Merhabalar, ilgilenebileceklere şimdiden teşekkürler.
Aopen marka 52x32 hızlarında çalışan cd-rw için magic platinum 16x-24x hızlarında yazılabilen medya aldım. Sistemimde Raxio easycdcreator 6 kullanıyordum. Bu programla iki kez bu medyalara normal şekilde yazdım. Ancak daha sonra aynı medyalar için " this disc is ultra speed cd-rw media and the recorder is not capable of recording data to it " hata mesajıyla karşılaştım ve medyalara yazamadım. Aynı programla daha önce kaydettiğim medyaları bu sefer silmek istediğimde de aynı mesajı verdi. Bende programla ilgili bir sorun olduğunu düşünüp cd yazıcıyla verilen nero ile yazmayı denedim. Hiç kullanmamış olduğum cd-rw ler başarılı bir şekilde yazılırken, bu cd leri tekrar kullanmak istediğimde ya silerken ya da yazma işlemi sırasında nero da sürekli olarak hata veriyor. Tekrar yazılabilen bu cdlerin artık kullanılamıyacak durumda olduğunu düşünüyorum.
Ancak işin ilginç yanı ben raxio programıyla bu cdlere yazmıştım. O zaman böyle bir hata mesajı vermemişti! Sonra ne oldu da yazmaz oldu anlamadım? CD-RW yazılabilir medyalara normal şekilde yazıyor ayrıca elimde 4x tekrar yazılabilir olan eski bir medyaya da sorunsuzca yazma ve silme işlemi yapılabiliyor. Ayrıca CD yazıcını resmi web sitesinden en son firmware güncellemesini de yaptım. Ama program yine aynı hatayı verdi? Sanırım problem ya medya ile ilgili ya da yazılımla. Bu programla ilgili bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok sevineceğim. Saygılarımla. E.G.