Apple harita hüsranından sonra ilk adımı attı

CHIP Online
26-03-2013, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'dan, iOS 6'nın haritaları ile yaşadığı büyük hüsranı bir kez daha yaşamamak için önemli adım!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... imi-atti_39381.html

Resimlerle: Apple servetini harcayabileceği 8 şey!

Eylül ayı itibari ile iOS 6 işletim sistemini bambaşka bir fikir ile güncelleyen Apple'ın devreye soktuğu Maps uygulamasının baştan aşağıya çöküşü halen tüm iPhone ve iPad kullanıcılarının hafızalarında taze anılar olarak duruyor.


Pek tabi Apple da bu faciayı unutmuş değil ve öyle görünüyor ki hem harita yazılımını yenilemenin, hem de üzerine bazı yenilikler eklemenin peşinde. Bu amaçla Apple, 2010 yılında Silikon Vadisinde eski Google çalışanları tarafından geliştirilen WiFiSLAM isimli teknolojiyi bünyesine katmış durumda. Firma zaten bir süredir GPS teknolojileri için firma dışından birçok farklı yatırımcıya kucak açmıştı.


AngelList'in internet sayfasındaysa WiFiSLAM teknolojisi şu şekilde açıklandı: "Akılı telefonunuz sizin ve eğer isterseniz, arkadaşlarınızın bulunduğu noktayı santimi santimine işaretleyebilecek. Harita üzerindeki işaretleme sistemi ise gerçek zamanlı 2.5 metrelik bir sapma şansı ile hali hazırda bulunan binaların WiFi sinyalleri yardımı aracılığıyla çalışacak."


Apple WiFiSLAM teknolojisini satın aldığını açık bir şekilde dile getirmiş olsa da halen bu teknoloji için ne kadar para döktüğünü beyan etmiş değil. Diğer taraftan Wall Street'in farklı kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre bahsi geçen rakam 20 milyon dolar civarında. Kısaca 100 milyar dolardan fazla olan Apple kasası için, ziyadesiyle ufak bir harcama...

Tüm Konu: Apple harita hüsranından sonra ilk adımı attı

Resimlerle: Apple servetini harcayabileceği 8 şey!

Kaynak: www.chip.com.tr