Apple'ın yeni iPhone sistemi çok dayanamadı

CHIP Online
12-04-2010, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Yeni işletim sisteminin kaderi de diğerleriyle aynı oldu: İşte kimseyi şaşırtmayan kırma hikayesi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/appl ... yanamadi_19419.html

Resimlerle: Ve iPhone OS 4 hazır!

Apple, hacker'lara işletim sistemi dayandıramıyor. Daha önce defalarca iPhone işletim sistemlerini jailbreak denilen yöntemlerle kırmayı başaran hacker'lar, iPhone OS 4.0'ı da çok kısa sürede kırmayı başardılar. Bildiğiniz gibi iPhone işletim sistemi ile kendi sınırlamalarına sahip. Jailbreak ile bu sınırlamalar kaldırılıyor ve iPhone, Apple'ın anlaşmalı olduğu operatörler dışındaki operatörlerle de kullanılabiliyor.

İlk Jailbreak haberi, iH8sn0w adlı iPhone hacker'ından yeni işletim sistemi yayınlandıktan sadece birkaç saat sonra gelmişti. Twitter üzerinden "yeni iPhone OS'u da kıracak mısınız" bir soruya iH8sn0w "kırdım bile" diye yanıt verdi. Fakat yeni jailbreak'in nasıl uygulanacağına dair bir bilgi verilmemişti.

Kısa süre sonra başka bir tanınmış iPhone hacker'ı MuscleNerd, daha önce yayınlanmış iPhone OS 4 jailbreak'lerinin hatalarla dolu olduğunu söyleyerek kendi jailbreak'ini duyurdu. MuscleNerd ayrıca jailbreak'in nasıl uygulanacağını anlatan bir de video yayınladı.

Tüm konu: Apple'ın yeni iPhone sistemi çok dayanamadı

İzleyin: iPhone'u iPad'e dönüşüyor!

Resimlerle: Ve iPhone OS 4 hazır!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Apple neden hacker'larla baş edemiyor?

Fattur
12-04-2010, 16:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Kodlama hatası...

FireWalkeR
12-04-2010, 17:37   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj

Kim bu cracker arkadaşlarla baş etmiş ki Apple baş etsin.... :D

Unutmayın akıl akıldan üstündür (bu atasözümüz her şeyi açıklıyor)

McCOY35
12-04-2010, 17:43   |  #4  
Taze Üye
3 mesaj

Apple ın kurucu ortaklarından Wozz lakaplı vatandaş da eski bi hacker olduğu için olabilir belki

H@ckerCesur
12-04-2010, 17:57   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

Adam hem kırmış hem de dalga geçmiş. Orjinal yazılım hatalarla dolu benki daha iyi diyo Gülümseme

kyotoprotokolü
12-04-2010, 22:14   |  #6  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

Apple nin İşletim sistemleri Daha önceden bu kadat meşhur değildi ve hacker lar Apple ile pek uğraşmıyordu.
Şimdi biraz piyasaya düşünce. Apple bu konuda tecrübesiz kaldı. Gerçi tecrübeli olsa da bir şey fark etmez Kafa Çalışınca.
Ne demişler Azimle s... Taşı bile delermiş diye.

kayhan1912
13-04-2010, 17:52   |  #7  
Taze Üye
17 mesaj

Bence Apple'da biraz göz yumuyor kırmalarına. Bu sayede kendisine daha çok müşteri buluyor. Ben ne yapayım sadece bir hatla çalışan cep telefonunu. Hem operatör servisleriyle anlaşıyor hem kırmalarına izin veriyor. 
Windows kırılmasaydı veya kırık Windows her güncellemede kilitlenseydi sizce Windows bu kadar yaygın olur muydu? 
Düşünsenize Microsoft'un kaçak işletim sistemlerini kullanan her kullanıcısına ceza uyguladığını. Büyük iş yerlerini kontrol ediyor ama ev kullanıcılarına bilerek göz yumuyorlar işletim sistemlerini vazgeçilmez hale getirmek için.

Son Düzenleme: kayhan1912 ~ 13 Nisan 2010 17:54
afterlife97
24-06-2010, 18:52   |  #8  
Yeni Üye
20 mesaj

1- Hacklenmesine göz yumuyordur. Çünkü hacklenmezse kimse iPhone'u almaz.
2- Mac'te virüs olmaz deyip hack koruması yapmıyordur.
3- Bir de bu iOS 4 çok güzel, beğendim. iPhone 4 ile Apple gerçekten bu işi başardı. (1. Madde ile aynı sayılır bu madde) :D