Aranızda Müslüman Olan Var mı ?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
H@ckerCesur
16-06-2009, 13:04   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

Adamın biri elinde büyük bir bıçakla camiye dalar ve  yüksek sesle Cami Cemaatine sorar:
-Aranızda müslüman olan var mı ?
Korkudan kimse bişey diyemez. Bir müddet sonra  yaşlı bir adam ayağa kalkar  ve
" Ben müslümanım" der.
Bıçaklı adamla yaşlı adam camiden çıkarlar. Adam dışarıdaki inek sürüsünü gösterip:
-Amca, şunları kurban edicem de ben beceremem, yardım edermisin ? der.
Yaşlı adam bayağı  bir hayvanı kestikten sonra ",  ben yoruldum , artık başka birini bul " der
Adam bu sefer kanlı bıçakla yine camiye girer ve cemaate yüksek sesle  tekrar  sorar
-Aranızda başka müslüman var mı ? Çabuk yanıma gelsin !
Az önceki giden yaşlı adamı doğradığını düşünen cemaat çok korkar ve herkes aynı anda imama bakar, İmam:
" Ulan ne bana bakıp duruyorsunuz, iki rekat namaz kıldırdık diye müslüman mı olduk yani  " ...

Aslında insanların dinlerini bile bir anda satabileceklerini gösteren
bir fıkraydı. İnsanların büyük bir bölümünün nasıl da çıkarcı olduklarını anlatan karamizah...

Yorumsuzdur...

Burak Torun
16-06-2009, 13:10   |  #2  
Burak Torun avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,679 mesaj

Korkudan, çıkarlardan dolayı insanlar dinini satıyor...

Murat.
16-06-2009, 13:10   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
948 mesaj

O zaman yorum yapmayalım. :)

kirpikral123
16-06-2009, 13:11   |  #4  
Yıllanmış Üye
772 mesaj

Ben neyseki hristiyanım:))

Süleyman.
16-06-2009, 13:12   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Bunun tam aksi örnekler de mevcut ve dinimize göre imtihan da burada zaten. Canlarını verdiği halde inancından dönmeyen, hatta Kur'an'daki ifadesiyle, demirle derileri etlerinden ayrıldığı halde yine de inancından dönmeyen gerçek inanç sahiplerinin olduğu bitmez tükenmez örnekler.

Su-i misal emsal olmaz.

Yorum.

PcMaKeR
16-06-2009, 13:15   |  #6  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

başlıktan daha okumadan tahmin ettim bunu.

Sözle Müslümanlıktan dönülseydi....

murderer09
16-06-2009, 13:37   |  #7  
Yıllanmış Üye
452 mesaj
kirpikral123
Ben neyseki hristiyanım:))
Din şakaya gelmez dikkat etmek lazım, söz de değil özde müslümanım diyorsan bu lafı ne diye söylüyorsun...

girayhan80
16-06-2009, 13:38   |  #8  
Yıllanmış Üye
128 mesaj

Atalarimiz dininden kolayca vazgecen bir millet olsaydi ,Kurtulus savasinda yuzbinlerce gencimiz sehitlik mertebesi icin olume kosar adimla gitmezdi sanirim.

Toxic
16-06-2009, 18:17   |  #9  
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj
girayhan80
Atalarimiz dininden kolayca vazgecen bir millet olsaydi ,Kurtulus savasinda yuzbinlerce gencimiz sehitlik mertebesi icin olume kosar adimla gitmezdi sanirim.
AlkışAlkış

Ygz79
16-06-2009, 18:26   |  #10  
Yıllanmış Üye
297 mesaj
girayhan80
AlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkış

tolter
16-06-2009, 18:29   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,603 mesaj
girayhan80
Alkış

H@ckerCesur
16-06-2009, 19:59   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj
girayhan80
bu söz gerçekten alkışlanır... Alkış

Fakat geçmişteki nesil ile şimdiki nesil arasında dağlar kadar fark var. Karış karış vatan toprakları satılıyor ve şimdiki nesil sadece izliyor. Zaman değişti. Tutup kurtuluş savaşı zamanından ya da çanakkale geçilmez zamanlarından şuan bahsetmek mümkün görünmüyor...
Sokakta 3 kişi bir kişiyi öldürene kadar döverken kalabalık sadece izlemekle yetiniyor. Bana da birşey olmasın diye...

