Vista işletim sisteminde başlattaki arama kutusuna cmd iç komutlarını yazıp hemen sonuç alabiliyordum;bunu win7'de yapamıyorum örneğin "ipconfig" "netstat" gibi windows'ta uygulaması bulunan bazı komutları çalıştırabiliyorum ancak "net user %username% *"" veya "net user administrator /active" gibi (ve v.b.) iç komutları veya "control userpasswords2" gibi kısayolları çalıştıramıyorum,bunun çözümünü özellikle gpedit'te çok aradım bulamadım bir çözümü varmıdır?
Gpedit ile çözülebiliyorsa bir .reg dosyası hazırlayacağım ağ kurulumlarında ve yetkilendirmelerde çok işime yarıyordu bu özellik.
Not:Bazı komutlar direk çalıştır'a girilince sonuç veriyor ama çalıştırdan vistadaki gibi kolayca silinmediğinden (vistada internet geçmişini ve son kullanılan dosyaları temizleyince komutlar çalıştırdan siliniyordu artık bunu sanırım regedit'te runMRU temizlenerek yapılabiliyor)arkada kalan son kullanıcı için kurcalanacak birer ipucu oluşturuyorlar
Arama kutusunda cmd komutları...
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 17 Ocak 2010 03:42
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj
Mustafa'nın da dediği gibi yönetici olarak çalıştırman gerekiyor, şimdi denedim işlem yapıyor. Diğer soruna gelince, aslında çok basit sanırım gözünden kaçtı. Resimleri koyuyorum;
Son kullanılan öğeleri silmek için, ilgili başlığa sağ tık...
Son kullanılan öğeler + Çalıştır'da görülen ve daha önceleri kullandığın komutları silmek, veya kayıt tutmamasını sağlamak için resimdeki seçenekleri (işaretli ise) iptal etmelisin.
Son Düzenleme: piRe_ ~ 17 Ocak 2010 05:44