Araba anahtarı büyüklüğünde bilgisayar!

CHIP Online
20-09-2008, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Ne MacBook ne de netbook. İşte size araba anahtarı büyüklüğündeki dünyanın en küçük PC'si!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Arab ... ilgisayar_8761.html

Netbook'ları dünyanın en ince bilgisayarı zannediyorsanız bu haberi okuduktan sonra fikrinizin değişeceğine eminiz; çünkü bu bilgisayar sadece araba anahtarı büyüklüğünde!

110x100x300mm ebatlarına sahip olan Fit-PC Slim isimli bu küçük bilgisayar, 500MHz AMD Geode LX800 işlemci, Ethernet, VGA çıkışı, Wi-Fi ve isteğe göre 2.5 inç'lik HDD'yi de içerisinde barındırıyor.

4-6 watt'lık bir güç tüketen Fit-PC Slim'in 256 veya 512MB RAM'le donatılan farklı modelleri de bulunuyor. Wi-Fi ile istediğiniz ağa ulaşabilirken, Wi-Fi'yi aynı zamanda kablosuz router olarak da kullamanız mümkün.

256MB RAM'i bulunan ancak Wi-Fi ya da herhangi bir depolama birimi bulunmayan bu bilgisayarı 220 Dolara satın alabilirken, 60MB HDD ve Wi-Fi teknolojisini de içerisinde barındıran 512MB'lık sürümünü ise 245 Dolara edinebilmek mümkün.

Fit-PC Slim, Linux ya da Windows XP Home işletim sistemleri altında da çalışabiliyor.

Tüm konu: Araba anahtarı büyüklüğünde bilgisayar!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu ürün hakkındaki düşünceleriniz...

bycentrino
20-09-2008, 01:11   |  #2  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
210 mesaj

Çok İyi de bunun ısınma problemi olmuyor mu acaba?
Bu arada bi mağazada falan görsem kablosuz modem ile karıştırabilirdim anteniyle birlikte aynı modeme benziyor:)

badwizard
20-09-2008, 02:56   |  #3  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 100
1,013 mesaj
bycentrino
Çok İyi de bunun ısınma problemi olmuyor mu acaba?
max: 6 watt harcayan bir sistemin ısınma olasılığı nedir sence? örnek verecek olursak normal bir cep telefonu (mesela benim telefonum, işlemci "224mhz") şu an 3,7v da 250mA akım çekiyor 3,7x0,25 = 0,925 olduğuna göre, demekki k550i cep telefonu standbyde dururken 0,9w güç harcıyormuş konuşma esnasında bu gücün 2 - 4 w arasında değişebileceğini düşünürsen telefon ne kadar ısınıyorsa bu bilgisayarda o kadar ısınabilir.

BlackStar32
20-09-2008, 04:55   |  #4  
Yeni Üye
49 mesaj
BadWizard
max: 6 watt harcayan bir sistemin ısınma olasılığı nedir sence? örnek verecek olursak normal bir cep telefonu (mesela benim telefonum, işlemci "224mhz") şu an 3,7v da 250mA akım çekiyor 3,7x0,25 = 0,925 olduğuna göre, demekki k550i cep telefonu standbyde dururken 0,9w güç harcıyormuş konuşma esnasında bu gücün 2 - 4 w arasında değişebileceğini düşünürsen telefon ne kadar ısınıyorsa bu bilgisayarda o kadar ısınabilir.
Bi yerde yanılıyorsunuz hocam, sistem HDD olmadan o kadar güç tüketir, HDD takınca gayet ısınır, flash hdd biraz ısıyı azaltabilir, ama güç tüketimi depolama birimi kullanılınca baya katlanacaktır..

Mehmet-
20-09-2008, 08:18   |  #5  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Ben bu ürünü beğenmedim. Küçük birşey arıyorsam 13.3" veya daha küçük bişe alırım, işimi rahat rahat görür.
Tabi buna ihtiyaç duyanlar var ki üretilmiş.

sarisakal
20-09-2008, 11:31   |  #6  
Taze Üye
10 mesaj

bence araba anahtarı büyüklüğünde değil;araba anahtarının 4 katı büyüklüğünde ve 2 katı kalınlığında.ayrıca monitör vs. girince bu büyüklük daha da artacak.ayrıca araba anahtarına maskot da dahil mi?yani maskot olmadan araç çalışmazmı.bence boyutlandırmanız çok hatalı.

Fattur
20-09-2008, 12:04   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

hehehe
sarısakal güzel demiş.
:D:D
60 mb hddye win xp home u nasıl sığdırıylar anlamıyorum ama

bycentrino
20-09-2008, 14:34   |  #8  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
210 mesaj
BadWizard
Arkadaşım  iç içe sıkıştırılmış kartlar ayrı ayrı ısındığında toplamda zaten biraz da ısınma fazla olur. Bende Usb TV dongle var 1saat olmadan baya ısınıyor. Hemde  içindeki elemanlar tek kart üzerine monte edilmiş. Bi de bunu bu pc de düşün karşılıklı 2-3 tane kart varsa bunlar aynı zamanda bu sıcaklıkları birbirlerine karşıda iletecekler. Bi de içindeki alanın dar olduğu düşünülürse....