çıkar çıkar çıkar.

Fıkranın da teması bu. İnsanların çıkarcı olduğu Göz kırpma

STEELHEAD
16-06-2009, 21:25   |  #13  
Yıllanmış Üye
168 mesaj
girayhan80
AlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkış

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
16-06-2009, 23:28   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj
girayhan80
HELAL OLSUN!!! AlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkış

canerece3
17-06-2009, 00:48   |  #15  
Yıllanmış Üye
433 mesaj

o fıkradaki gibi öleceğini zannettiğiniz halde müslümanım dermiydiniz

Ahmet Ertuğrul
17-06-2009, 16:55   |  #16  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Bu fıkrayı biliyordum. O kadar da ciddi düşünmemek lazım bunun üzerinde sonuçta bir fıkra. Hem de komik bir fıkra bence.

Semih Özyurt
17-06-2009, 16:59   |  #17  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
2,748 mesaj
girayhan80
AlkışAlkışAlkış

SAİNT
17-06-2009, 17:00   |  #18  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
3,595 mesaj

bence bu konuyu açan arkadaş böle dinimizi küçük düşürecek bir yazıyı yazmamalıydı şu siteyi müslüman olmayan bir kişi okumuş olsaydı bütün müslümanlar hakkında yanlış izlenimlere kapılabilir o yüzdendirki böle yazı yada fıkra tarzı hiç birşeyi tasvif etmiyorum ve bu konuları gördükçe üzülüyorum.

umut101010
17-06-2009, 17:37   |  #19  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

imam tırsaksa cemaat ne yapsın

TuncaBozkurt
17-06-2009, 18:21   |  #20  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj
H@ckerCesur
Fakat geçmişteki nesil ile şimdiki nesil arasında dağlar kadar fark var. Karış karış vatan toprakları satılıyor ve şimdiki nesil sadece izliyor. Zaman değişti. Tutup kurtuluş savaşı zamanından ya da çanakkale geçilmez zamanlarından şuan bahsetmek mümkün görünmüyor...
Sokakta 3 kişi bir kişiyi öldürene kadar döverken kalabalık sadece izlemekle yetiniyor. Bana da birşey olmasın diye...
Hadi insanlar neyse. Korkuyorlardır falan. Ama polis de aynı şekilde. İstanbul Maltepe'de merkezde emniyet müdürlüğü var. Bu emniyet müdürlüğünün önünde de ışıklar var. Işıklarda iki sürücü ellerinde sopayla falan kavga ediyordu, polis 50 metre bile uzakta değilken öylece durup bakıyordu.
saint
bence bu konuyu açan arkadaş böle dinimizi küçük düşürecek bir yazıyı yazmamalıydı şu siteyi müslüman olmayan bir kişi okumuş olsaydı bütün müslümanlar hakkında yanlış izlenimlere kapılabilir o yüzdendirki böle yazı yada fıkra tarzı hiç birşeyi tasvif etmiyorum ve bu konuları gördükçe üzülüyorum.
Bence üzülmemelisin. Çünkü insanlar her konuda eleştiriye açık olmalı. Türklerle alakalı eleştirel bir fıkra olsa da, Müslümanlarla alakalı olsa da üzülmemelisin. Eleştiriler insanları/nesneleri/inançları küçük düşürmezler. Ki zaten bu fıkra İslamiyetin temeliyle alakalı değil, uygulanmasıyla alakalı. Ben Müslüman değilim, ama eğer olsaydım da bu tür bir fıkrayı sorun yapmazdım herhalde.

Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 17 Haziran 2009 18:22
H@ckerCesur
17-06-2009, 20:22   |  #21  
OP Yıllanmış Üye
1,881 mesaj

Bakış açısıyla alakalı birşey. Ortada bir yazı varsa herkes farklı şeyler söylemesi doğaldır...

