Antivirüssüz 34 gün

loseface
04-01-2010, 19:25   |  #1  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj

Bugün 34.günüm.Anitivirüssüz ve hala pcm sağlam:)
Ufak bi öneride bulunmak istedim sizler için ama sakında sen böle dedin böle yaptım bilgisayarım çöktü fln filan diye suç atmayın üstüme sadece bir öneride bulunmak istiyorum.
Anitivirüs programını kullanıp tam öğreneceğiniz zaman aralığındaki zaman da haşerelerin yapısını böcüklerin nasıl çalışıtığını sisteme nasıl giridiklerini neler yaptıklarını öğrenirseniz bence pek bi antivirüs programına ihriyaç kalmıyor :)
Ufak iki üç öneri
Essantional Tolls diye bir program var .Sisteminizdeki portları bağlantılı ıpleri fln tarayabiliyor.Bir kişi sizin pcnizi spam motoru yada ddos aracı olark kullanıyorsa bunu oradan öğrenebilirsiniz.
Dosyaları indirirken bildiğiniz güvendiğiniz sitelerden indirin([url=http://www.inndir.com, www.gezginler.net ,www.chip.com.tr   benim]www.inndir.com, www.gezginler.net ,www.chip.com.tr   benim[/url] güvendiğim sitelerdir.)
Msn vb prgramlarda karşıdan aldığınız dosyaları açmadan isimlerine biraz dikkat edin.Belli eder kendini ,içinde trojen,win32 kelimeleri geçiyorsa açmanızı tavsiye etmem :)
ctrl+alt+del yapıp işlemler sekmesine gelin oradaki çalışan uygulamalara bakın.Adınızı bilmediğiniz ve çok fazla bellek yiyen bi uygulama varsa araştırın onu ve derhal sistemden temizlemeye çalışın.(antivirüse gerek yok shift+delete bize yetiyo)
çalıştır/msconfig/başlatma seçeneklerinden başlangıçta  başlatılan uygulamalara bakın yukarıdaki uygulamayı onun içinde yapın eğer bi haşere ise sisteminizden silin.

Bu başlık altında pratik çözümleri buldukça paylaşmaya çalışacağım tekrardan söylüyorum hiç bi sorumluluk almıyorum üstüme,sonra antivirüs programımı sildim pcm çöktü vb kelimelerle bana gelmeyin:)
Tabi yardım isteyebilirsiniz yardımcı olabileceğimiz kadar oluruz

by murat 58
04-01-2010, 19:45   |  #2  
by murat 58 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,067 mesaj

arkadaşım bir ekleme yapmak istiyorum:
reklamlardan bıktım,site açıyorum dank reklam,şu reklamlardan çektiğim nedir diyorsanız hemen google dededen HOST adlı dosyayı indirin xp için: C-wındows-system32-drivershost die bir klasör var oraya yapıştırın değiştirin.vista ve wın7 dede buna benzer bir dosya var biraz araştırın bulursunuz.aynı şeyleri onada uygulayın.

loseface
04-01-2010, 19:47   |  #3  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

ve ufak bi öneri daha üstteki arkadaşın önerisi üzerine :)
özellikle system32 içindeki dosyalarla fazla uğraşmayın.Özelliklede ne işe yaradığını bilmiyorsanız.Dediğin doğru olabilir ama ben yinede system32 klasörümle isteğim dışından oynamak  istemem.Zaten opera gibi çoğu tarayıcıda artık reklam resim video engelleyiciler oluyo tarayıcıda default olarak  gelmese eklentilerle halledebiliyorsunuz

CarL CoX
04-01-2010, 20:26   |  #4  
CarL CoX avatarı
Yıllanmış Üye
614 mesaj

ooo lil jon hacı nbr yaaw saol iim bende şey bu win 7 de nasıl olcak reklamlardan nasıl kurtulcaz yaaw

loseface
04-01-2010, 20:36   |  #5  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Opera 10 veya 9.6 sürümlerinden birini indir.Orada tüm eklentileri engelleme var galiba.
shift tuşuyla birlikte tıkladığın yerler bir daha açılmıyor  (:

Toxic
04-01-2010, 21:19   |  #6  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj

ben antivirüssüz 1 ay geçirmiştim sonra nis kurmuştum

loseface
04-01-2010, 21:24   |  #7  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

kullandığım bazı programlarınn içinde trojan vardı.Nis de gıcıklık yapıyodu Kahkahanormalde iyide bnm için kötü Kahkaha sildim ogün bugündür antivirüssüz bakalım kaç gün gidecek pc :)

by murat 58
04-01-2010, 21:46   |  #8  
by murat 58 avatarı
Yıllanmış Üye
1,067 mesaj
Alıntı: CarL CoX  
ooo lil jon hacı nbr yaaw saol iim bende şey bu win 7 de nasıl olcak reklamlardan nasıl kurtulcaz

aynı şekilde bak tarifini verem::)
önce güncel bir host dosyası indiriyorsun sonra şu dizindekiyle değiştiriyorsun.

wındows-system32-drivers-etc orada host dosysı var onunla değiştirin. artık ireklamlardan kurtulmuş olacaksınız.yanlız en güncelini indirmeye çalışın.