badwizard
20-09-2008, 15:27   |  #9  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
1,013 mesaj
bycentrino
Arkadaşım  iç içe sıkıştırılmış kartlar ayrı ayrı ısındığında toplamda zaten biraz da ısınma fazla olur. Bende Usb TV dongle var 1saat olmadan baya ısınıyor. Hemde  içindeki elemanlar tek kart üzerine monte edilmiş. Bi de bunu bu pc de düşün karşılıklı 2-3 tane kart varsa bunlar aynı zamanda bu sıcaklıkları birbirlerine karşıda iletecekler. Bi de içindeki alanın dar olduğu düşünülürse....
bir cihazın gereğinden fazla ısınması kullandığı enerjiyi ne kadar verimsiz harcadığını gösterir. kendi işini yaptığı kadar odayıda ısıtan bir cihazınız var diye herşeyin böyle olduğunu düşünmeyin, örnek olarak verdim anlaşılmadı herhalde, şimdi kullandığınız en basit telefonu bile açsanız içinde neredeyse hava boşluğu bile yoktur ekran hariç en az 3 ayrı kart vardır ve buna rağmen telefonunuz saatlerce konuşmanıza rağmen ısınıp yanmaz, enerjisini sizi ısıtmak için harcamaz. Toplam 6w deniyor hadi ssd i de ekleyelim 8watt olsun, (disk illa ısıtır diye diretenlerde olmuş, ki ssd çok ısınan bir parça değildir ısıya çok az bir etkisi olacaktır, güç tüketimini arttıracaktır o ayrı)bu değer normal bir cep telefonundan çok fazla değil eğer hala 1990 yılında değilsek bu makinanın ciddi bir ısınma problemi olmaz. çok değil p4 3.0 la dual core işlemcilerin ısılarına ve harcadıkları güce ve sonuca bakın. buna normal bi pc kasası gibi bakarsanız böyle düşünmeniz gayet normal tabi, o zaman açın içine bi havalandırma kanalı yapın fan takın işlemciye soğutucu yapıştırın içiniz rahat etsin, ancak o bir pc kasası değil bu kadar panik yapmanıza gerek yok sakin, hepsine alışırsınız zamanla.

DarkHellKnightX
20-09-2008, 19:29   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj

Yapan adamlar heralde ısı sorunu olup olmayacağınıda düşünmüşlerdir sizin kafa yormanıza gerek yok

Araba anahtarı derken eğer arkasındaki ek parçalarıda sayıyorsak o anahtarı arabaya takar birgisayarımın büyüklüğü araba anahtarının yarısı kadar derim Gülüş

I Love GS
20-09-2008, 22:54   |  #11  
Yıllanmış Üye
448 mesaj

:D
şimdi EFenim:D
Bunu LAiki Vechi İle Yapmışlar
YApmışlar Ama ...
Bunu kim,,,Kim !! Alıpta Kullansın
Hiç bir işe yaramaz
60mb hesap makinası ve :D wordu yüklesen dolcak hafızası :):):):):):):):)
hadi iyi akşamlar :D

badwizard
20-09-2008, 23:56   |  #12  
badwizard avatarı
Yıllanmış Üye
1,013 mesaj
I Love GS
:D
şimdi EFenim:D
Bunu LAiki Vechi İle Yapmışlar
YApmışlar Ama ...
Bunu kim,,,Kim !! Alıpta Kullansın
Hiç bir işe yaramaz
60mb hesap makinası ve :D wordu yüklesen dolcak hafızası :):):):):):):):)
hadi iyi akşamlar :
yıl 2008 veee 60 mb 2,5" hdd icat edildi. hadi iyi uykular.

bycentrino
22-09-2008, 12:10   |  #13  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
210 mesaj
BadWizard
bir cihazın gereğinden fazla ısınması kullandığı enerjiyi ne kadar verimsiz harcadığını gösterir. kendi işini yaptığı kadar odayıda ısıtan bir cihazınız var diye herşeyin böyle olduğunu düşünmeyin, örnek olarak verdim anlaşılmadı herhalde, şimdi kullandığınız en basit telefonu bile açsanız içinde neredeyse hava boşluğu bile yoktur ekran hariç en az 3 ayrı kart vardır ve buna rağmen telefonunuz saatlerce konuşmanıza rağmen ısınıp yanmaz, enerjisini sizi ısıtmak için harcamaz. Toplam 6w deniyor hadi ssd i de ekleyelim 8watt olsun, (disk illa ısıtır diye diretenlerde olmuş, ki ssd çok ısınan bir parça değildir ısıya çok az bir etkisi olacaktır, güç tüketimini arttıracaktır o ayrı)bu değer normal bir cep telefonundan çok fazla değil eğer hala 1990 yılında değilsek bu makinanın ciddi bir ısınma problemi olmaz. çok değil p4 3.0 la dual core işlemcilerin ısılarına ve harcadıkları güce ve sonuca bakın. buna normal bi pc kasası gibi bakarsanız böyle düşünmeniz gayet normal tabi, o zaman açın içine bi havalandırma kanalı yapın fan takın işlemciye soğutucu yapıştırın içiniz rahat etsin, ancak o bir pc kasası değil bu kadar panik yapmanıza gerek yok sakin, hepsine alışırsınız zamanla.
Teşekkürler arkadaşım beni aydınlattığın içinBeğendim