antivirüs

filozof.
19-04-2011, 01:39   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
11 mesaj

mrb arkadaşlar lisanslı kaspersky 2011 antivirüs kullanıyorum. güvenlik duvarı ayarlarını bir türlü yapamadım yani nete bağlanacak programları bana sorsun İZİN VER veya ENGELLE diye. comodo da olduğu gibi ÖZEL İLKE şeklinde kullanabilirmiyiz.tşkrler

£l£ssar
19-04-2011, 02:14   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
72 mesaj

sorunu tam anladığımdan emin değilim ama sanırım.programlar nete bağlanıcağı zaman hep bana sorsun diyosun? eğer bunu demek itiyosan, kaspersky zaten nete bağlanıcak programlar nete bağlanmaya çalışırken sağ tarafta sarı bi uyarı çıkarıyo ve sana soruyo. tam hatırlamıyorum ne yazdığını ama 2. sıradaki seçenek o an için izin veriyo ama sonra tekrar nete bağlanmaya çalışırsa tekrar sana soruyo..

filozof.
19-04-2011, 03:01   |  #3  
OP Taze Üye
11 mesaj

tşkrler evet doğru anlamışsınız programlar ve nete bağlanan tüm uygulamalar (explorer, frefox, msn vb) demekki ayarlarını yapamamışım sağ altta diğer güvenlik duvarları gibi uyarı çıkmıyor. kaspersky 2011. biraz daha detaylı anlatabilirseniz memnun olurum. COMODO güvenlik duvarında GÜVENLİK DUVARI DAVRANIŞ AYARLARI bölümünda eğitim kipi, güvenli kip, özel ilke, gibi ayarlar var özel ilkeyi seçince hangi uygulamaların internete bağlanacağına ben karar verebiliyorum. kaspersky de de böyle olmasını istiyorum.

£l£ssar
19-04-2011, 03:45   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
72 mesaj

hmm. şimdi dediğiniz daha iyi anlaşıldı. bende bazen bi program internete bağlanmaya çalışıyodu. o programı soruyodu. yalnız firefox u sorduğunu görmedim ve şuanda kis kurulu değil pc de. şimdi yüklüyorum. öyle bi ayar varsa ve sabaha unutmazsam yazarım buraya.

ekleme:
az önce baktım ama dediğinize yakın olsa da tam olarak istediğiniz olay yok gibi.

Son Düzenleme: £l£ssar ~ 19 Nisan 2011 04:00
fbli
19-04-2011, 18:06   |  #5  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,158 mesaj

Kaspersky kendisi otomatik olarak virüslüleri tanır ve engeller. Çok değişik isimli Windows işlemlerine izin vermezseniz sisteminiz kararlı çalışmayabilir. Ama ayarlar da biraz dolaşırsanız bulursunuz.

filozof.
19-04-2011, 18:27   |  #6  
OP Taze Üye
11 mesaj

fbli tşkrler evet doğru söylemişsiniz virüsler konusunda. hangi uygulamanın engellenip izin verileçeğini bilirseniz sorun yaşamazsınız mesela windows media player veya sistemde yüklü herhangi bir oyun veya bir program izin vermezseniz sorun olmaz malum kotalı adsl. her programın kendini güncellemesine falan ne gerek var.