Apple sonunda onu "gömüyor"

CHIP Online
15-06-2012, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple, büyük iddialarla ortaya çıkarttığı, uğruna çok çabaladığı bu hizmeti gömmeye hazırlanıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/apple-sonunda-onu-gomuyor_34220.html

Resimlerle: Apple'ın unutmak istediği 9 şey!

Apple, iTunes'un yeni sürümünde sosyal müzik ağı Ping'den vazgeçiyor.


Şirket hizmeti 2010'da devreye sokmuş ama beklediği başarıyı elde edememişti. İlk 48 saatte bir milyonun üzerinde kullanıcının kayıt yaptırdığı Ping, buna rağmen istediği ilgiyi bulamamış ve Apple tarafından neredeyse kaderine terk edilmişti.


Ping'in başarısızlığının en büyük nedenlerinden biri ağır antlaşma şartları yüzünden Facebook'la entegre olmamasıydı. Bunun yanında filtrelerinin zayıf olması nedeniyle büyük spam sorunları yaşayan hizmetin bir diğer sıkıntısı, kullanıcılar tarafından sadece iTunes satışlarını arttırmak için ortaya çıkmış bir araç gibi algılanmasıydı.


Geçen ay düzenlenen D10 konferansında Apple CEO'su Tim Cook hizmetin beklenen performansı gösteremediğini ve kaldırılabileceğini itiraf etti: "Ping'i denedik, müşterilerimiz seçim haklarını kullandılar ve 'buna çok fazla vakit ayırmak istemiyoruz' dediler".


Hizmet halihazırda iOS6'da yer alıyor ve Facebook ile entegrasyonu çok daha geliştirilmiş durumda. Ancak şirketin Twitter'a ağırlık vermesi nedeniyle Ping'e gerek kalmayacak ve hizmet muhtemelen iOS 6'nın nihai sürümünden çıkartılacak.

Tüm Konu: Apple sonunda onu "gömüyor"

Resimlerle: Apple'ın unutmak istediği 9 şey!

Kaynak: www.chip.com.tr