Antivirüs yazılımı satın almayın!

CHIP Online
09-10-2008, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Antivirüs de üreten güvenlik devinden şaşırtan sözler: Antivirüs satın almayın! Peki ama neden?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Anti ... n-almayin_9051.html

Trend Micro'nun tüketici güvenliği yöneticisi David Peterson, kendi ürünleri de dahil olmak üzere kullanıcılara anti-virüs yazılımı satın almamalarını önerdi.

Trojan'lardan keylogger'lara kadar tehdit unsuru büyük olan sadece 10 virüs çeşidinin bulunduğunu savunan Peterson, kendi başına bir antivirüs yazılımının, sadece internete arada bir giren, USB'deki olası tehditlerden korunmak isteyen ya da dial-up gibi internet bağlantılarını kullananların faydasına olacağını belirtti.

Kendi başına antivirüs yazılımlarının artık yeterli olmadığını dile getiren Peterson, internetteki tehditlere karşı tam koruma isteyen herkesin içerisinde güvenlik duvarı, antivirüs, anti-spyware, uygulama kontrolü ve sürücü kontrolü gibi fonksiyonların bir arada olduğu güvenlik paketlerini tercih etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Tüm konu: Antivirüs yazılımı satın almayın!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Trend Micro'nun savunduğu görüş doğru mu?

bycentrino
09-10-2008, 00:32   |  #2  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
210 mesaj

"içerisinde güvenlik duvarı, antivirüs, anti-spyware, uygulama kontrolü ve sürücü kontrolü gibi fonksiyonların bir arada olduğu güvenlik paketlerinin tercih etmesi gerektiği söylendi"

EVET DOĞRU SÖYLÜYOR Antivirus tek başında yeterli çözüm değil.
(belkide Trend Micro yalnız antivirüs içeren paketi bırakmayı planlıyor bu yüzden herkesi internet security suite'e ısındırmak  için bunu söylüyor:-))

Son Düzenleme: bycentrino ~ 09 Ekim 2008 00:37
Lammoth
09-10-2008, 00:55   |  #3  
Yıllanmış Üye
178 mesaj

Doğru söze ne denir :) Virüs girmez siz virüsün kucağına atlamadıktan sonra zaten :) Virüs nereden gelir, nasıl gelir bellidir :)

doing
09-10-2008, 02:13   |  #4  
Yıllanmış Üye
124 mesaj

Ben "Eset Smart Security" kullanıyordum, bunu silip yerine "antivir"i kurdum ve 4 tane trojan buldu ve sildi. Tek başına antivirüs programı tabiki yetmez bunun yanına bir firewall, spyware ve malware tarayıcıları da kurmak gerek...

Son Düzenleme: doing ~ 09 Ekim 2008 02:13
Kapalı Hesap (34907)
09-10-2008, 08:50   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Trend Micro'nun savunduğu görüş tabiki doğru.

Bende anti-virüs yazılımı satın almamalarını öneriyorum, nod 32 satın almıştım
bir müddet sonra pc deki yazıların renkleri değişmeye başladı takılmalar mausun istenmeyen hareketleri ortaya çıktı vista güvenlik duvarının yeterli olmadığını düşündüm
ve  "Eset Smart Security" denemeye karar verdim deneme süresi dolduktan sonra, Kaspersky®
Internet Security 2009 denemeye karar verdim denedikten sonra  fikrimi değiştirdim.Bence "Eset Smart Security"de kendini geliştirilmeli,

fiyat karşılaştırması yaptım:
"Eset Smart Security Fiyatı : 75,00 YTL

Kaspersky®
Internet Security 2009 İndirilebilir Lisans Fiyatı:[$35.00] 50,00 YTL

Son Karar CHIP Onlıne ziyaretcilerinindir.

MesutOn
09-10-2008, 10:32   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

Arkadaşlar sizce

Hangi Antivirüs ?
Hangi Firewall
Hangi İnternet Security tabi gerek varmı İnternet Securitye bilmiyorum ama ?

Ben Örneğin Kasperskyın Firewallın yeterli olmadığı düşüncesiydim ?

selove34
09-10-2008, 11:57   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj

EVET BENCE ÇOK DOĞRU YOĞUN OLARAK İNTERNETTE İSEK BAŞLIBAŞINA BİR ANTİVÜRÜS FAYDALI OLMAYABİLİR DAHA KAPSAMLI BİR PROGRAM KULLAMAK GEREKTİĞİMİZİN KANISINDAYIM

Kapalı Hesap (76993)
09-10-2008, 16:22   |  #8  
Kapalı Hesap
1,382 mesaj

Tabii doğru interneti olmayanlar antivirüs kullanabilir ama internet kullananlar için tam koruma sağlayan bir program lazım

kermenn
09-10-2008, 16:33   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
246 mesaj

kaspersky internet security kullanıyorum cok mutluyum Allah bozmasın parada vermedim vermeyede nietim yok... verince zoruma gidecekti vermedim zorumada gitmedi... ama orjinale evet korsana hayır :P.............:D:D

