Apple'a şok: Yeni Hackintosh'lar geliyor!

CHIP Online
26-07-2008, 18:21   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Apple Mac OS yüklü sistemler satan Psystar'la uğraşırken, karşısında yeni bir baş ağrısı daha buldu.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Appl ... r-geliyor_7953.html

Apple, geçtiğimiz günlerde Psystar'ı Mac OS X'li bilgisayar sunduğu için dava etmişti. Şimdiyse başka bir üretici daha bu işe cüret ediyor: Open Tech, Apple'ı yasal olarak köşeye sıkıştırmak istiyor.

iopentech.tk sitesinde Open Tech XT ve Open Tech Home adında iki PC sunuluyor: Bu sistemler Do-it-Yourself-Kit ile OS X Leopard kurulu olarak geliyor.

Open Tech şimdiye kadar hiçbir talebe cevap vermiş değil.  Bilgisayarların ne zaman ve hangi fiyata sunulacağı da henüz belli değil. Ama asıl merak edilen, Psystar'la uğraşmaktan yorulan Apple'ın, yeni "bela"sını nasıl karşılayacağı.

Tüm konu: Apple'a şok: Yeni Hackintosh'lar geliyor!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Mac OS X normal PC'lere de legal olarak kurulabilmeli mi?

frozen
26-07-2008, 20:27   |  #2  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj

Microsoft a laf atıp duran firmaların onlardan hiç bir altta kalır yanı yok. Yanlış hatırlamıyorsam zamanında Apple da microsoftu oldukça ağır bir şekilde tekelleştirme konusunda eleştirmişti. Peki bu uygulamadaki amaç ne ? daha doğrusu farkı ne?
iPod alacaksanız iTunes a mahkumsunuz. Mac os kullanmak istiyorsanız onların istediği PClerden almak zorundasınız. v.s v.s. Bana göre Apple üzerinede en az Microsoft un üzerine gidildiği kadar gidilmeli.

ersans
26-07-2008, 22:44   |  #3  
Yıllanmış Üye
235 mesaj

Bence kurulmalı

Fattur
27-07-2008, 14:34   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

frozen dostum çok iyi açıklamışsın

annebenmanyaqoldum
29-07-2008, 14:05   |  #5  
Üye
81 mesaj

frozen harbiden iyi açıklamış :D Apple zamanında MS'i eleştiriyordu. Sanki kendisi ne halt? :D Mac OS X'in her pc'ye kurulması mümkün olmalı bence. O zaman Mac OS X, Windows'tan daha meşhur olabilir :D

frozen
31-07-2008, 01:29   |  #6  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj
annebenmanyaqoldum
frozen harbiden iyi açıklamış :D Apple zamanında MS'i eleştiriyordu. Sanki kendisi ne halt? :D Mac OS X'in her pc'ye kurulması mümkün olmalı bence. O zaman Mac OS X, Windows'tan daha meşhur olabilir :
Teşekkürler ve katılıyorum o zaman Mac OS X kullanımı çoğalacak ve Windowsla gerçek anlamda baş edebilecek bir yere gelecektir. Tabi bunun getirdiği zaaflarda olmayacak değil şu an Windows çoğu kullanıcıda mevcut olduğu için "Hacker" denilen şahsiyetlerin daha çok saldırısına maruz kalıyor. Apple ın bir diğer sevmediğim özelliği de bu zaten keza Linux.
Herkeste olmayan ve çok ilgi odağı olmadığı için hacker saldırılarına maruz kalmayan işletim sistemlerine sahip olduğu için sanki gerçekten güvenilirmiş gibi gösterip duruyorlar. Hiç bir zaman kabul etmedim bunu.