Selam,
Win XP SP3 kullanıyorum. NOD32 sistemi çok kastığı için kaldırmaya, onun yerine AVG veya Kaspersky 2009 kurmaya karar verdim.
NOD32'yi kaldırırken makina kilitlendi, reset atmak zorunda kaldım. Sonrasında bilgisayar açıldığında NOD32'nin yeşil resmi ekranda beliriyordu, ancak Tray'de, Programlar menüsünde ve güvewnlik merkezinde anti virüs yazılımı görünmüyordu. En sonunda C Cleaner ile NOD'un startup değerini de sildim, artık o yeşil resim de çıkmıyor boot ettiğimde.
Amma velakin tekrar tekrar indirdiğim Kasperskı IS2009, AV2009 veya AVG antivirüs setup'ları bir türlü düzgün çalışmıyor. AVG, registry kayıt değeri oluştururken hata oluştu diye mesaj veriyor, Kas ise 'Yüklemeye devam etrmek için makinayı yeniden başlatmalısınız' dedikten sonra 'Yükleme sırasında bir sorun oluştuğu için yükleme devam edemiyor' tarzı bir iletiyle uyarıyor.
Virüs koruma yazılımlarına böyle ayrımcılık uygulayan hörmetli bilgisayarım Google Sketch Up'a ve internetten yüklediğim vesaire programlara bir ses çıkarmıyor.
Ne yapacağım ben şimdi??
Deneme sürümü de olsa bi ara idare etmek istiyorum, memnun kalır isem Kaspersky'yi satın almayı düşünmekteyim.