DarkHellKnightX
09-10-2008, 20:44   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj

yav o kadar virüsü zaten kim oturup da yazıcak en basitinden avast ın tanıdığı virüslerin listesine bir bakarsanız sayısız virüs ve trojan çeşidi var... büyük bi ihtimalle firmanın kendi yazıyodur. Neden böyle diyosun diyeceksiniz: şimdiye kadar çoğu antivirüsü denedim ve şunu farkettim birinin bulduğu virüsü diğerinin bulma oranı en fazla %10 ... gerisini siz düşünün(sanki antivirüse özel virüs her virüsün yakalanması gereken bir antivirüs var)

karaseymen
09-10-2008, 20:46   |  #11  
karaseymen avatarı
Yıllanmış Üye
135 mesaj

Burada yazan herkes Antivirüs Programlarının tek başına %100 güvenli olmadığını söylüyor.Tamam da,kimse DEEPFREEZE'den bahsetmiyor.Ben sorunu Deepfreeze'le çözdüm kim ne derse desin.

fortran9082
10-10-2008, 14:20   |  #12  
Üye
63 mesaj

Zararlıların çeşidi ve sayısı her geçen gün artıyor.İnternette dolaşmadık site bırakmayan birisi bilgisayarını sadace virüs tarama programıyla koruyamaz tabii.Mümkün olduğu kadar çok tehlikeden koruyan paketleri tercih etmek mantıklı elbette.

secfur
11-10-2008, 01:54   |  #13  
secfur avatarı
Yıllanmış Üye
375 mesaj

valla ben buna benzer olayı yazmıştım .ve tamamen katılıyorum. çünkü eninde sonunda virüs bulaşıyor.verdiğimiz parada gitmiş oluyor. nasıl olsa giriyor ne yapalım derseniz kendi sitelerinden indireceğiniz deneme sürümlerini kullanabilirsiniz.süresi bitince başka bir deneme sürümünü indirip kurun 10 tane yazılım varsa 30 günden 300 gün eder format zamanı gelmiştir zaten bu döngü böyle devam eder. ben böyle yapıyorum en azından.ayrıca sistem bakım programlarıda böyle sistemi onarırken birşeyleride götürüyor.birde ingilizce ise iş zorlaşıyor ingilizce bilmeyenler için.birde  
bilgisayara yeni başlamış ve hevesliyseniz kısa sürede birkaç sefer servise yolunuz düşecek resimleriniz müzikleriniz filmleriniz ve belgeleriniz kaybolacaktır.bu arada benim başıma gelenleride söylemiş oldum.virüsler herzaman olacaktır.bu yüzden lütfen antivirüs ve sistem bakım yazılımlarına hatta donanımınıza bile güvenmeyin sizin için önemli olan herşeyin yedeğini mutlaka alın.saygılarımla kolay gelsin.

arrancarespeda
12-10-2008, 12:02   |  #14  
Taze Üye
8 mesaj

Bence daha pahalı olan komple bir seti pazarlama yöntemi sadece.2 yıldır Nod 32 kullanıyorum gayet de memnunum üstelik siz kendinizi korumayı bilirseniz,msn den gelen zip li dosyalara,abuk sabuk sitelere dalmaz,her önünüze gelen maili açmazsanız hiçbirşeye gerek de yok yinede illa güvenlik olsun dersenzi benim gibi sade bir virüs yazılımı kullanın derim.

gazibican
13-10-2008, 04:44   |  #15  
Taze Üye
4 mesaj

Norton,Kaspersky AntiVirüs,Kaspersky İnternet Security,Avast,Nod32, PC Cillin, Deepfreeze, RoqueRemover, HijakThis,Spyswepper,Spywaredoctor,ad-aware, Stinger,Bit Defender,AVG Antivirüs,Spybot,Superspyware,Windows Advanced Care2,Advanced Vista Optimizer,Registry Mechanic,IE Track and Proctor, Trend Micro,vs. daha birçok antivirüs,spy,vs.programını bizzat denedim. 20 yılı aşkın süredir bilgisayar kullanıyorum. Tanışmadığım virüs kalmadı dersem yeridir.(Tabii ki kaldı) Norton en iyisi ama her bilgisayarı müthiş kasıyor. Kaspersky 2. en iyi antivirüs. Deepfreeze sistemi olduğu gibi tutuyor. Yeni bir program yüklemek için devredışı bırakmak zorundasın. Yüklesen bile siliyor. Avast,Nod32 yolgeçen hanı gibi. Benim tavsiyem Kaspersky internet Security 8, yanında Ad-aware Pro ve XP de Advanced Care2, vista da Advanced Vista Optimizer, IE Protector&Tracks yeterli korumayı sağlar. Advanced Care2 ve Advanced Vista Optimizer sistemdeki donmalarını durdurur,spy siler,registry hatalarını onarır,spy kurulmasını engellemeye çalışır.

dlg
13-10-2008, 12:00   |  #16  
Taze Üye
6 mesaj

Anti virüs programları tek başına dedikleri gibi işe yaramıyor. Özellikle hacker saldırılarına.Personel Firewall kullanımı çok önemli. Hele de önemli veriler ile uğraşıyor iseniz bunların çalınma veya silinme riskine karşılık önlem alınmalı diye düşünüyorum. Günümüzde spyware siz bir pc kullanımıda kabul edilebilir değil. Sonuç olarak sisteminizi veya herhangi bir verinizin güvende kalmasını istiyorsanız yukarıdaki yazıyı dikkate almalısınız.

rsaatci
10-11-2008, 22:34   |  #17  
Taze Üye
4 mesaj

Beğendim evet katılıyorum.tek başına bir anti virüs yazılımı artık yaterli değil.Güvenli bir paket her zaman daha akılcı
olur.