Adamın biri elinde büyük bir bıçakla camiye dalar ve yüksek sesle Cami Cemaatine sorar:
-Aranızda müslüman olan var mı ?
Korkudan kimse bişey diyemez. Bir müddet sonra yaşlı bir adam ayağa kalkar ve
" Ben müslümanım" der.
Bıçaklı adamla yaşlı adam camiden çıkarlar. Adam dışarıdaki inek sürüsünü gösterip:
-Amca, şunları kurban edicem de ben beceremem, yardım edermisin ? der.
Yaşlı adam bayağı bir hayvanı kestikten sonra ", ben yoruldum , artık başka birini bul " der
Adam bu sefer kanlı bıçakla yine camiye girer ve cemaate yüksek sesle tekrar sorar
-Aranızda başka müslüman var mı ? Çabuk yanıma gelsin !
Az önceki giden yaşlı adamı doğradığını düşünen cemaat çok korkar ve herkes aynı anda imama bakar, İmam:
" Ulan ne bana bakıp duruyorsunuz, iki rekat namaz kıldırdık diye müslüman mı olduk yani " ...
Aslında insanların dinlerini bile bir anda satabileceklerini gösteren
bir fıkraydı. İnsanların büyük bir bölümünün nasıl da çıkarcı olduklarını anlatan karamizah...
Yorumsuzdur...
Aranızda Müslüman Olan Var mı ?
- 1
- 2
O zaman yorum yapmayalım. :)
Bunun tam aksi örnekler de mevcut ve dinimize göre imtihan da burada zaten. Canlarını verdiği halde inancından dönmeyen, hatta Kur'an'daki ifadesiyle, demirle derileri etlerinden ayrıldığı halde yine de inancından dönmeyen gerçek inanç sahiplerinin olduğu bitmez tükenmez örnekler.
Su-i misal emsal olmaz.
Yorum.
kirpikral123Ben neyseki hristiyanım:))Din şakaya gelmez dikkat etmek lazım, söz de değil özde müslümanım diyorsan bu lafı ne diye söylüyorsun...
Atalarimiz dininden kolayca vazgecen bir millet olsaydi ,Kurtulus savasinda yuzbinlerce gencimiz sehitlik mertebesi icin olume kosar adimla gitmezdi sanirim.
girayhan80Atalarimiz dininden kolayca vazgecen bir millet olsaydi ,Kurtulus savasinda yuzbinlerce gencimiz sehitlik mertebesi icin olume kosar adimla gitmezdi sanirim.
girayhan80Atalarimiz dininden kolayca vazgecen bir millet olsaydi ,Kurtulus savasinda yuzbinlerce gencimiz sehitlik mertebesi icin olume kosar adimla gitmezdi sanirim.
girayhan80Atalarimiz dininden kolayca vazgecen bir millet olsaydi ,Kurtulus savasinda yuzbinlerce gencimiz sehitlik mertebesi icin olume kosar adimla gitmezdi sanirim.bu söz gerçekten alkışlanır...Fakat geçmişteki nesil ile şimdiki nesil arasında dağlar kadar fark var. Karış karış vatan toprakları satılıyor ve şimdiki nesil sadece izliyor. Zaman değişti. Tutup kurtuluş savaşı zamanından ya da çanakkale geçilmez zamanlarından şuan bahsetmek mümkün görünmüyor...
Sokakta 3 kişi bir kişiyi öldürene kadar döverken kalabalık sadece izlemekle yetiniyor. Bana da birşey olmasın diye...çıkar çıkar çıkar.
Fıkranın da teması bu. İnsanların çıkarcı olduğu
girayhan80Atalarimiz dininden kolayca vazgecen bir millet olsaydi ,Kurtulus savasinda yuzbinlerce gencimiz sehitlik mertebesi icin olume kosar adimla gitmezdi sanirim.HELAL OLSUN!!!
o fıkradaki gibi öleceğini zannettiğiniz halde müslümanım dermiydiniz
bence bu konuyu açan arkadaş böle dinimizi küçük düşürecek bir yazıyı yazmamalıydı şu siteyi müslüman olmayan bir kişi okumuş olsaydı bütün müslümanlar hakkında yanlış izlenimlere kapılabilir o yüzdendirki böle yazı yada fıkra tarzı hiç birşeyi tasvif etmiyorum ve bu konuları gördükçe üzülüyorum.
H@ckerCesurFakat geçmişteki nesil ile şimdiki nesil arasında dağlar kadar fark var. Karış karış vatan toprakları satılıyor ve şimdiki nesil sadece izliyor. Zaman değişti. Tutup kurtuluş savaşı zamanından ya da çanakkale geçilmez zamanlarından şuan bahsetmek mümkün görünmüyor...Hadi insanlar neyse. Korkuyorlardır falan. Ama polis de aynı şekilde. İstanbul Maltepe'de merkezde emniyet müdürlüğü var. Bu emniyet müdürlüğünün önünde de ışıklar var. Işıklarda iki sürücü ellerinde sopayla falan kavga ediyordu, polis 50 metre bile uzakta değilken öylece durup bakıyordu.
