Anti virüs devi Eset'ten korkutan hata!

CHIP Online
12-03-2009, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Anti-virüs devi Eset'in NOD32 ve Smart Security'si Windows dosyalarını nasıl karantinaya aldı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Anti ... tan-hata_11430.html

Anti virüs üreticisi Eset'in NOD 32 veya Smart Security yazılımlarını kullananlar, geçtiğimiz gün çok ciddi bir sorunla karşılaştılar. Eset'in son virüs güncellemelerini internetten yayınlamasından hemen sonra kullanıcılar Windows sistem dosyalarının her birinin birer virüs olduğuna dair (Win32/Kryptik.JX) uyarı pencereleri gördüler ve Eset bu dosyaları karantinaya alarak, erişimi engelledi. Durumu fark eden Eset yetkilileri hemen müdahale ederek kısa süre içerisinde yeni bir güncelleme yayınladılar.

Fakat bu sırada olan bir önceki güncellemeyi kurmuş kullanıcılara oldu. Eset yetkilileri sadece her 20 kullanıcıdan birinin bu durumda etkilendiğini açıkladı ve hepsinden özür diledi. "Durumu birkaç dakika içerisinde fark ettik ve hemen yeni bir güncelleme yayınladık" diye konuşan yetkililer, yeni güncellemenin yanı sıra karantinaya alınmış sistem dosyalarının nasıl tekrar kullanıma açılacağını izah eden bir de açıklama yayınladılar. Sorunla ilgili yayınlanan hata sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Tüm konu: Anti virüs devi Eset'ten korkutan hata!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu durum Eset'in prestijine ne derecede zarar verir?

Toxic
12-03-2009, 15:21   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,600 mesaj

çok fazla bir zarar vereceğini sanmıyorum doğrusu

Hircin-Ofkeli
12-03-2009, 17:05   |  #3  
Taze Üye
10 mesaj
SoN_KraL
çok fazla bir zarar vereceğini sanmıyorum doğ
katılıyorum sana ..Aman aman aman sanki noolmuş.Altı üstü bi güncelleme hatası...NOD32 Prestijine ne zarar verecek sanki..
Şimdi ben kasperky kullanıyorum ama geçena ay çok büyük bir güvenlik açığı vardı kapattılar..Şimdi ben bir açık oldu diye birdaha kaspersky kullanmıyacakmıyım..Saçma...

Fattur
12-03-2009, 17:29   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

karizma çizilebilir.ayrıca Hircin-Ofkeli
o sorundan sende etkilenseydin tövbe ederdin belki de...

Ateş Düştüğü Yeri Yakar!!!!

TrGenC
12-03-2009, 17:36   |  #5  
Yıllanmış Üye
113 mesaj

Nod32 kullanıyorum böyle bir sorun yasamadim.Ayrıca cok buyuk bi sorunda degıl sonucda duzeltilmiş.Hiç bir sistem yokdur yuzdeyuz hatasiz tabıkıde olucak bu hatalar ve duzeltilicek.Ayrica boyle basit seylerle kazanmıyor bu adamlar prestiji basit seylerlede kaybetmezler.

bwhiteb
12-03-2009, 17:38   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

beni etkilemedi bir eset kullanıcısı olarak demo olduğu için de olabilir belki :) ama tabiki prestij kaybı bunlar

Hircin-Ofkeli
12-03-2009, 17:55   |  #7  
Taze Üye
10 mesaj
Fattur
karizma çizilebilir.ayrıca Hircin-Ofkeli
o sorundan sende etkilenseydin tövbe ederdin belki de...

Ateş Düştüğü Yeri Yakar!!!!

Yoo gayet relax...Böyle birşeyle karşılaşsaydım yine devam ederdim...Ne alaka..Altı üstü bir hata...

sinanyc
15-03-2009, 15:00   |  #8  
Üye
59 mesaj
SoN_KraL
çok fazla bir zarar vereceğini sanmıyorum doğ
bencede kardeş bir şey olmaz ama işte karizmayı çizince adı çıkar  olacağı bu :)))

bende smart securyt kullanıyorum  gerçi pc açılınca devreye girmiyor o günden beri  elle çalıştırıyorum bir türlü çözemedim
ingilizce olduğundan fazlada anlamıyorum  acaba bir bilen varmıdır tekrar otomatik başlatmaya  ayarlaya bilirmiyiz  bilmiyorum yardım edecek birini bulmak lazım :))

neyse herkese geçmiş olsun  selamlar saygılar

myduroc
31-03-2009, 11:44   |  #9  
Yıllanmış Üye
150 mesaj

Bunu günümüzde çok yaşanan bir durum olduğu için normal karşılanır...

ajmix117
12-01-2010, 12:29   |  #10  
Yeni Üye
25 mesaj

zaten dıkkat edersenız lınkte 2.7 versıyonu ıcın dıyor o versıyonu kullanan cok fazla kısı yoktur su an aktıf olan 4.x versıyonu sanırım

yalcinkurt
12-01-2010, 12:35   |  #11  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
1,580 mesaj

Geçenlerde de Symantec Windows dosyalarını virüs olarak algılıyordu. Garip.

By_Kert
13-01-2010, 13:51   |  #12  
By_Kert avatarı
Yıllanmış Üye
728 mesaj

Nediyo bnlar pc dende soğuttular iyice mac a ısındım