Merhaba arkadaslar, dusundum tasindim, sıkıntıdan bir antivirus programi yapayim dedim :)
Programcilikta kendime guveniyorum., yazmasina yazarimda. Yazdigim program virusu nasil taniyacak onu nasil etkisiz birakacak, pek fikrim yok. Bu konu hakkinda biligisi olan detayli anlatsin lutfen.Program populer virusler icin yapmayi dusunuyorum.Yani 1 virus cesidi uzerinde etkili calistirabilirsem yeterli benim icin.Son olarakta bunu telefon icin yapim diyorum, pc icin rekabet zor olur.
Hayaldi Gercek Oldu:) Neden olmasinki, Olmasada tas attik kolumuz mu yoruldu.Boyle bir ise girmek isteyen (hobi olarak, simdilik....) programci arkadas varsada takim olarakta yapabiiriz.Maksat uygulama olsun.Fikirlerinizi bekliyorum
Antivirus Proje
konuya illgi duyannlar yazarsa sevinirim.Ben ciddiyim cunku.Teknolojide turk isimler cogalsa fena mi olur
hep disardan gelmesini beklemeyelim arkadaslar.
Valla anivirus yazmak zor iştir.Öyle pat diye yazılmaz.Kendine akıllı bir sistem gerektirir.
En azından komut satırından yazsan bile(ki oda profesyonellik gerektirir ;))
Herün antivirusun veritabanını güncellemek zor olur.
Aklıma geldi de Usb&Secure active adında bir program üretilmişti ;)
Açık kaynak kodlu ClamWin antivirüs motorunu kullan. Bunun otomatik güncellemesi vs. var yalnız anlık koruması yok. Sadece indirilen dosyaları manuel olarak tarama yapıyor. Sen bunu normal antivirüs gibi ağ koruması, dosya koruması, daha kullanışlı bir arayüz vs. ekle, güzel bir isim bul tamamdır.
Benzer şekilde ünlü spyware programı Spyware Terminator de isteğe bağlı antivirüs olarak ClamWin alt yapısını kullanıyor.
Aynı motoru kullanan ClamAV, ClamTK (Linux için), ClamXav (Mac için). gibi versiyonları da var...
Ne günlere kaldık :) OO YEAH "TANER"
Açık kaynak kodlu ClamWin antivirüs motorunu kullan. Bunun otomatik güncellemesi vs. var yalnız anlık koruması yok. Sadece indirilen dosyaları manuel olarak tarama yapıyor. Sen bunu normal antivirüs gibi ağ koruması, dosya koruması, daha kullanışlı bir arayüz vs. ekle, güzel bir isim bul tamamdır.Deneyecem saolBenzer şekilde ünlü spyware programı Spyware Terminator de isteğe bağlı antivirüs olarak ClamWin alt yapısını kullanıyor.
Aynı motoru kullanan ClamAV, ClamTK (Linux için), ClamXav (Mac için). gibi versiyonları da var...
antiyi c sharp ile yazmayi dusunmuyorsunuzdur umarim c sharp ile yazarsaniz yuklendigi makinada dotnet yuklu degilse calismaz bu tur projeler c ve c plus plus ile yazilir
kaspersky nin % 5 inin kaynak kodlari torrent sitelerine sizmisti bi inceleyin o kodlari ondan sonra basit bir av yazmaktan vazgecersiniz zaten ekibiniz varsa ayri mesele tek basiniza yapabileceginiz projeler degil bunlar en azindan iyi derecede programlama bilen 50 kisilik bir ekip gerekir