Sokakta 3 kişi bir kişiyi öldürene kadar döverken kalabalık sadece izlemekle yetiniyor. Bana da birşey olmasın diye...saintbence bu konuyu açan arkadaş böle dinimizi küçük düşürecek bir yazıyı yazmamalıydı şu siteyi müslüman olmayan bir kişi okumuş olsaydı bütün müslümanlar hakkında yanlış izlenimlere kapılabilir o yüzdendirki böle yazı yada fıkra tarzı hiç birşeyi tasvif etmiyorum ve bu konuları gördükçe üzülüyorum.Bence üzülmemelisin. Çünkü insanlar her konuda eleştiriye açık olmalı. Türklerle alakalı eleştirel bir fıkra olsa da, Müslümanlarla alakalı olsa da üzülmemelisin. Eleştiriler insanları/nesneleri/inançları küçük düşürmezler. Ki zaten bu fıkra İslamiyetin temeliyle alakalı değil, uygulanmasıyla alakalı. Ben Müslüman değilim, ama eğer olsaydım da bu tür bir fıkrayı sorun yapmazdım herhalde.Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 17 Haziran 2009 18:22
Bakış açısıyla alakalı birşey. Ortada bir yazı varsa herkes farklı şeyler söylemesi doğaldır...
tuncabHadi insanlar neyse. Korkuyorlardır falan. Ama polis de aynı şekilde. İstanbul Maltepe'de merkezde emniyet müdürlüğü var. Bu emniyet müdürlüğünün önünde de ışıklar var. Işıklarda iki sürücü ellerinde sopayla falan kavga ediyordu, polis 50 metre bile uzakta değilken öylece durup bakıyordu.İlk dönemin karnesini aldım tam okulun bahçesinden çıktım kavga felan vardı gözümün önünde arkadaşın kafasına satırla vurdular sağ tarafa bir baktım polis arabanın içinde kavgayı seyrediyorBence üzülmemelisin. Çünkü insanlar her konuda eleştiriye açık olmalı. Türklerle alakalı eleştirel bir fıkra olsa da, Müslümanlarla alakalı olsa da üzülmemelisin. Eleştiriler insanları/nesneleri/inançları küçük düşürmezler. Ki zaten bu fıkra İslamiyetin temeliyle alakalı değil, uygulanmasıyla alakalı. Ben Müslüman değilim, ama eğer olsaydım da bu tür bir fıkrayı sorun yapmazdım herhalde.
abidinpclan mesut azımı açtırma . sen kimsin lanDüzgün yaz ağa mısın?!
islama laf söBen laf söylemiyorum, islamın dediğini yazıyorum bak..:
Nisa suresi 34. ayet "Allah'ın, bazısını bazısına üstün kılması ve onların kendi mallarından harcaması nedeniyle erkekler, kadınlar üzerinde 'sorumlu gözeticidir.' Saliha kadınlar, gönülden (Allah’a), itaat edenler, Allah nasıl koruduysa görünmeyeni koruyanlardır. Nüşuzundan korktuğunuz kadınlara (önce) öğüt verin, (sonra onları) yataklarda yalnız bırakın, (bu da yetmezse hafifçe) vurun. Size itaat ederlerse aleyhlerinde bir yol aramayın. Doğrusu Allah Yücedir, büyüktür."
"NÜŞÛZ: Aslında lugatte yükseklik ve tümseklik mânâsından alınarak kadının kocasına kafa tutup baş kaldıracak bir durum almasıdır ki, sözde kendisini yüksek sayıp itaatını ortadan kaldırmış olur. Bunu açıklamak için büyük müfessirlerden şu açıklamalar yapılmıştır: Kadının nüşûzu kocasına isyan etmesi (İbnü Abbas), koku sürünmemesi, kocasını birleşmekten men etmesi, önceleri kocasına yaptığı muameleyi değiştirmesi (Ata), kocasından hoşlanmaması (Ebu Mensur), kocasının şer'î mesken olarak belirlediği konutta beraber oturmaktan kaçınıp onun istemediği bir yerde oturmasıdır (denilir) ki, bu mânâlar az çok birbirlerine yakındırlar.
Böyle bir durum karşısında önce bunlara vaaz ve nasihat ediniz. İkinci olarak onların yataklarından ayrılın. Üçüncü olarak onları hafifçe ve kusur bırakmayacak bir şekilde biraz dövünüz."Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 17 Haziran 2009 21:05
Arkadaşlar bu bir fıkra. Bundan ders çıkaracak kadar ciddiye alınacak bir şey yok ortada. Aynı zamanda dine hakaret gibi bir şey de söz konusu değildir burada. Bu konu Eğlence bölümüne açılmalıydı ilk başta zaten ama tabi Cesur bu konuyu aynı zamanda gelecek tepkilerden çekinerek de buraya açmış olabilir. Ben de yakın bir şeyi Diğer Konu Dışına açmıştım daha önce.
abidinpclan mesut azımı açtırma . sen kimsin lanHayırdır..Sen kimsin kardeş?
islama laf söyletmemheeeey yöneetici sende adam ol her şeye izin verme.
- 1
- 2