Yorumlarınız için teşekkür ederim. Konuyu açarken eksik bilgi verdiğim içinde sizlerden özür diliyorum. Şu '' 55 TL veren enayidir. '' sözünü söyleyen arkadaşıda biraz anlayışa davet ediyorum. '' Senin Bilgilerin 55 TL'Den değersizmi ? '' bu cevap onun için yeterli olacaktır.
Şimdi ben bu konularda bilgisiz olduğum için bu konuyu açtım ve eğer bilgiliysenizde; bilgi paylaşımında bulunmanızı rica ediyorum.
1. Ben günümün yaklaşık 7-8 saatini bilgisayar başında geçiren biriyim. Genel olarakta oyun ve internet ile ilgiliyim. Online oyun dahil. Bu yüzden kişisel bilgilerim benim için çok önemli. Bilgisayarım olup internet bağlantım olmadığı halde sürekli oradan buradan Chip'in güvenlik bölümünü takip ederim. Neyse bunlar detaylar kısacası ben bilgilerimin kimseyle paylaşılmasını istemiyorum. Crackli yazılım falanda kullanmıyorum bunuda baştan belirteyim.
2. MSN ve Internet sitelerini takip edecek bir güvenlik yazılımına ihtiyac duyuyorum. Çünkü bilgisayar başındaki zamanımın çoğu burada geçiyor. (Forumlar vs.) Ve tanımadığım bir sürü kişi ile yani yüz yüze görüşmediğim bir sürü kişi ile ilgilenmek gibi bir durum söz konusu oluyor. (İşim gereği) Bu yüzden MSN ve internet sitelerini denetleyecek bir güvenlik yazılımı ihtiyacı duyuyorum.
3. Online oyunlarla da ilgiliyim. Normal bilgisayar oyunlarını internet sunuculardan oynarım. Direk olarak MMO tarzı oyunlarıda oynarım. Yani benim uğraşım oyunlar kısacası bunu söyleyeyim. Yani bu durumda arka planda sürekli çalışacak bir yazılım olmasınıda istiyorum. Sürekli beni denetlesin yani.
Şimdi gelelim diğer yorumlarınıza. Avira iyi bir antivirüs şu anda internet bağlantısı olmayan bir bilgisayarda kullanmaktayım. (Free Edition) Aynı bilgisayarda Nod32 de kullandım Avast'ta. Ancak Nod32 bilgisayardaki virüsleri yakalayamadı. Güncelleştirmeleri tam olmasına rağmen. Avast'ta yakalayamadı. Yanlış anlaşılmasın ben bunların kötü olduğunu söylemiyorum ancak Avira'yı yükledikten sonraki ilk taramada zararlı yazılımları bulması zaten sevmediğim Avast'ı benden daha da soğuttu. NOD32 bugüne kadar sistemi kasmadığı için tercih edilen bir güvenlik yazılımı olmuştu. Bende o bazda yükleme yaptım ancak zararlı yazılımları bulamaması beni hayal kırıklığına uğrattı. Kaspersky'ı bugüne kadar deneyemedim çünkü bahsettiğim bilgisayarın sistem özellikleri düşük. Fakat çoğu kes blacklist keyler ile kullanan arkadaşlarımı görüyordum. Ne hikmetse oyun oynarken kastığı için kapatıyorlardı. Ama benim için kasması önemli değil benim için güvenliğimi sağlaması önemli.
Teşekkür ederim.