Sistemim düşük olduğu için antivirüs yüklemek istemiyorum siz bunu önerirmisiniz. Yeni işletim sistemi için virüs pek olmasa gerek.
Antivirüssüz olur mu?
Windows Defender Microsoft Security Essentiels'e benzer çalışmaktadır artık nitekim MSE için çıkan güncelleştirmeler Windows Defender içinde çıkmakta.Her virüsü önlemeyebilir fakat yinede güvenliği sağlamada yararlı.Ayrıca MSE yi kurmanız düşük sistemli makinelerde Defenderi kapatmakta sadece MSE ile tam koruma sağlamakta.MSE de tarama dışında pek kasıntı yapmamakta neredeyse Defender kadar işlemci ve ram harcar.
en azından bi nod32 yükleyin
bence yeni işletim sistemi diyip fazla güvenmeyin en az bir güvenlik yazılımı kurun ama eğer sadece internete gireceğim dosya indirmeyeceğim diyorsanız antivirüse gerek yok
windows defender çok yetersiz kendini bile zor koruyor mse iyidir ben stabil versiyonu çıktığından beri kullanıyorum herhangi bir sorun olmadı henüz (:
genelde virüsler ya internet üzerinden gelir yada usb belleklerden gelir .. internette abuk sabuk sitelere girmediğin sürece kolay kolay virüs girmez.usbyede sana önereceğim bir program var virüs programı yerine usb disk security.. pcyi kasmaz.
Anti-virüs kullanmayan bir sürü arkadaşım var; biliçli bir kullanıcısıysanız(her siteye dalış yapmıyorsanız) bence gereksiz anti-virüs yazılımları; zaten sisteminiz düşükmüş avg,nod32(en hafifi gözüken) antivir bunları deneyebilirsiniz. Burada windows defenderden bahsedilmiş doğru; bu sistem olduğu sürece ve güncel kaldığı sürece sizi koruyacaktır.
en iyi virüs programı kullanıcının kendisidir nette güvenmediğin sitelere girmediğin sürece pek bişey olmaz ben mesela yıllardır lisanslı internet sec. yazılımı kullanıyordum ama en sonunda freware av yazılımına geçtim çünkü koloy kolay virüs girmiyor sistemime girenlerde internet üzerinden deil flashbellklerden gelen autorun virüsleri o yüzden kullanmasanda olur ama benim tavsiyem en azından freeware bi av yazılımı bulundur sistemin düşük olsa bile etkilemez
virüs programı hiç kasar mı ? :)
kullanıcı kastırtınca suçu başkasında arar..en büyük mağdurlar sırasıyla :
1.Microsoft
2.Kaspersky
3.Norton
En büyükler olmasına şaşırmayın , en iyiler onlar..
Windows 7de Windows defender dahili olarak bulunmaktadır.Yani sizi bir nevi korumakta.Bilinçli bir kullanıcıysanız herhangi bir sorun olmaz.
Windows defender spyware korumasi yapar ondada database ve tanima orani oldukca düsük.
Güvenli site vs vs diye bir seyde yoktur gecen sene toshiba türkiye sitesinde virus cikti forumda tartismistik bunuda.
pc yetersiz ise en azindan 20 30 mb ram ile calisan Antivir, Avg, Eset gibi yazilimlar var ayrica gecen gün forumda bir arkadas ne kadar dogru bilemeyiz ama kendi ipsi ile banka dolandirmislar bilgi istiyordu.
Yani salak salak millete akil veripte yönlendirme yapmayin interneti kullanirken gereken önlemi almakta her zaman fayda vardir.
Koruma programlarinin herseye karsi koruma yapmayacagi bir gercektir ama hic olmamasi ve bu sekilde birakmakta dogru degil.