Apple iOS 5 ve Android 4.0 karşı karşıya!

CHIP Online
23-10-2011, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

iOS 5 ve Android 4.0'ın sunduğu özellikleri inceleyin, hangisinin daha iyi olduğuna siz karar verin!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/appl ... -karsiya_29853.html

Resimlerle: Android 4.0 Ice Cream Sandwich resmen tanıtıldı!

Apple'ın iOS 5'i ve iPhone 4S'i duyurmasının ardından, Google da Android 4.0 ve Galaxy Nexus'u geçtiğimiz günlerde duyurdu. İki mobil işletim sistemi de birçok yenilikle geliyor. Peki hangisini tercih etmelisiniz? Sesli komutlara cevap veren Siri'li iPhone 4S'i mi, yoksa panoramik fotoğraflar çekmenize izin veren Android 4.0'lı bir cebi mi? İşte iki işletim sisteminden karar vermenize yardımcı olacak göze çarpan özellikler ve karşılaştırma.

Kamera

İki işletim sisteminde de kamareya kilit ekranından ulaşmak artık mümkün. iOS 5'de fotoğrafınızı hizalamak için ızgara çizgilerini görüntülemeniz ve "çimdileyerek yakınaşmanız" mümkün.

Android 4.0 "Ice Cream Sandwich"deki yeni panoramik mod, bir seri fotoğrafı hizalamanıza izin veriyor. Bir Google çalışanı olan Matt Cutts tarafından çekilen panoramik fotoğrafı yukarda görebilirsiniz.

Fotoğraf geliştirmeleri

Android 4.0 ve iOS 5'deki entegre araçlar, fotoğraflarınızı kırpmanıza, döndürmenize, kırmızı gözü kaldırmanıza, otomatik olarak geliştirmenize izin veriyor. Android 4.0'de instagram stili filtreler eklemeniz de mümkün.

Tüm konu: Apple iOS 5 ve Android 4.0 karşı karşıya!

İzleyin: Galaxy Nexus resmen tanıtıldı!

Resimlerle: Android 4.0 Ice Cream Sandwich resmen tanıtıldı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Hangi platformun size daha uygun olduğunu düşünüyorsunuz?