Alıntı:
OnlyGodCanJudgeMe İnternet Filtrelemesini İstiyen 1 Kişi Bile Yok Genede Uggulayacaklar...Yanı İnsanların Ne Düşündügü Kimsenin Umrunda Degil...Maden Öyle Herkezin Eşit Oldugu İnternet Ortamında Eylem Yapmak Çokta Gereksiz Bişey Degil...
Vatane İhanetmi?Fazla Abartı Oluyor Bence Sonuçta Siteleri Hacklerken Bi Şekilde İnternet Filtrelemesini Protesto Etmiş Oldular...Tabi Başka Amaçları Varsa Onuda Arada Kaynattılar
Kimse Filtreme İstemez Ama Uggularlar...ArapNetin Rezillik Olucagı Belliydi Genede TürkTelekomu Sattılar...Ve Daha Binlerce Olay Var..Yanı Devlet Kendi İşinde Çoktan Parçalanmış Durumda.
Her Ne Kadar Bizim Kadar Ülkesi İçin Canını Vericek Başka Bi Millet Olmasada Türkiyenin Durumunu Çok Parlak Bulmuyorum...
İyice saçmalamışsın. Filtre olayını anlamış çok az akıllı insan var şu internette. Herkes filtre hakkında bilgileri nerden alıyor veya kimler sizin beyninize bunları sokuyor?
Devletin açıklamasına göre filtre olayında çok bir sıkıntı yok. Ki uygulayan devlet olduğundan devletten başkasına inanmak akıl karı değil. Çünkü hiçbir kimse bu konuyu devletten daha iyi bilmiyor. Sanki, "zorla" filtre uygulanacakmış izlenimi veriliyor. Ancak devletten gelen onlarca açıklamada "isteyen" uygular diyor. Yani herhangi bir zorlama yok. Ki bekleyip göreceğiz.
Siz daha bebekken biz internet kullanmaya başladık. Gerçek sıkıntıları en azından gerçekçi bir gözle görebiliyor ve hiçbir kimsenin yorumuna ve görüşlerine ihtiyaç duyulmaksızın karar verme yetkisine sahibiz. Bundan dolayıdır ki, yaşanan filtre saçması belirli bir kesimin şişirmesi, tamamen devlete olan güveni sarsmak ve kaos ortamı oluşturmak ve bu ortamdan gençlerden oy almak. Onu takiben bir reklam filmi yapmak ve insanlara duyurmak. Onları bu sıkıntılardan kurtaracaklarını vaadetmek. Hepsi bu!
Filtre olayı beni hiç ilgilendirmiyor. Benim tedirgin olduğum kısım, bu internetten bir halt olmaz. Bu sistemin tamamen değiştirilmesi ve bize öğretilen internet kavramını kökten değiştirecek yeni bir sistemin olması olmasa olmaz hale geldi artık. Şuan benim deyimimle, internet buzul çağını yaşıyor. Modern gibi görünse de aslında var olan sistem çağ dışı. Hergeçen gün daha kötüye gidiyor. Yeni açıklamalar var ama çözüm hala yok...
Türkiye'de sorun şuan filtre değil, tamamen sansürleme anlaşıyından kaynaklanıyor. Son zamanlarda yaşanan umut verici durumlar olsa da sorunlara çözüm vermiyor. Türkiye bu konuya birkaç yıl geç girdi ve bunun eksikliğini yaşıyor. Önemi son zamanlarda anlaşıldı. Blogger, YouTube gibi sitelerin yasaklanmasında sorun doğrudan devletten kaynaklanmıyor, birileri şikayet ediyor ve dava açıyor ve kapatılıyor. Çözümsüzlük ile birlikte sıkıntılar 10 kat daha arttı, ki nihayetinde açıldı. Ancak, birkaç blog sayfası yüzünden bütün blogger'ı yasaklamak akıl karı değil. Ki bu konuda devlette çok olumlu gelişmeler yaşandı. Daha esnek olma konusunda. Olayı sayfa bazında, tüm alan adını değil. Bu konuda devlet biraz daha esnek davranmalı ve sansürleme konusunu tekrardan gözden geçirip kararını vermeli. Bence yaşanan bütün sorunların temelinde bu var....