Apple, iPhone ile parmak izini algılayacak

CHIP Online
16-03-2013, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iOS platformunu daha da güvenli hale getirmek isteyen Apple şimdi de bu teknolojiyi gözüne kestirdi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... ilayacak_39144.html

Resimlerle: Galaxy S3 ve iPhone 5 kapışıyor!

Bilişim dünyası merakla iPhone 5S'i beklerken internet yeni modele ilişkin söylentilerle dolup taşıyor. İşte bu söylentilerden oldukça "sağlam" olduğunu söyleyebileceğimiz bir tanesine göre Apple, serinin yeni modeline parmak izi okuyucu ekleyerek güvenliği arttırmak niyetinde.


China Times gazetesinin gündeme getirdiği iddianın kaynağı, parmak izi okuyucu ve ekran teknolojisi alanlarında uzman bir kuruluş olan Tayvan firması Chipbond. İki firmanın, iPhone 5S'de kullanılacak parmak izi sistemi üzerinde çalışmakta olduğunu belirten gazete, NFC desteği sunacak olan telefonun, çevrim içi ödemelerden önce kullanıcı parmak izini de doğrulayarak daha da güvenli olacağını iddia ediyor.


Bu söylentiyi benzerlerinden farklı kılansa, yakın tarihte yaşanan bazı gelişmelerin iddiaları destekler nitelikte olması. Apple'ın, iPhone'un ana tuşunun yanına yerleştirilecek bir parmak izi okuyucu için patent başvurusu yaptığı biliniyor. Firma daha önce de parmak izi okuyucu konusunda uzman olan AuthenTec firmasını 356 milyon dolara bünyesine katmıştı.


 

Tüm Konu: Apple, iPhone ile parmak izini algılayacak

Resimlerle: Galaxy S3 ve iPhone 5 kapışıyor!

Kaynak: www.chip.com.tr