Antivirüssüz 34 gün

PcMaKeR
05-01-2010, 20:02   |  #26  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

https://www.chip.com.tr/forum/Win ... nanlar_t103289.html

loseface
05-01-2010, 20:27   |  #27  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj

Teşekkürer Serdar abi.Sen bu konuda benden daha deneyimlisin hemde baya :)
Önereceğin başka şeyler varmı ?

PcMaKeR
05-01-2010, 21:14   |  #28  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

windowsu kurcala.
çoğu kişiye bu söz komik gelecek ama sen yap yinede.
al bir virus sanal bir windows ku virtual pc ile. çalıştır virusu ne haltlar yiyor incele.

loseface
05-01-2010, 21:27   |  #29  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

müsait bi zamanda deneyeceğim .

TuncaBozkurt
08-01-2010, 18:22   |  #30  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Alıntı: loseface  
Dosyaları indirirken bildiğiniz güvendiğiniz sitelerden indirin([url=http://www.inndir.com, www.gezginler.net ,www.chip.com.tr   benim]www.inndir.com, www.gezginler.net ,www.chip.com.tr   benim[/url] güvendiğim sitelerdir.)
download.chip.eu'ya katkılarım olmuştur ama açıkçası zorlanmadıkça inndir.com, download.chip.eu benzeri siteleri kullanmam ben. Mümkün olduğunca kendi sitelerinden indirmeye çalışırım. Bu da bir not olsun işteGülümseme

Kapalı Hesap (101323)
08-01-2010, 18:29   |  #31  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

bence en güvenli şu an chrome  os  hiç  virus üretilmedi chrome os için 

loseface
08-01-2010, 20:16   |  #32  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,757 mesaj
Alıntı: liberty city  
bence en güvenli şu an chrome  os  hiç  virus üretilmedi chrome os için 
virüs üretilmemesinin sebebi fazla kullanıcı sayısının olmamasıdır.
Bence en güvenlisi Ubuntudur Serdar abiye göre Windows sana  göre chore os önemli olan işletim sisteminin nasıl çalıştığını nasıl yapıldığını virüslerin nasıl çalıştığını anlamaktır..Hackerim hackerim diye dolananların çoğu daha bunlardan haberder değil.HAckerler en basitinden program kullanmaz.Kendi programlarını kendileri yapar ama genelde manuel takılırla.(erkek adam otomatik vites kullanmaz prensibiKahkaha)
hackide sadece pc üzerinden anlamamak lazım telefon sistemleri radyolar vs. Pherakaring denen çok güzel bir şeyde var ama baya bi karışıktır benden sölemesi Kahkaha

_eFeKenTLi_
09-01-2010, 02:14   |  #33  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

bundan sonra bende antı vırussuz deneyecegım suan 7 gun oldu  :D  ve halen daha pc de anormallık yok . ama devamlı kontrol edıyorum gorev yonetıcısındekı exe lere . İS tarzı yazılımların pc yı acayıp yıprattıgını gordum zamanla .

piRe_
09-01-2010, 03:08   |  #34  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj

Pc'yi kullanan yıpratır. Bir kullanıcı pc'sini getirmişti bir gün, dosya sistemi çökmüş. Nasıl becerdin? Pc masadan falan mı düştü dedim ''yok valla bişey yapmadım dedi''. Zaman sonra laf arasında itiraf etti.
- pc dondu bende resetledim, açılırken tekrar takıldı hafifçe vurdum.
Nasıl vurdun?
-Ayağımla işte hafifçe tekme attım.

Gördüğünüz gibi kullanıcı hiç birşey yapmamış.

_hEro
09-01-2010, 03:09   |  #35  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

AVG FREE yüklü bende.Ne biryararı olduğunu sanmıyorum.Sistemden kaldırsam birşey kaybedeceğimi zannetmiyorum.
Çünkü gidipte msnden gelen her dosyayı almıyorum.Zaten okadar belliki spam vs olduğu...
Msn dışında virüs girecek birşey yapmıyorum zaten.Girecek olsada benim ücretsiz avg nin gücü neki sanki ?
Demek istediğim,girdiğim sitelerden eminsem, benim virüsle ne işim olur.

