Apple kazanmak istiyor! Detaylar...

CHIP Online
02-09-2009, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kimi ürünlerde yaşanılan düşük satış oranları Apple'ı önlem almaya zorladı. Detaylar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/appl ... detaylar_14980.html

Pazartesi yapılan açıklamaya göre Apple önümüzdeki hafta bir tanıtım toplantısı yaparak iPod medya oynatıcılarındaki gerçekleştirdiği güncellemeleri ortaya koyacak.

Tanıtımda hangi ürünlerin ön plana çıkacağını belirtmeyen Apple 9 Eylül'de beklenen olası yenilikleri kamuoyuna yansıtacak.

Bilindiği üzere iPod Nano'lar 2005, iPod Touch'lar ise 2007 yılında piyasaya sürüldü; fakat hep bir kamera dedikodusudur gidiyor. Galiba Apple bu çağrıları kulak astı ve iPod'lara kamera takviyesi yaparak 9 Eylül'de bunu herkes ile paylaşacak.

Şirketin geçen seneki satış oranlarına göre bu sene %7'lik bir satış düşüşü yaşadığı ortada. Bunu durdurmak için elinden gelen gayreti göstermeye çalışan Apple ayrıca iTunes'un da 9. versiyonu ile değişmeye, yenilenmeye ne kadar hevesli olduğunu göstermek istiyor.

Bu tanıtım toplantısında ayrıca Apple'ın medyatik yüzü Steve Jobs'ta ameliyatından sonra ilk kez kameralar önüne geçmiş olacak. San Francisco'da yer alacak toplantı önümüzdeki hafta Çarşamba gübü yani 9 Eylül'de gerçekleşecek.

Apple'ın efsane tableti (!), iPad olarak isimlendireceği düşünülen cihazla ilgili herhangi bir açıklama yapılmayacağı da aldığımız duyumlar arasında.

Tüm konu: Apple kazanmak istiyor! Detaylar...

İzleyin: iPod Touch 8 GB

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Apple'ın iPod'lar üzerinde geliştirme yapması satış oranlarını düzeltir mi?

M.G.G
02-09-2009, 11:53   |  #2  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Düzeltebilir ama fiyattan kısarsa ;)

posicor
02-09-2009, 18:50   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

İddia ediyoum, en büyük ipod katili iphone'dur :) Birbirlerine ne kadar benzerlerse o kadar az Ipod satılıyor, kamera da ekleyin, hiç satmasın :)

AkyüzCan
03-09-2009, 03:57   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
278 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

   Bir ürünün satışını arttırma  girişim ve çabaları birden çok madde altında sıralabilinir;bunlardan ürün üstünde değişiklik yapılması  eğer satış bir arz talep kuramının sonucudur mantığından yola çıkarsak tüketicinin örneğimizde son kullanıcının ürün üstünde beklediği iyilişme ve geliştirmeler  satış grafiğini  arttırrmı ? ne  ölçüde arttırır..? Şüphesiz ki artışa etkisi olacak bir fenomendir . Ama bireysel görüşümce geçen sene yaşandığı açıklanan % 7 lik satış düşüşünü dahi  karşılıyamıyacaktır .Bü tür ürün üzerindeki iyileştirme ve geliştirme çabaları  satışa mikro düzeyde yansır ve hedeflenen satış rakkamlarındaki patlama ise eğer bunu sağlamaz.
  Neler yapılması gerekir ise çok ayrı bir konu...
 

Son Düzenleme: AkyüzCan ~ 03 Eylül 2009 04:16