Apple işine gelmediği yerde kandırıyor mu?

CHIP Online
14-06-2012, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple, sadece işine gelen istatistikleri göstererek bizi kandırmaya mı çalışıyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... riyor-mu_34174.html

Resimlerle: Apple'ın "inanılmaz" olmayan 10 ürünü!

Apple'ın abartılı tanıtımlarda ve sözlerde gerçekten yetenekli olduğunu biliyoruz. Apple, şüphesiz alanında meydana getirdiği rekabetle yeniliklerin daha hızlı ortaya çıkmasını sağlıyor. Ancak her alanda kendini lider olarak gösteren Apple, aslında bizi biraz kandırıyor.


Örneğin Apple'ın klasik benimseme oranı grafiğinde OS X Lion'un Windows 7'ye göre çok daha hızlı benimsendiği gösteriliyor. Ancak pazar payı çok daha düşük olan bir işletim sistemi hakkında böyle bir istatistik verilmesi, aslında gerçekleri saptırarak göstermekten çok da farklı değil.


Aslında Microsoft, Apple'ın gösterdiği zaman aralığındaki satışlarda Apple'dan çok daha fazla satış yapmış durumda. Apple, kullanıcıların işletim sistemini daha hızlı benimsemesini sağlamış olsa da, kurumsal alanı fethetmeyi başaramamış görünüyor. Dolayısıyla Apple, istatistiklerde çok daha az kullanıcıya sahip alanlarda galip geliyor ve bu aslında zor bir iş değil.


<span style="text-decoration: underline;">Bir örnek daha: Kullanıcı memnuniyeti... Haberimizin ikinci sayfasında...</span>


Tüm Konu: Apple işine gelmediği yerde kandırıyor mu?

Resimlerle: Apple'ın &quot;inanılmaz" olmayan 10 ürünü!

Kaynak: www.chip.com.tr