yardımdan.o dediğin faşist devletlerde olan bir ideolojidir. şuanki modern devlet anlayışına göre vatandaşlar devleti için yaşamaz, devleti vatandaşları için yaşar. Dilerim ki vatandaşlar gün gelirde insan olup devlet denilen yapıyı aşarlar.
Ekmek vermek yerine ekmek yapacak imkan sağlamak, yardım etmek budur.
İnsan vatanı milleti için yaşar kendisini düşünmeye başladığı an kaybetmiş demektir. Afrika'da da durum bu eğer yıllar önce vatanları ve milletlerini düşünüp ona göre hareket etselerdi şimdi bu durumda olmazlardı.<
Ayak üstü fasişt olduk
Ben vatan millet sevgisinden bahsediyorum devletten değil. Bu devletten kastın yönetici kesimse eğer.
allahın yardımıyla son güne kadar tutmayacalışacağım.............
neden böyle bir istatislik tutmak istedin onu merak ediyorum ?
Şuana kadar hiç kaçırmadım.
Sizlere afiyet Şifayı kapmışım yerimden kalkamıyorum. İnşallah borcumla birlikte tutmaya devam edicem.
neden böyle bir istatislik tutmak istedin onu merak ediyorum ?Sen neden bu konuya yazmak istediysen ben de o yüzden açtım anketi.
Sebebe gerek yok ki. Çok sebep istiyorsan merak diyelim. Senin sordugun soru gibiOlaylar tartışmalara dönmüş. Afrikaya kadar gitmiş. Ben unutmuşum konuyu. Her neyse tutanlar çoğunluktaymış. Aslında yeni bir anket daha yapmak lazım kaçımız tuttuğumuz orucun hakkını veriyoruz.
Tabi böyle bir anket olmaz. Onu ancak tanrı bilir.
Bu arada ramazan boyu sarhoş gibi geziyorum. Sagolsun davulcular uyutmuyor gecenin köründe uyandırıyolar. De yat ondan sonra yatabilirsen.