Apple yükseliyor mu, düşüyor mu?

CHIP Online
17-04-2013, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İki dev şirketin Apple hakkındaki açıklamalarından biri siyah derken, diğeri beyaz diyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/app ... suyor-mu_39795.html

Resimlerle: Apple iMac 21.5 inç testte!

Bilişim dünyasının itibarlı kuruluşlarından olan Gartner ve IDC, PC bilgisayar satışlarıyla ilgili analizlerini açıkladı. Ancak piyasanın durumuyla ilgili kafa karışıklığını ortadan kaldırması beklenen analiz sonuçları ortalığı daha karıştırdı: Gartner, Apple PC satışlarının yüzde 7,4 arttığını belirtirken IDC yüzde 7,5 düştüğünü iddia ediyor!


Geçtiğimiz yıllarda da iki farklı analizin çelişen sonuçlara işaret ettiği durumlarla karşılaşmıştık: Firmalardan birisi perakende mağazalarına giden bilgisayar sayısını esas alırken diğeri analizlerini son kullanıcının eline ulaşan bilgisayar sayısına dayandırmıştı. Ancak açıklanan son analizlerin ikisi de son kullanıcıya yapılan satışları esas alıyor.


Dünya genelinde PC satışlarında bir düşüş görüldüğünü, Lenovo dışındaki tüm üreticilerin satış oranlarında düşüş yaşandığını düşünürsek Gartner analistlerinin ufak bir yazım hatası yapmış olma ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Hisse senedi değerindeki düşüşle baş etmeye çalışan, hissedarlardan gelen baskıyla mücadele yolları arayan Apple yönetiminin hangi analizi esas alacağını merakla bekliyoruz.

Tüm Konu: Apple yükseliyor mu, düşüyor mu?

Resimlerle: Apple iMac 21.5 inç testte!

Kaynak: www.chip.com.tr