@gcb1903 neden şaka gibi ? 5870'i zaten 7970 ile değiştirirsin. Su soğutma'yı ne yapacaksınız ? Mac'den bahsediyoruz, PĞC değil. 3D monitör iyi güze ama 3d tv almak daha mantıklı bu yüzden Apple Display en iyisi bir de Apple Display upgrade edilirse işte o zaman retina display olursa, harika olacaktır. Bluray yazıcı ? Optical Disc mi var artık ? Ciddi söylüyorum ne yapacağız ? Bluray Driver ve Writer ile ?
Bence rom player a gerek yok. Magic Mouse gibi bir mouse varsa piyasa da eyvallah ama yok. Keyboard'u casual ama magic mouse gerçekten inanılmaz ya da Pad'de alabilirsiniz. Pad'de iyidir.
Ayrıca daha nice programlar var Mac ile yapabileceğiniz. Sadece oyun olarak düşünüyorsunuz. Macintosh'u 64 gb ram e kadar çıkarabilirsiniz. Maci Pro ile rekabet edebilecek bir cihaz yok ne yazık ki Super Computer lar dışında.
Vazgeç!64GB ramı napacan iyimisin sen? Oyun için hızlı ram gerek ve sağlam ekran kartı. Sana fiyat olarak karşılaştırma gösteriyorum, hala apple mapple diyorsun. Performans dan bahset. Oyun için eski HD 5870 kart takıyor sisteme, nasıl bir yenilikçi teknoloji donanım düşüncesidir bu? Ağır yazılımlarla bile uğraşacak olsan 16GB ram şu anda herkese yetiyor. Gözlerini aç.
Oyun oynayacak insanlara Mac önerme, bu capitalist girdaplarının içine düşürme kimseyi. Ha, klas, gösterş ve virüssüz bilgisayar kullanmak isteyen varsa, geçip Mac alır, yer kazığı, her parça fiyatının 1.3 katı verir, ve kullanır Mac Pro'sunu, eyvallah. Ama bütçesi düşük olan insanlara önermek yersiz, tatsız ve hiçbirşey ıspatlamıyor.
Şimdi, eğer Mac çok süper, mükemmel, üst düzey bilgisayar donanımı ve yazılımı üretiyor diyenler var ise, okumaya devam et.
Steve Wozniak Apple'ı terk ettikden sonra, Apple'ın üretiği bir donanım veya ürün var mı? Apple 'teknoloji icat eden şirket değil, teknoloji tarifelerini kullanan şirkettir' (Logan, Tek Syndicate.com). Apple başka şirketlerin yaptığı parçaları, ürünleri ve hatta fikerleri bile, kendi şirketine katıp, kendileri yapmış gibi göstermişlerdir Wozniak şirketden ayrıldıktan sonra.
Steve Jobs olayına gelince, Jobs 'Ben bunu istiyorum' der ve diğer şirketlerden eklektik bir şekilde donanım ve yazılım desteği alır ve sonra kendileri final ürününü kusursuz bir şekilde çıkardıktan sonra, 'Apple ürünüdür' der. Saçmalık. Daha da ötesi, diğer şirketlere dava açmaya başlarlar. Apple logosunu bir projede kullanan bir okula açtıkları gibi, rezalet.
Apple'ın Herşeyi Ürettiği veya İcat Ettiği İddası:
- Firewire: Sony, IBM, Intel, Texas Instruments.
- Apple Newton MessagePad: PDA daha önce çıkmıştı.
- Thunderbolt: Intel
- 30-pin dik duran şarjer: Motorola
- Apple Quicktake Kamera: Fuji ve Kodak
- AppStore: Linux daha önce yaptı.
- iPaD: Microsoft DOS içerikli tablet yaptı, 1989
- mp3Player: Diamond Rio
- iPhone: Linksys
- Appple Pippin: Bandai ve IBM
Apple'a göre, yukardaki donanımlar/parçalar, Apple tarafından üretilmiştir. Fakat bu doğru değil. iPhone ve iPad için Intel'den 5W'lık Atom işlemci istediğinde Steve Jobs, Intel böyle bir işlemci için zaman harcayabileceklerini düşünmedi bile çünkü eğer Apple'a 5W'lık işlemciyi yapsalardı, Intel'in bütün üretim düzeni değişecekti ve işlemci dünyasında AMD ile rekabet içine giremicekti. En iyi kararı verip sıyrıldı bu işten Intel.
Şimdi bilgisayar donanımına girmek, o kadar kolay değil. Onlarca şirket var ve hepsinden en üstün bilgisayarı Apple üretmiyor. UniBody teknik dizaynı kullanarak profesyonel görünmeye çalışsada, Mac Pro'nun içindeki donanımların fiyatları, hak ettikleri performansı ve potansiyeli PC'ye göre asla sergileyemez. Bunu anlasan iş biter zaten, dil dökmem. Ama belkide anlamak istemiyorsundur. Sana Mac yeterse, Mac kullan; başkalarına tavsiye ederken dikkatli ol, çünkü daha iyi PC her zaman vardır ve Apple böyle giderse, her zaman da var olacaktır.