Ahmet Ertuğrul
04-01-2010, 22:16   |  #9  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Başlık ne öyle..korku filmi ismi gibi olmuş :D

ADEM-KAYA
04-01-2010, 22:32   |  #10  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Antivürüssüz 30 gün 30 gece.

loseface
04-01-2010, 22:38   |  #11  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,757 mesaj
Alıntı: Ahmet Ertuğrul  
Başlık ne öyle..korku filmi ismi gibi olmuş :
ileride belki çekerim :)
eğer bir gün olurda pc can çekişme aşamasına gelirse videoya kaydederim:)
böle mozilla 15 dk ya açılıyo,Media playerde müzikler ağır ağır çalışıyo arada bi virüsler ekranda halay fln çekiyo :)

emre__
04-01-2010, 22:50   |  #12  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
1,519 mesaj

98 zamanında virüsler öle canlı gibiydi durduk yere ekranda renkler birbirine karışırıdı o olay süperdi bide son zamanlarında bi virüs vardı masaüstü gelmeden ortada fare öle kalırdı hey gidi günler hey nerdeyse 7 sene oldu 98 i görmeyeli :D

loseface
04-01-2010, 23:00   |  #13  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

artık onlar virüs değilde şaka olarak adlandırılıyor yav :)

yalcinkurt
05-01-2010, 10:44   |  #14  
yalcinkurt avatarı
Yıllanmış Üye
1,580 mesaj

34 gün antivirüssüz iyi dayanmış makine. Benim makine 1 hafta dayanamamıştı. Çöktü. Sonra bastım formatı o da rahatladı ben de. Sinsi

ancestor79
05-01-2010, 11:31   |  #15  
Yeni Üye
38 mesaj

başlığa bakıp bir deneyeyim dedim ve Bitdefender i kapattım ama değil 34 gün 34 dakika bile uzun bir zaman  oldu benim için, çünkü bilgisayarımdan güvenli işlemler yapmak zorundayım ( online bankacılık vb. ), internetten bulaşabilecek bir trojan veya keylogger çok güç durumlara düşürebilir insanı bu gibi durumlarda. Hakikatten korku filmi gibi yani :)  harddiskiniz devamlı çalışınca birden şüpheleniyorsunuz, ya da bilgisayar aniden kilitlendiğinde şüphe katsayınız tavan yapıyor, vazgeçtim ve Bitdefender i yeniden açtım arkadaşlar, belki işe yaramayan bir bilgisayarda denemek daha güvenli olur gibime geliyor.

edipciftci
05-01-2010, 12:28   |  #16  
Yıllanmış Üye
2,723 mesaj

arkadaşlar antivirüzsüz makina olmaz yapmayın...!!!
pc makinaları ve üzerindeki işletim sistemleri herşeyi kullanıcısına sorarak çalımak üzere tasarlanmadılar, ve arka planda gerekli otomatik görevleri vede komut setlerini otomatik işler+çalıştırır ve sonuçlandırılar.

bu durumdan faydalanmak isteyen kötü niyetli yazılımcılar, herhangi bir durumdan, kullanıcıların haberi olmadan faydalanmak ve isteklerini gerçekleştirmek için geliştirdikleri yazılımlar, bazen güvenlik yazılımlarına bile yakalanmayabiliyor.

eeeeee...!!!   hal böyle olunca portları tartsan ne - taratmasan ne - dikkatli olsan ne yazar, nereye kadar...???

öyle internet siteleri var ki mouse' yi herhangi bir alana getirdiğinizde yada hatta siteye bağlandığınızda, selam sabah vermeden cumburlop bilgsayara dalıveriyorlar minik minik komut setleri...!!!

hatta öyle yöntemler geliştirildiki, flash kullanan siteleri otomatik bulup bunlara otomatik olarak bulaşan zararlılar bile mevcut, haliyle biz kullanıcılar bu sitelere "güvenilir site" diye girerek farkında olmadan zararlı yazılımı kendimize de bulaştırıyoruz...

evet güvenlik yazılımları makinanızı ağırlaştırır ama en azından sık sık format atmak zorunda kalmazsınız, ayrıca bazı zararlılar formatla falan temizlenemez, çünki hd' nin boot kısmına yerleşir, o zaman sizin yapmanız gereken şey tüm partisyonları silip baştan oluşturmak, yada paragon gibi yazılımlarla boot sektörünü baştan yazmak gerekir... bu liste daha uzayıp giderrrr...!!!

ben Avira Antivir + Comodo Firewall + Comodo Verification + Mcafee Site Advisor kullanıyorum...

