Aopen H600B12 kasaların fanlardan dolayı ızgaralarından sesler geldiğini duydum ve buda baya bi ses yapıyormuş.Gerçekten öylemidir...![V]
Aopen..!
Aopen kasalar her zaman sessizliği ile övülür..Bir yanlışın var sanırım..
Sana bu konuda en kesin cevabı make-believe nickli arkadaş verir diye düşünüyorum..
CU_GS7Aopen kasalar her zaman sessizliği ile övülür..Bir yanlışın var sanırım..CU_GS7 arkadaşım teşekkür ederim. Ama senin bu konuda bir yorum yapman bence yeterince aydınlatıcı olurdu.
Sana bu konuda en kesin cevabı make-believe nickli arkadaş verir diye düşünüyorum..Arkadaşımız kesinlikle yanlış bilgilendirilmiş. Kaliteli ve sessiz bir kasa istiyor sa AOPEN'nın ürün yelpazesinden kendine uyan birini seçebilir.
make-believeBen bir de ürünü asıl kullanan biri daha yanıtlasın istemiştim..CU_GS7Aopen kasalar her zaman sessizliği ile övülür..Bir yanlışın var sanırım..CU_GS7 arkadaşım teşekkür ederim. Ama senin bu konuda bir yorum yapman bence yeterince aydınlatıcı olurdu.
Sana bu konuda en kesin cevabı make-believe nickli arkadaş verir diye düşünüyorum..
(Chip forumda Aopen kullanan bir seni biliyordum..)Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 18 Nisan 2006 03:03
aopen iyi kasadır genellikle öyle ses felanda yapmaz
ben Cm Stacker kullanıyorum ama kullanan bi arkadaşım gayet sessiz olduğunu söylüyor
Aopeni bilmiyorum ama asus da güzel bir kasa sistemidir.Sessizdir normalde ama arkasında sogutma iyi olsun diye standart iki fan gelir ve ikisi bir calısınca biraz ses yaptıgı icin genelde kullanıcılar birini iptal eder.Belki boyle birseydir duydugun.Bu arada ses konusu herkes icin göreceli oldugunu da unutmamak gerek.
bende aopen kullanıyorum arkadaşın bahsettiği ses doğru kasa masa üstündeydi masanın altına koydum sırf sesi duymamak için ızgaralarda ses var gideremedim.
Kimsenin kasası asla benim everest kasa kadar ses yapamaz.Kafadan beyinden gittim.Bide kafam oraya takıldı beni daha cok rahatsız ediyor.Biraz psikolojik yani.
Peki başka alternatif olarak bana ne önerebilirsiniz.
fanlarını yavaşlatabilirsin yada yan karağı açıp fanları komple durdurabilirsin
Psu nu sök.Fanı yuvasından cıkar ve temizle.En son olarak gres yag ile ortasındaki etiketi kaldırarak etiket yoksa hareket eden mili bul surtunme olusturan kısımlara yag sur.Ses epey bir azalır.
Eğer işlemcin intel ise kasanda işlemci fanından başka birşey olmasa bile ses yapıyor.Benim kasam asus TA-250 3 tane fan var hepsini kapatıyorum.Genede işlemci fanı ses çıkartıyor.O kadar temizledim yağladım hiçbir şey değişmedi.Bu intelin standart soğutucusu beş para etmez.
İntel işlemcilerde fan hızlı döndügü için rüzgar seside cok oluyor.Bakınız benim kasa.
Evet aopen h600 kasa kullanıyorum ve kasa gayet sessiz sesin tamamı işlemci fanından geliyor neredeyse.
Merhaba arkadaşlar bende h600B 300w modeli aopen kasa var ve bu sıra güç kaynagı acaip ısınıyor anlamadım gitti neden böyle yapar 3 gün öncesine kadar herşey iyiyidi hiç bir şey kurcalamadım ama bu sıcaklık acaip var kasaya zara verir diye korkuyorum ne yapsam acaba güç kaynagını mı degiştirsem :S şu güç kaynagının fazla ısınmasına nasıl bir çözüm bulabilirim ?
nokiaviperMerhaba arkadaşlar bende h600B 300w modeli aopen kasa var ve bu sıra güç kaynagı acaip ısınıyor anlamadım gitti neden böyle yapar 3 gün öncesine kadar herşey iyiyidi hiç bir şey kurcalamadım ama bu sıcaklık acaip var kasaya zara verir diye korkuyorum ne yapsam acaba güç kaynagını mı degiştirsem :S şu güç kaynagının fazla ısınmasına nasıl bir çözüm bulabilirim ?Sana birkaç soru siteme yeni bir bileşen ekledin mi?Kasa kapalı bir yerde mi?3 gün önce dediğinle şimdi arasında kaç derecelik bir fark var somut ya da tahminen?
Şimdi güç kaynagı 3 gün öncesine kadar böyle ısınmıyordu şöleki kasanın sıcaklıg üstüne ne de diger parçalara vuruyordu sıcaklıgı elim dediginde yanıyor ve sisteme yeni hiç bir şey eklemedim kasanın arkası açık ve yan atafaıda açık hava sirkülasyonu normal fanları temiz.
Havaların ısınmasıyla ısınma problemi artık boy göstermeye başlar.10 dereceye kadar varan artışlar normal karşılanmalı.Eger daha fazla bi ısınma varsa fanda problem olabilir.Başka da durup dururken Psunun aşırı ısnmasına neden olacak bi sebep gelmiyor aklıma.
ufuks herşey için teşekkür ederim.umarım bu sıcaklık bilgisayar zarar vermez :(
Bende bundan var.Güzel şık bi kasa ama gürültü fazla arkadaki iki fan odanın içinde bi hava akımı oluşturuyo :)