Esas Flash Disk lerden çok bulaşıyor virüs.Özellikle internet cafelerden birşeyler atılmışsa.

loseface
13-01-2010, 22:29   |  #36  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Ufak bi öneride tekrardan bulunmak istedim :)
1.Superscan 3.0 adlı programımızı indiriyoruz.Kendi portlarımızı taratıyoruz.Açık portlarımızı bulup kapatıyoruz.AÇık port numarsı ile googleye aratırsanız zaten kapatma yöntemleri çıkıyor.
2.Zone Alarm adlı firewall programımızı kuruyor ve interneten gelebilecek zararlılara karşı koruyoruz pcmizi.Ne kadar program kurma yanlısı olmasamda biraz güvenliğimizi programlara teslim etmek zorundayız en azından işi tam çözene kadar.
3.Hide Ip adlı programı kurun bilgisayarınıza.Ve çalıştırın.Artık websitelerine girdiğimizde çok kolay bir şekilde ıp adresimizi öğreniyor ve istediklerini yapabiliyorlar.Bu program sayesinde sahte bir ıp adresine sahip oluyoruz.Daha doğrusu site sahipleri öyle görüyor.

Son Düzenleme: loseface ~ 16 Ocak 2010 14:06
Ahmet Ertuğrul
14-01-2010, 19:49   |  #37  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

3. maddende bir yazım hatası var mı?

Burak Torun
14-01-2010, 20:12   |  #38  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
1,679 mesaj
Alıntı: Ahmet Ertuğrul  
3. maddende bir yazım hatası var mı?
Hide My IP olabilir belkide...

Ahmet Ertuğrul
14-01-2010, 20:28   |  #39  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Hayır, ip adresimizi çok rahat öğrenebiliyor ve istediklerini yapabiliyorlar demiş, programın amacı ip'mizi saklamak değil mi? Ben bir yeri yanlış anlamış olabilir miyim acaba?

Hayalet 26
14-01-2010, 20:35   |  #40  
Yıllanmış Üye
2,018 mesaj
Hayır, ip adresimizi çok rahat öğrenebiliyor ve istediklerini yapabiliyorlar demiş, programın amacı ip'mizi saklamak değil mi? Ben bir yeri yanlış anlamış olabilir miyim acaba?
Bu programı ip adreslerini saklamak için kurun demek istemiş.

Tabi cümle biraz tersten yazılmış gibi bu nedenle yanlış anlaşılabiliyor :)

Ahmet Ertuğrul
14-01-2010, 20:41   |  #41  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Haa, şimdi anladım :D:D:D Tanıdığım insanlar beni çok zeki sanıyorlar ama pek zeki değilim ben. Gerçi zekanın pek çok çeşidi ve yorumu var ama ona girersek şimdi çıkamayız. Daha fazla konuyu saptırmayayım.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 14 Ocak 2010 20:44
Burak Torun
14-01-2010, 20:41   |  #42  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
1,679 mesaj

Cümlede anlatım bozukluğu var...

ECHELON_
14-01-2010, 20:54   |  #43  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

6 aydır antivirüs kullanmıyorum çünkü çok havalıyım pardon linux kullanıyorum ama yinede güvenlik duvarı kullanırım bence antisiz ve g. duvarsız kendinize bu kadar gü