SİZ SİZ OLUN ANTİVİRÜS + FİREWALL + MCAFEE SİTE ADVISOR kurun, güvenlikten vazgeçmeyin...!!!

saygılarımla...

Kapalı Hesap (135391)
05-01-2010, 13:26   |  #17  
Kapalı Hesap
2,758 mesaj

Ben 2ay durdum bişey olmadı. Avast kurdum Sistem dosyasını ve Güncelleme paketini virüs sanıp sildi. A.v kurmaz olaydım... Şimdi Eset veya Kis kullanıyorum:)

by murat 58
05-01-2010, 13:38   |  #18  
by murat 58 avatarı
Yıllanmış Üye
1,067 mesaj

yaw bana direk çökertecek virüs hiç rastlamadı yok regedit gidio yok görev yön.gidio yyokkmu öle bir virüz yaw.

hakan1987
05-01-2010, 14:41   |  #19  
Yıllanmış Üye
360 mesaj
Alıntı: by murat 58  
yaw bana direk çökertecek virüs hiç rastlamadı yok regedit gidio yok görev yön.gidio yyokkmu öle bir virüz yaw.
kaşınıyorsun IslıkSinsi

by murat 58
05-01-2010, 17:57   |  #20  
by murat 58 avatarı
Yıllanmış Üye
1,067 mesaj

biraz önce bıt defenderi yükledim nasıl bişey 'kaşınıyorsun ' diyen saygıdeğer arkadaşım gerçekten şuanakadar hiç pc çökmedi 8-9 senedir pc kullanıyorum en fazla görev yöneticisiyle regedit gitti birde gizli dos. görülmüyordu :)))

cebur
05-01-2010, 18:28   |  #21  
Üye
57 mesaj

bir öneride benden total comander i kurun taktığınız bellekleri onunla açın ( gizli sistem dosyalarını göster seçili olmalıdır ) aynı programla c sürücüsüne bakın ekranın bir resmini çekin virüsten şüphelenirseniz ikisini karşılaştırın fazlalıkları silin
program windows altında dosya açmadığı için virüs kendini kopyalayamıyor windows un sayfaları sürücülei açmadığı bir virüs wardı virüs programsız total comander ile sildim tabii format atmam gerekti ama diğer sürücülerden birdaha bulaşamadığı için silinmiş oldu  az önce bir autorun virüsü sildim avastın haberi bile yoktu ben format atmadan önce d ve e sürücülerimin içindeki bütün klasörlere bu pro ile bakar öyle format atarım 10 yıldır kullanıyorum

PcMaKeR
05-01-2010, 19:26   |  #22  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Aferim len memo da bizlere katıldı.
3. sene (2007 - 2010).
geçenlerde sırf denemek için ms nin av sini kurdum ondan beri sisteme av girmedi.

haşerenin nasıl çalıştığını ve sistemin işleyişini tam anlamıyla öğrenince daha da iyi olacak.
unutma d.e.p. i aç.

Burak Torun
05-01-2010, 19:29   |  #23  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
1,679 mesaj

Norton kullandığım için pek sorun olmuyor. 11 Mb rem kullanıyor sadece.

loseface
05-01-2010, 19:43   |  #24  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,757 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Aferim len memo da bizlere katıldı.
3. sene (2007 - 2010).
geçenlerde sırf denemek için ms nin av sini kurdum ondan beri sisteme av girmedi.

haşerenin nasıl çalıştığını ve sistemin işleyişini tam anlamıyla öğrenince daha da iyi olacak.
unutma d.e.p. i aç.
d.e.p dediğin şu windows 7 de olan uygulamaları koruyan gibi bi uygulama gibi birşeydi galiba.Bi ara forumda görmüştümde uygulayacaktım hiç unuttum :)
Link bulabilirsen atarsan sevinirim

loseface
05-01-2010, 19:45   |  #25  
loseface avatarı
OP Yıllanmış Üye
1,757 mesaj

Birisi mesajında anti-virüssüz pc olmaz demiş.Harici disk kullanırken buşlaşırmış fln filan.Sanal makine denen güzel bi icat var m.ö den kalma Kahkaha
Online Bankacılık yapıyorum diyen arkadaşada bir öneri ekran klavyesini kullan.Tabi bazı haşerleri duymuştum ekranın videusunu kaydedit yolluyomuş:)
Beyaz ve Siyahların savaşı devam etti ediyor edecek Kahkaha