Antivirus Proje

mmhrn
18-05-2011, 16:35   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
70 mesaj

Merhaba arkadaslar, dusundum tasindim, sıkıntıdan bir antivirus programi yapayim dedim :)
Programcilikta kendime guveniyorum., yazmasina yazarimda. Yazdigim program virusu nasil taniyacak onu nasil etkisiz birakacak, pek fikrim yok. Bu konu hakkinda biligisi olan detayli anlatsin lutfen.Program populer virusler icin yapmayi dusunuyorum.Yani 1 virus cesidi  uzerinde etkili calistirabilirsem yeterli benim icin.Son olarakta bunu telefon icin yapim diyorum, pc icin rekabet zor olur.  
Hayaldi Gercek Oldu:) Neden olmasinki, Olmasada tas attik kolumuz mu yoruldu.Boyle bir ise  girmek isteyen (hobi olarak, simdilik....) programci arkadas varsada takim olarakta yapabiiriz.Maksat uygulama olsun.Fikirlerinizi bekliyorum

Karo00
18-05-2011, 16:41   |  #2  
Karo00 avatarı
Yıllanmış Üye
327 mesaj

Artık Rahat bi nesef alıcaz :D :D

mmhrn
18-05-2011, 16:48   |  #3  
OP Üye
70 mesaj

konuya illgi duyannlar yazarsa sevinirim.Ben ciddiyim cunku.Teknolojide turk isimler cogalsa fena mi olur
hep disardan gelmesini beklemeyelim arkadaslar.

M.G.G
18-05-2011, 19:00   |  #4  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

Valla anivirus yazmak zor iştir.Öyle pat diye yazılmaz.Kendine akıllı bir sistem gerektirir.
En azından komut satırından yazsan bile(ki oda profesyonellik gerektirir ;))
Herün antivirusun veritabanını güncellemek zor olur.
Aklıma geldi de Usb&Secure active adında bir program üretilmişti ;)

Nicoll
18-05-2011, 19:05   |  #5  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Açık kaynak kodlu ClamWin antivirüs motorunu kullan. Bunun otomatik güncellemesi vs. var yalnız anlık koruması yok. Sadece indirilen dosyaları manuel olarak tarama yapıyor. Sen bunu normal antivirüs gibi ağ koruması, dosya koruması, daha kullanışlı bir arayüz vs. ekle, güzel bir isim bul tamamdır.

Benzer şekilde ünlü spyware programı Spyware Terminator de isteğe bağlı antivirüs olarak ClamWin alt yapısını kullanıyor.

Aynı motoru kullanan ClamAV, ClamTK (Linux için), ClamXav (Mac için). gibi versiyonları da var...

Son Düzenleme: Nicoll ~ 18 Mayıs 2011 19:08
ZerOneTR
18-05-2011, 22:50   |  #6  
Taze Üye
9 mesaj

Ne günlere kaldık :) OO YEAH "TANER"

mmhrn
20-05-2011, 00:26   |  #7  
OP Üye
70 mesaj
Alıntı: Nicoll  
Açık kaynak kodlu ClamWin antivirüs motorunu kullan. Bunun otomatik güncellemesi vs. var yalnız anlık koruması yok. Sadece indirilen dosyaları manuel olarak tarama yapıyor. Sen bunu normal antivirüs gibi ağ koruması, dosya koruması, daha kullanışlı bir arayüz vs. ekle, güzel bir isim bul tamamdır.

Benzer şekilde ünlü spyware programı Spyware Terminator de isteğe bağlı antivirüs olarak ClamWin alt yapısını kullanıyor.

Aynı motoru kullanan ClamAV, ClamTK (Linux için), ClamXav (Mac için). gibi versiyonları da var...

Deneyecem saol

Kapalı Hesap (101323)
20-05-2011, 13:22   |  #8  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

antiyi  c sharp  ile yazmayi dusunmuyorsunuzdur umarim  c sharp ile yazarsaniz  yuklendigi makinada dotnet yuklu degilse  calismaz  bu tur projeler  c ve  c plus plus  ile yazilir 
kaspersky nin  % 5  inin  kaynak kodlari  torrent sitelerine sizmisti bi  inceleyin o kodlari  ondan sonra  basit bir av  yazmaktan vazgecersiniz  zaten ekibiniz  varsa ayri mesele  tek basiniza yapabileceginiz projeler degil  bunlar  en azindan iyi derecede programlama bilen 50 kisilik  bir  ekip gerekir 

mmhrn
20-05-2011, 14:13   |  #9  
OP Üye
70 mesaj

c c++ sorun degil de, oyle basit bir uygulama maksadim vardi, daha dogrusu yapabilirmiyim dusuncesi aslinda :)