YasinC
17-06-2009, 20:54   |  #22  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj
tuncab
Hadi insanlar neyse. Korkuyorlardır falan. Ama polis de aynı şekilde. İstanbul Maltepe'de merkezde emniyet müdürlüğü var. Bu emniyet müdürlüğünün önünde de ışıklar var. Işıklarda iki sürücü ellerinde sopayla falan kavga ediyordu, polis 50 metre bile uzakta değilken öylece durup bakıyordu.

Bence üzülmemelisin. Çünkü insanlar her konuda eleştiriye açık olmalı. Türklerle alakalı eleştirel bir fıkra olsa da, Müslümanlarla alakalı olsa da üzülmemelisin. Eleştiriler insanları/nesneleri/inançları küçük düşürmezler. Ki zaten bu fıkra İslamiyetin temeliyle alakalı değil, uygulanmasıyla alakalı. Ben Müslüman değilim, ama eğer olsaydım da bu tür bir fıkrayı sorun yapmazdım herhalde.

İlk dönemin karnesini aldım tam okulun bahçesinden çıktım kavga felan vardı gözümün önünde arkadaşın kafasına satırla vurdular sağ tarafa bir baktım polis arabanın içinde kavgayı seyrediyor

CU_GS7
17-06-2009, 21:04   |  #23  
Yıllanmış Üye
6,371 mesaj
abidinpc
lan mesut azımı açtırma . sen kimsin lan
islama laf sö
Düzgün yaz ağa mısın?!

Ben laf söylemiyorum, islamın dediğini yazıyorum bak..:

Nisa suresi:

Nisa suresi 34. ayet "Allah'ın, bazısını bazısına üstün kılması ve onların kendi mallarından harcaması nedeniyle erkekler, kadınlar üzerinde 'sorumlu gözeticidir.' Saliha kadınlar, gönülden (Allah’a), itaat edenler, Allah nasıl koruduysa görünmeyeni koruyanlardır. Nüşuzundan korktuğunuz kadınlara (önce) öğüt verin, (sonra onları) yataklarda yalnız bırakın, (bu da yetmezse hafifçe) vurun. Size itaat ederlerse aleyhlerinde bir yol aramayın. Doğrusu Allah Yücedir, büyüktür."

"NÜŞÛZ: Aslında lugatte yükseklik ve tümseklik mânâsından alınarak kadının kocasına kafa tutup baş kaldıracak bir durum almasıdır ki, sözde kendisini yüksek sayıp itaatını ortadan kaldırmış olur. Bunu açıklamak için büyük müfessirlerden şu açıklamalar yapılmıştır: Kadının nüşûzu kocasına isyan etmesi (İbnü Abbas), koku sürünmemesi, kocasını birleşmekten men etmesi, önceleri kocasına yaptığı muameleyi değiştirmesi (Ata), kocasından hoşlanmaması (Ebu Mensur), kocasının şer'î mesken olarak belirlediği konutta beraber oturmaktan kaçınıp onun istemediği bir yerde oturmasıdır (denilir) ki, bu mânâlar az çok birbirlerine yakındırlar.
Böyle bir durum karşısında önce bunlara vaaz ve nasihat ediniz. İkinci olarak onların yataklarından ayrılın. Üçüncü olarak onları hafifçe ve kusur bırakmayacak bir şekilde biraz dövünüz."

Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 17 Haziran 2009 21:05
Ahmet Ertuğrul
17-06-2009, 21:42   |  #24  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Arkadaşlar bu bir fıkra. Bundan ders çıkaracak kadar ciddiye alınacak bir şey yok ortada. Aynı zamanda dine hakaret gibi bir şey de söz konusu değildir burada. Bu konu Eğlence bölümüne açılmalıydı ilk başta zaten ama tabi Cesur bu konuyu aynı zamanda gelecek tepkilerden çekinerek de buraya açmış olabilir. Ben de yakın bir şeyi Diğer Konu Dışına açmıştım daha önce.

abidinpc
lan mesut azımı açtırma . sen kimsin lan
islama laf söyletmem

heeeey yöneetici sende adam ol her şeye izin verme.

Hayırdır..Sen kimsin kardeş?

ADEM-KAYA
17-06-2009, 22:14   |  #25  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

kim olacak yeni üye.:D abidin.idare edecez artik bizede bu yakişir..