Alıntı: loseface  
Ufak bi öneride tekrardan bulunmak istedim :)
1.Superscan 3.0 adlı programımızı indiriyoruz.Kendi portlarımızı taratıyoruz.Açık portlarımızı bulup kapatıyoruz.AÇık port numarsı ile googleye aratırsanız zaten kapatma yöntemleri çıkıyor.
2.Zone Alarm adlı firewall programımızı kuruyor ve interneten gelebilecek zararlılara karşı koruyoruz pcmizi.Ne kadar program kurma yanlısı olmasamda biraz güvenliğimizi programlara teslim etmek zorundayız en azından işi tam çözene kadar.
3.Hide Ip adlı programı kurun bilgisayarınıza.Ve çalıştırın.Artık websitelerine girdiğimizde çok kolay bir şekilde ıp adresimizi öğreniyor ve istediklerini yapabiliyorlar.
port taramada superscan nmap ten sonra tercih edilmesi gerekndir ve superscan resmi sitesinden indirilse dahi anti tarafından trojan gen. olarak tanımlanıyor ha sen şimdi zaten bu hack yazılımı sayılır bu uyarıyı vermesi doğal diyeceksin ama aynı uyarıyı nmapte vermiyor

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 14 Ocak 2010 20:55
_eFeKenTLi_
15-01-2010, 03:44   |  #44  
_eFeKenTLi_ avatarı
Yıllanmış Üye
716 mesaj

malesef antıvırussuz fazla dayanamadı pc :(   pandayı yuklıdım tarama sonucunda javascript  vırusu buldu bırkactane . bu sıtelerın aldıgı reklam lar yuzunden sanırım . cok fazla tehlıkelı bır vurus olmasada en azından free antıvurus sart . ne kadar dıkkat ettıysemde olmadı .

PcMaKeR
15-01-2010, 12:38   |  #45  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

http://www.radmin.com/products/utilities/ipscanner.php

ağ işlerinde bu ikisi hertürlü ihtiyacımı görüyor.
ücretsiz olması ise cabası...

Ben linux kullanıyorum bu demektir ki bana saldırı gelir.

bende windows kullanıyorum hiçbir riskim yok.

PcMaKeR
15-01-2010, 12:41   |  #46  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
hide ip ip gizlemez! Yok öyle birşey.

hide ip kendisi başka ülkelerden boş ip bulup onu sizin bilgisayardaki ip miş gibi gösterip sizin gerçek ip nizi saklıyor.

Memo bunu belirtmiş. Cümlede hiçbir yanlışlık yok. Website sahipleri sizin gerçek adresinizi bilemeyecek bu durumda ama ip yi görecekler(hide ip nin bulduğu ip yi)

ECHELON_
15-01-2010, 22:16   |  #47  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
http://www.radmin.com/products/utilities/ipscanner.php
http://www.radmin.com/products/utilities/portscanner.php

ağ işlerinde bu ikisi hertürlü ihtiyacımı görüyor.
ücretsiz olması ise cabası...

Ben linux kullanıyorum bu demektir ki bana saldırı gelir.

bende windows kullanıyorum hiçbir riskim yok.

"Ben linux kullanıyorum bu demektir ki bana saldırı gelir."

bu bir tehdit mi oluyor neresinden anlayalım bunu, solaris mi kullanmamı öneriyorsun ya da saldırı altında olduğumu mu

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 15 Ocak 2010 22:19
PcMaKeR
15-01-2010, 22:47   |  #48  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
Alıntı: ECHELON_  
"Ben linux kullanıyorum bu demektir ki bana saldırı gelir."

bu bir tehdit mi oluyor neresinden anlayalım bunu, solaris mi kullanmamı öneriyorsun ya da saldırı altında olduğumu

Hiçbir o.s. güvenli değildir anlamında düşün.

loseface
16-01-2010, 14:02   |  #49  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

İnternet kafeleri kulananlar için de ufak  bir öneride bulunayım.Çıkmadan önce çalıştıra cookies yazın index.bat dışındaki dosyaları shıft+del yapıp silin.Bazı kafelerde deepfreez olmadığı için sorun olabiliyor.Çıkmadan önce restart tuşuna basmaktada fayda var. Kahkaha

koc06
17-01-2010, 15:00   |  #50  
koc06 avatarı
Yıllanmış Üye
682 mesaj

bence antivirüs programı olmadan biraz zor dayanır eninde sonunda pc ne virüs bulaşacaktır bundan emin ol.Yani virüs internetten bir şekilde bulaşıyor.sen ne kadar dikkat etsende