Apple Sony'yi satın alır mı?

CHIP Online
28-10-2010, 16:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Bu iddia ortalığı fena karıştırdı: Steve Jobs'un yeni hedefi Japon devi Sony'yi satın almak mı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/appl ... -alir-mi_23225.html

Resimlerle: Apple'ın unutmak istediği 9 şey!

Apple'ın sahip olduğu dev ve harcanmamış servetin nereye gideceğine yönelik en küçük söylenti bile borsaları etkiliyor.

Sony hisse senetleri, Apple'ın Sony'i satın almaya hazırlandığı dedikodularının ardından yüzde 3 çıktı. Daha sonra kaynak bunun sadece spekülasyon olduğunu açıkladıktan sonra bile Sony hisselerinin yükselişi dikkat çekti.

Oysa bu söylentilerin sebebi Apple'ın 51 milyar dolara ulaşmış servetiyle ne yapmak istediği sorusuna yönelik ortaya atılan bazı iddialardı. Barron'dan Eric Savitz'in blog'unda yazdığı mesaj dedikoduların kaynağı olmuştu. Savitz "Apple neden bu kadar çok para biriktiriyor; kimi alacak: Adobe, Sony? Ya da Stebe Jobs'un yönetim kurulunda olduğu, Disney gibi büyük bir medya şirketi mi?" yazmıştı.

Tüm konu: Apple Sony'yi satın alır mı?

İzleyin: Sony Vaio VPC-F111FX/B

Resimlerle: Apple'ın unutmak istediği 9 şey!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Böyle bir şey gerçek olsaydı ne olurdu?

Kapalı Hesap (154666)
28-10-2010, 17:23   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Apple Sony yi satın alamaz alsa alsa sadece tek birimini (Telefon gibi) alabilir.

leopard10
28-10-2010, 18:25   |  #3  
leopard10 avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
68 mesaj

asla satin alamaz sony oyle kucuk bir sirket degilki ama belli bir sinirda uzlasabilirler

Fattur
28-10-2010, 19:19   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Tartışıyoruz: Böyle bir şey gerçek olsaydı ne olurdu?

Olamayacağı için tartışmaya gerek yok

BoOgEyMa
28-10-2010, 21:24   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

Buaradaki satın almak tan kasıt sony apple markası olarak satılacak diye birşey söylenmiyor zaten elbetteki hisse satışlarından bahsediliyor.Elbetteki bir bölümünü alacak neden bukadar hiddetlendiniz arkadaşlar anlamadım.Asla asla demeyin ticarette herşey mümkün parayı veren düdüğü çalar. Sony öyle küçük bir şirket değil derken apple sony den aşağı görmemelisiniz hepsi alanlarında liderlik vasıflarına sahip firmalar..Eğer apple böyle bir girişimde bulunursa ne olur peki.Bence böyle teknoloji devlerinin birlikte çalışmaya başlaması tüketici içinde üretici içinde oldukça yararlı olacagını düşünüyorum.Oldukça başarılı rürünleri çok daha uygun fiyatlara satın alabileeğimizi düşünüyorum

Son Düzenleme: BoOgEyMa ~ 28 Ekim 2010 21:28